Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Imtynininkas Lukošaitis planetos pirmenybėse nusileido olimpiniam čempionui (nuotraukos)

Rusijos sostinėje Maskvoje prasidėjusiame pasaulio imtynių čempionate jėgas išmėgins ir penki Lietuvos graikų romėnų stiliaus atstovai.
A.Lukošaitis (mėl. apr.) pralaimėjo
A.Lukošaitis (mėl. apr.) pralaimėjo / Imtynes.lt nuotr.

Pirmasis ant kilimo kovojo Aldas Lukošaitis. Lietuvos jau pirmąją svorio kategorijos iki 96 kg kovą 0:2 (0:3, 0:4) pralaimėjo olimpiniam čempionui Aslambekui Chuštovui iš Rusijos ir liko 32–as tarp 34–ių šios svorio kategorijos dalyvių.

„Aldas įvykdė visus nurodymus. Parteryje mėgino gintis. Vieną judesį pagavo, o antrą pražiopsojo. Vaikinui labai trūksta svorio – dabar jis tesveria geriausiu atveju 94 kilogramus“, – teigė treneris Ruslanas Vartanovas.

Pasaulio ir Europos čempionatų sidabro medalio laimėtojas Mindaugas Ežerskis buvo atviresnis: „A. Lukošaitis dar nepasiruošęs galynėtis tokiame lygyje. Į Maskvą jį vežėme su tikslu “apšaudyti„, paruošti psichologiškai ateičiai. Jei Aldas kryptingai dirbs, rezultatas bus po 2–3 metų. 96 kilogramai – nevaikiškas svoris. Čia reikalinga vyriška jėga, kuri ateina su metais“.

„Tai mano pirma kova tokio lygio varžybose ir iškarto mano kelyje olimpinis čempionas. Labai galingas atletas, bet stovėsenoje kovoti su juo galima. Parteryje pirmą kartą jis mane išrovė per jėgą, o antrame kėlinuke mėginau atlikti išsėdimą, o rusas pagavo mano judėsi ir pervertė. Savijauta, kai į viršų iškelia toks atletas, švelniai tariant, ne kokia – nežinai kaip gintis ir ką daryti. Reiks studijuoti analizuoti ir dirbti“, – atviravo pats A. Lukošaitis.

Svorio kategorijos iki 96 kg čempionu tapo Irano imtynininkas Amiras Azizas Aliakbaris, finale įveikęs baltarusį Timofejų Deiničenką.

Bronzos medaliai įteikti Aslanbekui Chuštovui ir švedui Jimmy Lidbergui.

Antradienį kovos trys Lietuvos atstovai: Edgaras Venckaitis (60 kg) pirmoje imtyje susitiks su metais vyresniu baltarusiu Dmitrijumi Alenskiu, Laimučio Adomaičio (84 kg) varžovu bus Kolumbijos atletas trisdešimtmetis Christianas Mosquera, o Mindaugas Mizgaitis (120 kg) mėgins palaužti Vladimiro Guralskio iš Izraelio pasipriešinimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius