Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune paminėtas pirmosios Lietuvoje profesionalaus bokso dvikovos dvidešimtmetis

Sekmadienį Kaune įvyko istorinės pirmosios Lietuvoje profesionalaus bokso dvikovos dvidešimtmečio paminėjimas. 20-mečio proga buvo atkurtas dvikovos video reportažas, kuriame įamžinta Lietuvos bokso sunkiasvorių Vido Mickevičiaus (43 m; 98 kg) ir Jono Silevičiaus (35 m; 94 kg) dvikova, stipriai prisidėjusi prie Lietuvos profesionalaus bokso ir kovos menų plėtros bei paskatino profesionalios bokso lygos stegimąsi Lietuvoje.
Lietuvos bokso 90-mečio minėjimas Vilniuje
Lietuvos bokso 90-mečio minėjimas Vilniuje / Alfredas Pliadis

Renginyje dalyvavo Kauno lietuviškosios savigynos asociacijos (LSA) prezidentas ir bokso klubo „Nokautas“ vadovas, žinomas Lietuvoje sunkaus svorio boksininkas Kęstutis Bitkevičius, Kauno bokso federacijos prezidentas Rimantas Rutkauskas, Lietuvos bokso federacijos atstovas ryšiams su visuomene Saulius Bagdonas, Lietuvos dziudo federacijos generalinė sekretorė Lolita Dudėnienė, Kauno m. tarybos narys Stasys Buškevičiaus, bokso klubas „Nokautas“ garbės narys ir idėjos autorius Vidas Mickevičius, kiti garbingi svečiai ir Kauno LSA veiklos partneriai bei rėmėjai.

„Viskas gimsta nuo idėjos, kuri yra mūsų gyvenimo motyvas. Stengdamiesi pasiekti ir įgyvendinti užsibrėžtus tikslus, kuriame istoriją ir formuojame ateitį. Tuo metu viską darėme be didelio pasiruošimo, bet idėja ir pagarba Algirdui Šocikui, kuris buvo tas variklis, dėl kurio stengiausi ir atidaviau labai daug energijos ir pastangų.

Tuometinis boksas merdėjo, reikėjo aukštesnio impulso, didesnės motyvacijos, kuri sudrebintų tuometinius nusistovėjusius standartus. Pralaužę „geležinę“ uždangą, strimgalviais puolėme semtis vakarietiškų idėjų, kurios mums buvo kaip tyro oro gurkšnis, leidęs stipriau smūgiuoti ir užtikrinti profesionalaus sporto vystymosi procesą.

Neturėdami didelės patirties, kūrėme viską asmeninės iniciatyvos varomi, stengėmės kuo geriau suorganizuoti dvikovą, tačiau tuometinės sąlygos buvo sudėtingos, ringo virvės prastos, nekokybiškas inventorius. Dabar, atkurdami bokso klubą, padarėme išvadas, pasinaudojome patirtimi, kad labai svarbi yra aplinka, kurioje auga jaunimas, kuriam reikia pagelbėti formuoti visų pirmą patikėjimą savimi, išdėstyti aukštesnes ir patriotiškumo vertybes, paaiškinti, kad visų pirmą viskas priklauso nuo idėjų, nuo pačio sportininko pastangų.

Svarbiausia, kad energingi jaunuoliai turėtų užsiėmimą, nevartotų alkoholio, narkotikų, nerūkytų, o sportuotų. Antra labai svarbi užduotis – išaiškinti jaunimui, kad klube įgyta patirtis nebūtų panaudota gatvėje blogiems tikslams. Žmogus gali daug, reikia tik daug stengtis ir ruoštis bei tikėti savimi ir treneriais, ugdyti savyje kovotojo ir Lietuvos patrioto dvasią“, – po renginio kalbėjo Vidas Mickevičius.

„Atkurdami bokso klubą „Nokautas“ visų pirmą suformavome vertybinį pagrindą, kurį stengiamės perteikti būsimiems boksininkams. Pasitelkdami rėmėjus ir visuomeninę paramą, sugebėjome per kelis mėnesius išvystyti klubo žinomumą, pritraukti daugiau rėmėjų ir perspektyvaus jaunimo, vaikinų ir merginų.

Siekiame Kauno m. savivaldybės palaikymo, nes esame tie, kuriems rūpi kaip vystomi įvairūs kovų menai, boksas mūsų mieste, todėl mums su mielu noru pagelbėjo Kauno m. vicemeras S. Buškevičius, kuris su dideliu entuziazmu palaiko aktyvius ir fizinio aktyvumo, siekiančius Kauno miesto gyventojus. Jau keletą mėnesių aktyviai bokso treniruotes veda bokso trenerio Vido Bružo mokinys, Lietuvos bokso trenerių pasaulyje bandantis įsitvirtinti, jaunasis treneris Marius Palionis, kuris yra baigęs Lietuvos sporto universiteto studijas.

Suteikdami universiteto absolventams galimybes pritaikyti teorines ir praktines žinias bei įgūdžius, stengiamės jiems pagelbėti ir suteikti reikiamą patirtį bei paramą, skatiname likti juos Lietuvoje, kuriame darbo vietas, vystome didesnes pastangas, kad klubo boksininkai turėtų kokybišką inventorių ir tinkamas patalpas treniruotėms“, – dėstė Kauno LSA prezidentas Kęstutis Bitkevičius.

„Jau keletą savaičių vedame bokso užsiėmimus jauniesiems kadetams Gen. P. Plechavičiaus kadetų mokykloje, taip stengiamės prisidėti prie mūsų būsimų tautos gynėjų fizinio ir kovinio pasirengimo, būsimų valstybės tarnautojų pasirengimo ginti ir saugoti tėvynę. Su dideliu noru ir ambicija, sieksime pagelbėti mokyklai išauginti ne vieną perspektyvų boksininką, suteikti reikiamus bokso įgūdžius, stiprinti jų fizinę formą ir keltį sportinį lygį“, – pasidžiaugė jaunasis klubo treneris Marius Palionis.

Prieš renginį tarp Kauno bokso federacijos ir bokso klubo „Nokautas“ buvo pasirašyta bendradarbiavimo sutartis.

VIDEO: Profesionalaus bokso paminėjimas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius