Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Imtynininkas Mindaugas Ežerskis – Europos vicečempionas

Serbijos sostinėje Belgrade vykstančio Europos imtynių čempionato graikų-romėnų imtynių varžybų svorio kategorijoje iki 96 kg Lietuvos atstovas Mindaugas Ežerskis iškovojo sidabro medalį. 34-erių metų lietuvis finale pralaimėjo 20-mečiui armėnui Arturui Aleksanianui.
Finalinė dvikova tarp Mindaugo Ežerskio ir Arturo Aleksaniano
Kovos akimirka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

2007 metų pasaulio vicečempionas M. Ežerskis aštuntfinalyje nugalėjo lenką Damianą Sergiuszą Fedorowiczą, ketvirtfinalyje įveikė Davidą Valą iš Čekijos, o pusfinalyje – azerbaidžanietį Šalvą Kadabadzę.

Bronzos medalius pelnė ukrainietis Sergejus Rutenka ir Š. Kadabadzė.

Šioje svorio kategorijoje kovojo 24 imtynininkai.

„Šis medalis imtynininkams tarsi atgaiva. Sidabras Europoje prieš atrankos turnyrus yra geras ženklas. Nežinau finalinės kovos detalių, tačiau esu tikras, kad Mindaugas ant kilimo atidavė visas jėgas. Džiaugiuosi, kad šalies kariuomenės sporto klubo instruktorius grandinis Mindaugas Ežerskis medalį iškovojo Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos išvakarėse. Tai iš ties reikšminga dovana imtynių sporto mėgėjams“, – lietuvio pergale pasidžiaugė Valentinas Mizgaitis.

Sekmadienį ryte su Europos vicečempionu kalbėjosi Mindaugo žmona Inga. „Pasveikinau. Šįryt buvo guvesnis. Toks jis yra, po nesėkmės būna tylus, užsidaro savyje, analizuoja klaidas. Bet puikiai supranta, kad viskas jau tapo istorija ir reikia ruoštis naujiems startams. Paklaustas, kaip išsimiegojo, pasakė gerai. Tik ryte buvo sunku „surinkti kaulus“ ir gėlė finale įtrūkusį krūtinės raumenį“, – pasakojo Inga Ežerskienė.

Dar prieš čempionatą Serbijoje treneris G.Kazovskis ne kartą viešai minėjo, kad šiuo metu Mindaugas Ežerskis yra idealioje sportinėje formoje. Jo žodžius patvirtino iškovotas sidabras. Dabar laukia nelengvesnė, tiksliau tariant sunkesnė užduotis – iškovoti kelialapį į Londoną. „Mindaugas maksimalistas. Jis kelia sau aukščiausius tikslus. Tačiau kelti ir vykdyti iškeltus reikalavimus yra toli gražu ne tas pats. Bet Mindaugas reiklus visų pirma sau. Tai idealus sportininkas. Todėl norisi tikėti, kad jį pamatysime ant olimpinio Londono kilimo“, – svarstė G.Kazovskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius