Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kendo varžybose Rygoje – dviejų lietuvių pergalės

Gegužės 26-28 dienomis Latvijos sostinėje Rygoje vyko kasmetinės Yumura ir Riga cup kendo varžybos. Vaikų, moterų ir vyrų rungtyse varžėsi dalyviai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Rusijos, Armėnijos bei Suomijos, o teisėjavo aukščiausio lygio teisėjai iš Japonijos ir Suomijos.
Raminta Girdzijauskaitė ir Mykolas Maciulevičius iš Vilniaus Universiteto kendo klubo iškovojo pirmąsias vietas,
Raminta Girdzijauskaitė ir Mykolas Maciulevičius iš Vilniaus Universiteto kendo klubo iškovojo pirmąsias vietas, / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Kendo

Šiose varžybos mūsų kendo praktikuotojai dalyvauja nuo pat jų įkūrimo, o šiais metais nuskynė aukščiausius apdovanojimus.

Raminta Girdzijauskaitė ir Mykolas Maciulevičius iš Vilniaus Universiteto kendo klubo iškovojo pirmąsias vietas, savo kategorijose finale nugalėję Rusijos atstovus. Tai neabejotinai yra sunkaus pasiruošimo Europos čempionatui bei reziduojančio mokytojo iš Japonijos Yoshiyuki Haga mokymo rezultatas.

Kendo yra tradicinis kovos menas kilęs iš Japonijos. Kendo treniruočių metu naudojami bambukiniai kardai ir dėvimi šarvai, kurie apsaugo nuo kirčių. Norint laimėti varžybas reikia atlikti taisyklingus kirčius į galvą, kaklą, pilvo sritį arba ranką kartu su koviniu riksmu “kiai” ir kovos treptelėjimu “fumikomi”.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius