Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 09 /17:08

Įspūdinga Sigito Gaižausko pergalė Tailande: antrame raunde pasiuntė tailandietį į nokautą

Tailande gyvenančio ir sportuojančio muaythai kovotojo Sigito Gaižausko balandžio 9 d. laukė naujas iššūkis. Lietuvis po pertraukos žengė į vieno žymiausių šios sporto šakos turnyrų – „MAX Muay Thai“, ringą. Prieš mėnesį keliu nokautavęs japoną, šįkart jis ant ringo grindų pasiuntė ir tailandietį.
muaythai-kovotojas-sigitas-gaizauskas
Sigitas Gaižauskas

„Žiūrėjau keletą jo kovų – taktika ta pati. Kovojęs jis prieš daug gerų kovotojų ir laimėjęs. Pirmą raundą naudoja stiprius kojų smūgius. Antrojo metu pradeda „eiti į priekį“, didinti tempą. Ima smūgiuoti stipriai keliais“, – apie varžovą dar prieš kovą kalbėjo Sigitas.

VIDEO: Sigito Gaižausko ir Kobal Petchasira kova „MAX Muay Thai“ turnyre

Sigitas smogė priešininkui savo legendine alkūne ir apipylė jį smūgių kruša. Tailandietis griuvo ant ringo grindų ir neatsikėlė.

Pirmąjį raundą kovotojai pradėjo itin atsargiai ir gan vangiai: apsikeitė vienu kitu smūgiu kojomis, Sigitas atliko keletą smūgių tailandiečiui į korpusą, bandė jį ir provokuoti.

Tačiau viskas apsivertė antrojo raundo pradžioje. Sigitas smogė priešininkui savo legendine alkūne ir apipylė jį smūgių kruša. Tailandietis griuvo ant ringo grindų ir neatsikėlė. Užtikrinta lietuvio pergalė jo firminiu veiksmu.

Sigito Gaižausko nuotr./Sigitas Gaižauskas Tailande švenčia pergalę prieš tailandietį
Sigito Gaižausko nuotr./Sigitas Gaižauskas Tailande švenčia pergalę prieš tailandietį

Karštą S.Gaižausko komentarą 15min skaitytojams tiesiai iš Tailando žiūrėkite čia:

VIDEO: Sigitas Gaižauskas apie pergalę prieš tailandietį

S.Gaižausko pasiruošimas kovai nebuvo toks sklandus. Kovotojams ir taip jau sunki paskutinė savaitė prieš dvikovą, kuomet per kelias dienas reikia numesti ne vieną kilogramą svorio, lietuviui išsitęsė. Pirmiausiai sukrėtė žinia apie Tailande mirusį jauną anglų kovotoją. Vaikinas sukniubo būtent mesdamas svorį – sustojo širdis. Tai dar kartą įrodė, koks velniškai sunkus yra kovotojo kelias, o pavojai sveikatai slypi ne tik kovos metu.

VIDEO: Sigito Gaižausko pasiruošimo kovoms procesas Tailande

Galiausiai pakriko ir paties Sigito (57 profesionalios kovos, iš kurių - 41 pergalė) pasiruošimas. Jo kova su aukštesniu tailandiečiu Kobal Petchasira (62 profesionalios kovos, iš kurių - 44 pergalės) iš pradžių buvo numatyta balandžio 2 d. Paskutinę kovo savaitę lietuvis pradėjo sunkųjį svorio metimo periodą, buvo atsikratęs jau 4 kg, kai paaiškėjo, jog dvikova bus atidėta savaitei – mirė varžovo šeimos narys. Tad kovotojas save alino be reikalo.

Grįžus į ritmą keletui dienų, balandžio pirmąją savaitę ir vėl reikėjo pradėti viską iš naujo. Kovotojas jaudinosi, kad toks dvigubas svorio metimas nenuvarytų organizmo „į duobę“. Tačiau ko jau ko, bet ištvermės, valios ir drąsos priimti iššūkius šiam sportininkui išties netrūksta.

Kad svorio metimas bėgiojant alkanam su specialiu kostiumu 33 laipsnių karštyje – tikra kankynė, galima įsitikinti ir pažiūrėjus S.Gaižausko pasidalintą vaizdo įrašą. Jame kovotojas – tik ką po 35 min. kroso ir valandos trukmės treniruotės. Tiesiogine to žodžio prasme – išlieti prakaito upeliai.

VIDEO: Muaythai kovotojo Sigito Gaižausko pasiruošimas kovai Tailande: svorio metimas

Per 4-5 d. Sigitui teko numesti apie 8 kg, kai priešininkui – vos 4 kg. O per likusią parą, po šeštadienį vykusių svėrimų, tuos pačius kilogramus reikėjo priaugti. Tuomet kovotojai daug valgo, atsigauna lašinių pagalba.

Sigito Gaižausko nuotr./Kovotojo Sigito Gaižausko pasiruošimas kovai: svorio metimas
Sigito Gaižausko nuotr./Kovotojo Sigito Gaižausko pasiruošimas kovai: svorio metimas

„Svoris padarytas, virtau vaiduokliu. Rytoj svėrimas“, – prisipažino penktadienį nuotrauka su draugais „Facebook“ pasidalijęs lietuvis.

Sigito Gaižausko nuotr./Kovotojo Sigito Gaižausko pasiruošimas kovai: svorio metimas
Sigito Gaižausko nuotr./Kovotojo Sigito Gaižausko pasiruošimas kovai: svorio metimas

Nerimo kiek kėlė ir vis po pastarosios kovos su japonu nesugyjanti alkūnė: medikai nuolat iš jos nutraukinėjo besikaupiantį kraują, o pats kovotojas jautė, kad gali būti ir kas skilę.

Tolimajame Azijos žemyno krašte Sigitas praleido pusantrų metų. Pusmečiui buvo parvykęs į Lietuvą, tačiau šių metų sausį ir vėl išsiruošė ten, kur, kaip jis pats sako, galima semtis geriausios muaythai patirties. Pirmąją kovą po sugrįžimo, vykusią kovo 3 d., lietuvis laimėjo: trečiame raunde keliu į nokautą pasiuntė japoną.

Iki šiol lietuvis Tailando, Vietnamo bei Kinijos ringuose yra pasiekęs 12 pergalių bei 2 lygiąsias ir tik 3 kartus rijo karčią pralaimėjimo piliulę. Didžiausias pasiekimas – sidabrinis pasaulio čempiono diržas, Sigito juosmenį Tailande papuošęs prieš kiek daugiau nei metus.

VIDEO: Muaythai kovotojo Sigito Gaižausko treniruotės Tailande
VIDEO: Muaythai kovotojas Sigitas Gaižauskas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius