Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kiokušin karatė rinktinės lyderis Lukas Kubilius: „Europa pamatė, kad skaitytis reikia su visais lietuviais“

Europos kiokušin karatė čempionate, kuris praėjusį savaitgalį vyko Belgijoje, Lietuvos vyrų rinktinė pelnė du aukso medalius.
Varžybų akimirka
Lukas Kubilius / Juliaus Bliūdžiaus nuotr.

Patvirtindamas išankstines prognozes čempiono titulą iškovojo klaipėdietis Lukas Kubilius (virš 90 kg). Pirmą kartą Europos čempionu tapo ir kaunietis Orestas Procas (iki 80 kg). Tuo tarpu sidabro medalį pelnė žemyno pirmenybių naujokas Edgaras Sečinskij (iki 90 kg).

Primename, jog šiame čempionate nedalyvavo ilgamečiai rinktinės lyderiai Dmitrijus Aleksandrovas, Donatas Imbras, Darius Gudauskas bei Andžej Milevskij.

Europa dar kartą pamatė, kad su kiekvienu lietuviu reikia skaitytis, nepaisant net to, kad mūsų rinktinėje vyksta kartų kaita

L.Kubilius, kaip ir dera rinktinės lyderiui, pasibaigus varžyboms kalbėjo apie visą komandą, o ne apie save.

„Džiaugiuosi kartu su visais treneriais už mūsų naujokus. Turime labai perspektyvią jauną kartą, kuri konkuruoja tarpusavyje. Noriu pasveikinti Edgarą (Sečinskij), Valdemarą (Gudauską), kurie puikiai įsiliejo į komandą. Europa dar kartą pamatė, kad su kiekvienu lietuviu reikia skaitytis, nepaisant net to, kad mūsų rinktinėje vyksta kartų kaita. Ar būsime favoritai kitų metų pasaulio čempionate? Favoritai galbūt ne, bet ant lipti prizininkų pakylos vėl taikysimės“, – kalbėjo L.Kubilius.

O.Procas – nėra rinktinės naujokas, tačiau ant aukščiausio laiptelio Europos

Juliaus Bliūdžiaus nuotr./Varžybų akimirka
Edgaras Sečinskij

suaugusiųjų čempionate užlipo pirmą kartą.

„Giliai viduje visuomet tikiesi geriausio. Vis dėlto važiavau, dabar jau galima atskleisti, su daug traumų, todėl čempionu nesitikėjau tapti. Netikėjau, kad viskas bus taip gerai. Maniau, bus sudėtingiau“, – kalbėjo O.Procas.

O.Procas visas penkias kovas laimėjo anksčiau laiko, nė karto neprireikė teisėjų sprendimo. Tai kauniečiui padėjo susižerti daugybę komplimentų, japonų televizija po čempionato apie O.Procą parengė reportažą.

„Dėl to ir sakau, kad pasisekė labiau nei tikėjausi, – nesureikšmindamas to, kad pergales skynė išties efektingai, kalbėjo O.Procas. – Ankstesniame Europos čempionate, kuris vyko Lietuvoje, taip pat buvau tris pirmas kovas laimėjęs anksčiau laiko, bet nusvilau ketvirtoje. Šįkart po trijų laimėtų kovų baiminausi, kad nenutiktų tas pat. Laimei, viskas baigėsi sėkmingai“.

Juliaus Bliūdžiaus nuotr./Varžybų akimirka
Juliaus Bliūdžiaus nuotr./Orestas Procas
Juliaus Bliūdžiaus nuotr./Varžybų akimirka
Juliaus Bliūdžiaus nuotr./Medalius pelnę Lietuvos sportininkai

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius