-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune – elitinių Europos boksininkų kovos: startuos tarptautinis A. Šociko turnyras

Kovo 21–23 d. Kauno sporto halėje vyks jau 28-tą kartą iš eilės organizuojamas tarptautinis legendinio Lietuvos boksininko Algirdo Šociko vardo turnyras, kuriame varžysis sportininkai iš dešimties šalių.
Šociko turnyras
Šociko turnyras / LBF nuotr.

„Kiekvienais metais norime atspindėti A.Šociko dvasią ir sukurti nepamirštamą renginio atmosferą, – kalbėjo turnyrą organizuojančios Kauno bokso federacijos prezidentas Rimantas Rutkauskas. – Pernai turnyras pirmą kartą istorijoje visas tris dienas vyko Kauno sporto halėje. Šis formatas patiko ir sportininkams, ir renginio lankytojams, todėl šiemet jis bus toks pat.

Praėjusiais metais finalinės dienos renginys per 6 valandas sutraukė virš 4 tūkstančių žiūrovų, tad šiemet jame laukiame dar daugiau kauniečių ir miesto svečių. Džiaugiuosi, kad visas tris dienas Kaunas kvėpuos boksu, nes į nedidelę laikinąją Lietuvos sostinę suvažiuos elitiniai Europos boksininkai.“

Dvylikoje vyrų ir trijose moterų svorio kategorijose rungsis 72 boksininkai iš Lietuvos, Lenkijos, Latvijos, Kazachstano, Airijos, Anglijos, Velso, Armėnijos, Škotijos ir Ukrainos.

Kovo 21 d. (ketvirtadienį) 15:30 val. Kauno sporto halėje (Perkūno al. 5, Kaunas) įvyks iškilmingas varžybų atidarymas, o nuo 16 val. prasidės ketvirtfinalių kovos.

Kovo 22 d. (penktadienį) nuo 16 val. boksininkai išbandys jėgas pusfinalių akistatose, o kovo 23 d. (šeštadienį) nuo 18 val. bokso sporto mėgėjų lauks pajėgiausių turnyro sportininkų finalų susitikimai.

Tarptautinio A.Šociko turnyro finalinės dienos atmosferą kurs renginio vedėjas Andrius Žiurauskas ir muzikinis svečias – reperis Remis Retro.

„Šiemet Kauno sporto halėje susirinks itin pajėgūs boksininkai, kurių geografija neapsiriboja Europa. Kasmet stengiamės kad A.Šociko turnyras jaunimui ir sporto entuziastams taptų savotiškomis „atvirų durų dienomis“ į bokso pasaulį, todėl finalui ruošiame ne tik geriausias kovas, bet ir išskirtinį renginį, kurio vedėju ir Kauno bokso renginių balsu tradiciškai taps aktorius A. Žiurauskas.

Tai reiškia, kad šeštadienį nuo 18 val. Kauno sporto halėje nemokamai bus galima išvysti geriausias 15 turnyro kovų ir palaikyti stipriausius Lietuvos boksininkus“, – teigė vienas iš turnyro organizatorių Daivaras Judinas.

Lietuvos delegaciją A.Šociko turnyre sudarys 12 boksininkų – 8 vyrų ir 4 moterų – komanda. Tai Aleksandras Petrovskis (svorio kategorija iki 60 kg), Andriejus Lavrenovas (iki 63,5 kg), Nedas Gudomskas (iki 67 kg), Aleksandras Trofimčiukas (iki 75 kg), Arvydas Dainys (iki 75 kg) ir Robertas Liorančas (iki 80 kg).

Taip pat vyrai sunkiasvoriai – Aras Kazakevičius (iki 86 kg), Robertas Jokulys (iki 92 kg), Jonas Jazevičius (virš 92 kg) ir Algirdas Baniulis (virš 92 kg).

Moterų svorio kategorijoje iki 60 kg kovos Europos čempionato bronzos medalininkė Ana Starovoitova, o svorio kategorijoje iki 75 kg rungsis Senojo žemyno ir pasaulio čempionė Gabrielė Stonkutė.

Įėjimas A.Šociko turnyro lankytojams – nemokamas. Gyvai stebėti varžybų negalinčių žiūrovų patogumui, visos turnyro kovos bus tiesiogiai transliuojamos Lietuvos bokso federacijos socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

Per 26 metus A.Šociko turnyre dalyvavo didelis būrys olimpinių, pasaulio ir Europos čempionų bei prizininkų. Garsiausi Kaune kovoję boksininkai – profesionalų ringe ne vieną pasaulio čempiono diržą iškovojęs anglas Anthony Joshua ir lietuvis Eimantas Stanionis, tapęs pasaulio čempionu profesionalioje organizacijoje.

Algirdas Šocikas (1928-2012) yra vienas garsiausių Lietuvos sportininkų. Ringo džentelmenu vadintas boksininkas dusyk tapo Europos (1953 ir 1955 m.), šešis kartus Sovietų Sąjungos (1950-1954 ir 1956 m) bei šešis sykius Lietuvos (1947, 1948, 1951, 1952, 1953 ir 1956 m.) sunkaus svorio čempionu. A. Šocikas ringe praleido 11 metų. Per tą laiką turėjo 128 kovas ir iškovojo 118 pergalių, iš jų – 70 nokautais.

Kauno miesto garbės pilietis A. Šocikas apdovanotas LDK Gedimino ordino Riterio kryžiumi ir LDK Gedimino ordino Komandoro didžiuoju kryžiumi.

„Ringo džentelmeno“ vardas lietuviui prigijo 1955 metais Berlyne, kai jis antrą kartą laimėjo Europos čempiono diržą. A.Šocikas finale susitiko su vokiečiu Horstu Wittersteinu. Po vieno iš daugelio smūgių A.Šocikas pastebėjo, kad jo varžovas nokdaune, ir atsitraukė, tuo duodamas H.Wittersteinui galimybę akimirką pailsėti ir atkreipdamas šį svarbų momentą praleidusio teisėjo dėmesį. 1995 m. sausio 9 dieną Štutgarte (Vokietija) už šį poelgį pirmą kartą CIFP (Tarptautinio Fair Play judėjimo komisijos) Garbės diplomas buvo įteiktas Lietuvos atstovui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius