Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italą per minutę „užsmaugęs“ E.Fokinas prisipažino: „Jis žinutėmis man grasino keletą mėnesių“

„Trečio karto nebus“, – tvirtai po kovos KOK bušido turnyre šeštadienio vakarą rėžė vieną gražiausių vakaro pergalių iškovojęs Ervinas Fokinas. Revanšo siekusį varžovą Allesio Leoni jis įveikė antrąkart. Taip jau būna: kas daug kalba, mažai daro. O italas kalbėjo daug. Po kovos lietuvis prabilo apie spaudimą, kurį teko atlaikyti iš priešininko stovyklos – Allesio užbombardavo jį žinutėmis.
FightBOX KOK'60 Hero's series
FightBOX KOK'60 Hero's series / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

„Aš priversiu jį brangiai sumokėti. Aš laimėjau tą kovą, per klaidą pergalė atiteko jam. Aš jį priversiu labai brangiai sumokėti už tai“, – drąsiai dvikovos išvakarėse kalbėjo pernai pavasarį kartą prieš E.Fokiną teisėjų sprendimu jau pralaimėjęs raudonbarzdis italas A.Leoni.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Alessio Leoni ir Ervinas Fokinas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Alessio Leoni ir Ervinas Fokinas

Kaunietis E.Fokinas penktadienį neatsiliko ir atkirto: „Jaučiuosi puikiai ir rytoj laimėsiu prieš šį klouną“.

Kova tetruko 46 sekundes – lietuvis „pasmaugė“ varžovą, tad šiam beliko pagaliau nutilti. Kol publika skandavo „Ervinai, Ervinai“, pats Ervinas šokinėjo iš laimės. Titulinėje kovoje 22-ejų metų vaikinas iškovojo „MMA Bushido“ čempiono diržą.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./E.Fokino ir A.Leoni kova
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./E.Fokino ir A.Leoni kova

Dar ringe Ervinas užsiminė apie psichologiškai sunkų pasiruošimą kovai. Vėliau duodamas interviu jis paaiškino, ką turėjo galvoje.

Tai klounas vis dėlto krito?

Gąsdino, kad nokautuos dar pirmajame raunde. Bandė įlįsti į mano galvą.

„Krito. Gal ir negražiai apie jį pasisakiau. Bet 2-3 mėnesius iki kovos jis rašinėjo man privačias žinutes feisbuku ir instagrame. Gąsdino, kad nokautuos dar pirmajame raunde. Bandė įlįsti į mano galvą. Iš dalies jam pavyko – streso buvo labai daug prieš šią kovą. Mažai kalbėjau, bet daug padariau.

Svarbu ateiti, kovoti ir išėjus išanalizuoti klaidas. Juk treniruoju vaikus. Kokią techniką išbandau, pasiūlau ją pabandyti ir auklėtiniams. Tą, kuri suveikia“, – teigė E.Fokinas prisipažinęs, kad mėgsta viską daryti tyliai ir ramiai – kovotojas nėra pratęs prie dėmesio.

Tai jau antrasis diržas, kurį savo sportininko karjeroje pavyko iškovoti Ervinui. Tiesa, pirmasis jam buvo kur kas svarbesnis – prieš trejus metus laimėjo mėgėjų karatė pasaulio čempionatą. Šis diržas, kaip prisipažino kovotojas, jį tenkins iki gyvenimo galo.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./E.Fokinas laimėjo diržą
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./E.Fokinas laimėjo diržą

„Antrasis diržas – motyvacijos bomba. Manau, daugiau dėmesio nuo šiol susilauksiu. Reikės save atskleisti vis aukštesnio meistriškumo kovose“, – išvadą padarė E.Fokinas.

Vaikinas prisipažino žinojęs, kad dėl ankstesnio pralaimėjimo pykčiu degantis italas pirmas puls į agresyvią kovą, tuo beliko pasinaudoti.

„Italas – labiau stovėsenos kovotojas. Turi daug spragų. Kai smūgiuoja – atsilošia arba nuleidžia rankas. Galima sakyti, aklinai puola. Ar antrasis pralaimėjimas nuramino jį? Trečią kartą ir aš pats jau su juo nenorėčiau kovoti. Maniau, kad kovosiu su kitu italu, labiau imtynininku, šito italo draugu. Pastarasis kovojo su mano draugu Viliumi Tarasevičiumi ir po kovos metė iššūkį man. Bet intrigos, intrigos, iššūkiai, iššūkiai, gąsdinimai ir reikėjo stoti į revanšo kovą“, – šyptelėjo E.Fokinas.

Rodos, visi meta jam iššūkius. O jis pats ar norėtų ką nors pakviesti į ringą?

„Man nesvarbu, su kuo kovoti, man svarbu tik – kada kovoti“, – paaiškino keletą metų treneriu jau dirbantis jaunasis kovotojas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius