Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelios dienos iki bušido turnyro: kaip jas išgyvena kovotojas Ričardas Kulis?

Svorio metimas, vis didėjanti įtampa ir noras greičiau susitikti su būsimuoju priešininku – tokios mintys sukasi daugumos bušido kovotojų galvose, kai iki didžiojo renginio lieka vos kelios dienos.
Ričardas Kulis
Ričardas Kulis / Manto Stankevičiaus nuotr.
Temos: 1 Bušido

Žavusis sportininkas ir treneris Ričardas Kulis „BUSHIDO & KOK'45“ turnyro, kuris jau kovo 18 dieną sudrebins Vilniaus „Siemens“ areną, ringe susitiks su latviu Stanislavu Makarenka.

Kaip atrodo jo paskutinė savaitė iki akistatos, kas padeda sumažinti stresą ir kokių palaikytojų labiausiai laukia jaunasis sportininkas?

„Paskutinė savaitė – atstatomoji. Viena treniruotė per dieną, lengvesnis krūvis, todėl nuotaikos jau geresnės, bet mintys, žinoma, vistiek sukasi tik apie šeštadienį. Kaupiam visas jėgas tam, kad parodytume kuo gražesnę kovą. Aš stengiuosi gyventi įprastu ritmu: ryte mokausi, dirbu, vakare – treniruojuosi. Išskirti galėčiau tik tai, kad visais būdais bandau mėgautis pavasariu, neįsitempti“,– pasakojo lapkritį didžiajame bušido ringe debiutavęs kovotojas.

Viena didžiausių kančių prieš kovą daugumai – svorio metimas, tik ne tiems, kurie kūną prižiūri ir mitybos plano laikosi nuolat: „Man reikia numesti dar tris kilogramus – tai labai paprasta. Valgau dažnai ir po nedaug, tam tikrą kalorijų kiekį per dieną. Aišku, geriu daug vandens, visiškai nevartoju cukraus. Kasdienė disciplina jau virtusi rutina“,– pozityvo nestokojo R.Kulis.

Antras kartas „Siemens“ arenoje ir susitikimas su latviu S.Makarenka – nemenkas išbandymas, bet Ričardas tiki įdėto darbo galia: „Apie akistatą stengiuosi negalvoti, tačiau neneigsiu – giliai širdyje jau kažkas virpa. Laukiu tos akimirkos“,– atviravo sportininkas ir pridūrė, kad visada prieš lipant į ringą jaučia mažą jauduliuką, kurį vadina nekantrumu: „Tiek ilgai treniruojiesi, ruošiesi, tam, kad praleistum 12 minučių ringe. Daugelis nemato, kiek prakaito išliejame ir jėgų atiduodame tam, kad pasirodytume geriausiai.“

Namų sienos ir svarbiausi palaikytojai – ar tai didina motyvaciją? „Kiek žinau, ateis daug draugų, pažįstamų, mano auklėtinių, kurie sportuoja kartu. Bet labiausiai išskirčiau savo šeimą – tetą, du pusbrolius (5 ir 7 metų). Jie seka mano pavyzdžiu ir labai mėgsta kovas. Todėl esu tikras, kad labiausiai sužibėti stengsiuosi jų akyse, turiu tapti nugalėtoju.“

Jau šį šeštadienį žiūrovų laukia įspūdingas renginys, kraują kaitinančios merginos ir adrenalino kupinos kovos. Į didįjį ringą žengs stipriausi Lietuvos bušido kovotojai: M.Narauskas, M.Jasiūnas, S.Maslobojevas, H.Vikšraitis, K.Liukaitis, D.Danyla, J.Mocka, T.Jonkus, I.Osininas, T.Pakutinskas, T.Aukštuolis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius