Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 03 /19:57

Kovoje dėl bronzos pirmavęs K.Šleiva Europos imtynių čempionate liko penktas

Vengrijoje vykstančiame Europos imtynių čempionate vienas lietuvis – Kristupas Šleiva – varžėsi mažajame finale.
Kristupas Šleiva
Kristupas Šleiva / imtynes.lt nuotr.

K.Šleiva (iki 72 kg) pralaimėjo bronzinį mūšį azerbaidžaniečiui Ulviui Ganizade ir užėmė penktą vietą.

Tiesioginė transliacija neatlaikė įtampos ir nutrūko, tačiau, spėjant iš rezultato, kova buvo neeilinė. Pirmame kėlinuke Kristupas pirmavo 5:1, tačiau azerbaidžanietis laimėjo kelių sekundžių „pasimėtymą“ ir išsiveržė į priekį 7:10, informuoja Lietuvos imtynių federacija.

Antroje dalyje Kristupas rizikavo, tačiau jam nepavyko pelnyti techninių taškų. Tuo tarpu varžovas gaudė klaidas ir dvikovą laimėjo rezultatu 7:14.

Prieš kovą dėl bronzos

Svorio kategorijos iki 72 kg paguodos varžybose K.Šleiva mažiau nei per 3 minutes sutalžė slovako Leoso Drmolos gynybą ir iškovojo pergalę rezultatu 8:0.

Sekmadienio vakarą Budapešte K.Šleiva dėl bronzos medalio grumsis su Ulviu Ganizade iš Azerbaidžano.

Europos čempionatą K.Šleiva pradėjo su čeku Jakubu Bieleszu. Lietuvis pažarstė šiek tiek taškų ir pavaikščiojo peilio ašmenimis. Kristupo gynybiniai triukai parteryje nebuvo vykę, čekas klaidas padaugino iš dviejų veiksmų, kurie sukrovė varžovui net 7-ių taškų pranašumą.

Čekui iki pergalingo limito tereikėjo vieno balo. Kristupui žaidimas su ugnimi nepatiko, netrukus jis sumažino atsilikimą iki saugaus, o desertą paliko antram kėlinukui.

Po pertraukėlės Kristupas pasidarbavo iš peties parteryje, kuomet čeką J.Bieleszą suvyniojo keliomis atakomis ir užfiksavo pergalę ankščiau laiko rezultatu 15:7. Tarptautinė imtynių federacija (UWW) sukūrė paskutinių Kristupo atakų klipą, kuris jau peržiūrėtas beveik 20 tūkstančių kartų.

Ketvirtfinalyje panevėžietis pečius surėmė su Šmagiu Bolkvadze iš Gruzijos. Pirmame kėlinuke dvikova tekėjo ramia vaga. Kristupas efektingai išnėrė „sausas“ iš parterio ir strateginės perspektyvos buvo gan simpatiškos. Visgi, arčiau kėlinuko pabaigos, panevėžietis pakibo ant varžovo rankų ir visai netikėtai apnuogino liemenį.

Gruzinas pasinaudojo skylėta gynyba ir surezgė ataką 2+2 (numušimas ir ridenimas). Antroje dalyje po Kristupo „peties“ rezultatas sušvelnėjo, tačiau varžovas išlaikė sau tinkamą pranašumą – 2:5.

Laimei, gruzinas pateko į finalą ir suteikė šansą lietuviui grumtis dėl bronzos medalio. Pirmoje paguodos imtyje Kristupas kovojo su Leosu Drmola iš Slovakijos. K.Šleiva mažiau nei per 3 minutes sutalžė slovako gynybą ir iškovojo pergalę rezultatu 8:0.

Klasikų turnyre iš viso kovojo penki mūsų šalies imtynininkai – Justas Petravičius (60 kg), K.Šleiva (72 kg), Mantas Kazimieras Sinkevičius (77 kg), Vilius Laurinaitis (97 kg) ir Mantas Knystautas (130 kg).

Lyderio savybes parodė pasaulio čempionato prizininkas K.Šleiva – panevėžietis sekmadienį tęs kovas dėl čempionato apdovanojimo.

J.Petravičius ir V.Laurinaitis savo dvikovas pralaimėjo paskutinėmis sekundėmis. Patekti į kitą etapą puikią progą turėjo M.Knystautas. Užduotį minimum, įveikęs vieną varžovą, įvykdė M.K.Sinkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius