-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraeliečiui rankos nepaspaudęs egiptietis dziudo kovotojas iš Rio išsiųstas namo

Dziudo kovotojas iš Egipto, atsisakęs paspausti ranką savo oponentui iš Izraelio, iš Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių išsiųstas namo.
I.El Shehaby atsisako paspausti ranką O.Sassonui
I.El Shehaby atsisako paspausti ranką O.Sassonui / „Scanpix“/AP nuotr.

Egiptietis Islamas El Shehaby po pralaimėto mačo savaitgalį trumpai pasimeldė, tada atsikėlė, nenoriai nusilenkė oponentui bei greitai paliko kilimą (nusilenkimas – sena dziudo kovotojų tradicija).

Mačo teisėjai paskatino jį grįžti. Izraelietis Oras Sassonas tada prisiartino prie I.El Shehaby su ištiesta ranka, bet jis tiesiog atsitraukė.

Tarptautinis olimpinis komitetas egiptiečiui skyrė papeikimą, o Egipto olimpinė delegacija dziudo kovotoją pirmadienį išsiuntė namo, skelbia „Reuters“.

O.Sassonas, pirmajame etape nugalėjęs I.El Shehaby, vėliau pelnė bronzos medalį.

Prieš kovą I.El Shehabis socialiniuose tinkluose buvo spaudžiamas apskritai atsisakyti kautis. „Pralaimėjimas izraeliečiui – nepagarba islamui. Kaip galima bendradarbiauti su žudikais?“ – tokie ir panašūs pasisakymai pasirodė internete.

Tai ne vienintelis konfliktas, įvykstantis tarp Izraelio ir kitų Artimųjų Rytų valstybių delegacijų per šias olimpines žaidynes. Prieš atidarymo ceremoniją Izraelio ir Libano sportininkai įsivėlė į konfliktą, kai turėjo keliauti tuo pačiu autobusu. Libaniečiai prisipažino neįsileidę Izraelio sportininkų į autobusą, tačiau teigė, kad taip elgėsi, nes autobusas buvo rezervuotas Libano atletams.

Antradienį dziudo kovotoja iš Saudo Arabijos neišėjo kovoti. Oficialiai buvo pranešta, kad taip ji pasielgė dėl traumos, tačiau Izraelio naujienų portalai teigė, kad tai susiję su tuo, jog pergalės atveju ji būtų kovojusi su izraeliete.

Nei Libanas, nei Saudo Arabija nepripažįsta Izraelio nepriklausoma valstybe. Egiptas 1979 m. tapo pirmąja arabų valstybe, pripažinusia Izraelį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius