Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Imtynininkas Kristupas Šleiva vėl siautėjo Lenkijoje

Jaunasis Lietuvos imtynininkas Kristupas Šleiva tarptautiniuose turnyruose ir šalies pirmenybėse skina pergalių vaisius – šiemet keturiolikmetis laimėjo jau penkias varžybas paeiliui.
Kristupas Šleiva
Kristupas Šleiva / imtynes.lt nuotr.

Kostrzyne (Lenkija) vykusiame tarptautiniame graikų-romėnų jaunių imtynių turnyre K.Šleiva vėl užkopė ant aukščiausios nugalėtojų pakylos.

Kristupas Šleiva Šį kartą Kristupo spaudimo neatlaikė du ukrainiečiai ir du Lenkijos imtynininkai. Svorio kategorijos iki 42 kilogramų finale Lietuvos olimpinio sporto centro auklėtinis nesunkiai patiesė geriausią šios amžiaus grupės lenką Sebastianą Birą.

„S.Biras nugalėtas jau ketvirtą kartą. Tas džiugina. Tačiau yra niuansų, į kuriuos atkreipsime dėmesį. Visų pirma, Kristupas labai nenori pralaimėti, todėl dvikovos pradžioje imasi vangiai, nerodo iniciatyvos, nerizikuoja. Kita vertus, jis įsivažiuoja antrame kėlinuke. Nepamenu, kada jis paskutinį sykį yra pralaimėjęs antrą susitikimo dalį. Malonu, kad Šleiva neturi baimės jausmo, todėl su nekantrumu lauksiu tarptautinio turnyro Azerbaidžane, kuris vyks balandžio viduryje. Kristupas neturi deramos patirties galynėjantis su pietiečiais, todėl varžybose Baku mieste pamatysime jo lygį tarp stipriausių pasaulio kadetų“, – pastebi treneris Vladimiras Audickas.

Klaipėdietis Mantas Knystautas (100 kg) turnyre iškovojo „bronzą“. „Tai greičiausiai tobulėjantis imtynininkas. Jam trūksta masės – šiuo metu jis sveria tik 94 kilogramus. Tačiau Mantas trūkstamus kilogramus kompensuoja gera technika ir greičiu. Tai yra bendras uostamiesčio auklėtinių bruožas, kurį pratybose šlifuoja treneris Artūras Ševelkovas“, – klaipėdiečius gyrė rinktinės treneris Olegas Antoščenkovas.

Vilnietis Andrius Jurevičius (54 kg) taip pat iškovojo trečią vietą. „Andrius turi unikalią galimybę – jo treniruočių partneris ne kas kitas, o 15 kartų Lietuvos čempionas Ruslanas Vartanovas. Todėl noriu, kad jis sumaniau pasinaudotų šia Dievo siųsta dovana ir varžybose aktyviau dirbtų stovėsenoje“, – sako O.Antoščenkovas.   

Penktąsias vietas turnyre užėmė Paulius Galkinas (54 kg) ir Norbertas Marma (76 kg).

Komandų įskaitoje lietuviai iškovojo trečią vietą tarp 32 ekipų.

Turnyre dalyvavo 151 imtynininkas iš  Lenkijos, Vokietijos, Čekijos, Ukrainos, Baltarusijos ir Lietuvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius