Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos kiokušin karatė čempionatas: didžiausią intrigą keliančios akistatos

Sausio 22–23 dienomis į Klaipėdą suvažiuos stipriausi ir garsiausi ne tik Lietuvos, bet ir Europos kiokušin karatė meistrai. Čia vyks Lietuvos čempionatas, į uostamiestį grįžtantis po ketverių metų pertraukos.
Donatas Imbras
Donatas Imbras / Asmeninio archyvo nuotr.

Pagal čempionato rezultatus bus suformuota Lietuvos rinktinė, kuri šalies garbę gins 2011 m. Europos kiokušin karatė čempionate, balandžio 15–16 dienomis vyksiančiame Vilniuje, „Siemens“ arenoje.

Dėl geriausių šalyje vardo varžysis žemyno čempionai Donatas Imbras („Budora“, Vilnius), Dmitrijus Aleksandrovas („Shin“, Vilnius), Lukas Kubilius („Shodan“, Klaipėda), Andžejus Milevskis („Spartanika“, Vilnius), Rita Pivoriūnaitė („Saulės Ženklas“, Vilnius), Inga Mikštaitė („Kariai“, Kaunas), pasaulio ir Europos čempionė Margarita Čiuplytė („Shin“, Vilnius) bei kiti talentingiausi Lietuvos kiokušin karatė meistrai.

„Pagrindiniai varžybų favoritai lieka tie patys – ilgamečiai Lietuvos rinktinės nariai, nors akivaizdu, kad jaunoji karta, bent jau lengvo ir vidutinio svorio kategorijose, taip pat jaučiasi vis drąsiau ir lyderiams lipa ant kulnų. Galbūt daugiau pasitikėjimo jauniems sportininkams suteikė ir pastaruosius dvejus metus rengiamas Europos jaunimo U–22 čempionatas. Be abejo, jėgų balansas beveik nesikeičia sunkaus svorio kategorijose, nes čia jaunimui dar sunku konkuruoti“, – artėjant čempionatui kalbėjo Lietuvos rinktinės treneris Paulius Klapatauskas.

Vis dėlto jis pripažino, kad Klaipėdoje galima tikėtis ir siurprizų, nes daugumai lyderių tai tik tarpinės varžybos. „Nemanau, kad pagrindiniai sportininkai bus geriausios formos, nes dauguma ją bandys pasiekti prieš pat Europos ar netgi pasaulio čempionatą, kuris Japonijoje vyks spalį. Taigi siurprizų gali būti, nes sportininkų forma gali būti skirtinga – vieni galbūt ją tik pradeda kelti, o kiti po kelių tarptautinių turnyrų jau dabar gali būti pasiekę piką. Mums, treneriams ir federacijos vadovams, svarbiausia įvertinti kovotojų sportinę formą ir, atsižvelgiant į rezultatus, suformuoti Lietuvos rinktinę, kuri sėkmingai pasirodytų Europos čempionate“, – teigė P.Klapatauskas.

Klaipėdoje taip pat vyks Lietuvos jaunių (16–17 m.) pirmenybės, kuriose dalyvaus daugiau nei 100 jaunųjų kovotojų  iš 10 šalies miestų, 20 klubų ir mokyklų. Jie savo miestuose įveikė specialią atranką. Iš viso Lietuvos kiokušin karatė federacija vienija 37 klubus ir mokyklas, kuriose savo įgūdžius tobulina per 5 500 žmonių.

Varžybos vyks LCC Tarptautinio universiteto sporto centre, adresu Kretingos g. 36, Klaipėda. Sausio 22 dieną kovos suaugusieji, sausio 23 dieną – jauniai. Varžybų pradžia – 12 val., pusfinaliai ir finalai – 15 val.

DIDDŽIAUSIĄ INTRIGĄ KELIANČIOS AKISTATOS:

VYRAI

Iki 70 kg: Andrius Miseckas vs. Vytautas Kalvaitis

Du labiausiai patyrę šios svorio kategorijos kovotojai. A.Miseckas – pačiame jėgų žydėjime, be to, labai patyręs sportininkas, V.Kalvaitis – vyresnės, nuo tatamio iš lėto jau nužengiančios kartos atstovas, todėl neryškiu šios svorio kategorijos favoritu galima laikyti A.Misecką. Vis dėlto nė vienam iš jų kelias iki finalo nebus lengvas ir tai viena iš svorių kategorijų, kur galima tikėtis nemažų staigmenų. Nors A.Miseckas ir V.Kalvaitis yra aiškūs favoritai, dar bent 4–5 sportininkai gali drąsiai pretenduoti į vietą finale. Didžiausius šansus tai padaryti, ko gero, turi Aivaras Dadura ir Jonas Eimontas.

Iki 80 kg: Orestas Procas vs. Andžejus Milevskis

Dar viena amžina senų vilkų akistata, kurioje sėkmė kartais nusišypso vienam, kartais – kitam. Lygūs varžovai, kurių galimos dvikovos baigtį lems nusiteikimas ir didesnis noras tapti Lietuvos čempionu.

Iki 90 kg: Mindaugas Pavilionis vs. Dmitrijus Aleksandrovas

Kadangi čempionate neplanuoja dalyvauti tik traumą išsigydęs pasaulio vicečempionas Darius Gudauskas, aršiausia kova turėtų virti tarp M.Pavilionio ir D.Aleksandrovo. Paskutinę tarpusavio kovą laimėjo D.Aleksandrovas, tad M.Pavilionis, itin ambicingo charakterio sportininkas,  neabejotinai sieks atsirevanšuoti. Jei ši kova įvyks, ji turėtų būti viena įdomiausių ir efektingiausių čempionate. M.Pavilionis yra nokautuojančios technikos kovotojas, mėgstantis žaibiškai kovą, tuo tarpu D.Aleksandrovas pasižymi valia, ištverme ir yra vienas universaliausių kovotojų.

Per 90 kg: Donatas Imbras vs. Lukas Kubilius

Dar vienas Lietuvos kiokušin karatė „El Clasico“. Būtent šie du lietuviai susitiko praėjusių metų Europos čempionato finale. Tąkart Ispanijoje pranašesnis buvo D.Imbras, nors 2010 m. Lietuvos čempionato finale pergalę iškovojo L.Kubilius. Visiškai lygių varžovų akistata, kurioje pergalę gali lemti ne tik nusiteikimas, sportinė forma, bet ir namų sienų palaikymas – L.Kubilius yra klaipėdietis.

MOTERYS

Iki 55 kg: Rita Pivoriūnaitė vs. Rūta Brazdžionytė

Gruodį Vilniuje vykusiame Europos jaunimo U–22 čempionate abi merginos pelnė aukso medalius. R.Pivoriūnaitė triumfavo svorio kategorijos iki 55, R.Brazdžionytė – iki 60 kg varžybose. Vis dėlto aiški favoritė yra R.Pivoriūnaitė. Ji praėjusiais metais pelnė ir Europos suaugusiųjų čempionato auksą, o R.Brazdžionytei dar nėra pralaimėjusi. R.Brazdžionytė yra viena perspektyviausių Lietuvos kovotojų, tačiau patirtis ir pasitikėjimas – R.Pivoriūnaitės pusėje. Tiesa, šioje kategorijoje galima tikėtis staigmenų. Kortas gali sumaišyti Ivona Koreckaja, Diana Mačiūtė ir dar keletas jaunų sportininkių.

Iki 65 kg: Inga Mikštaitė vs. Eimantė Leliukaitė

Europos čempionė I.Mikštaitė yra viena labiausiai patyrusių Lietuvos rinktinės kandidačių, tačiau E.Leliukaitė taip pat nepratusi pralaimėti. 2007 m. Europos jaunių čempionė buvo padariusi pertrauką ir tai yra didžiausias jos minusas. Vis dėlto talentinga sportininkė gali nustebinti. Nosį varžovėms šioje svorio kategorijoje gali nušluostyti ir Ina Orlova.

Per 65 kg: Margarita Čiuplytė vs. Nora Vaznelytė

Vargu ar Europos U–22 čempionė N.Vaznelytė psichologiškai jau yra pasiruošusi nugalėti pasaulio čempionę M.Čiuplytę. Galbūt ateis diena, kai pagaliau tai nutiks, bet, ko gero, dar ne šįkart. N.Vaznelytė jau dabar yra viena geriausių Europos kovotojų ir tarp suaugusiųjų, ji gali kovoti pačiu aukščiausiu lygiu, tačiau tam, kad nuo kelio šluotų visas varžoves ir galiausiai įveiktų M.Čiuplytę, reikia dar kelerių metų itin aukštam pasitikėjimo savimi lygiui pasiekti. Kol kas M.Čiuplytei vargiai kas gali prilygti, N.Vaznelytės sėkmė Klaipėdoje taptų vienu įdomiausių čempionato akcentų.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius