Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kličko: nebus jokios brolių dvikovos (video)

Po Vladimiro Kličko pergalės prieš Ruslaną Čagajevą sunkiasvorių pasaulio čempionų bokso dvikovoje savaitgalį Vokietijoje tapo aišku, kad broliai Kličko dominuoja pasaulyje. Tik kas stipresnis, Vladimiras ar Vitalijus, liks visiems laikams neaišku.
Broliai Kličko nesiaiškins kas stipresnis tarpusavyje
Broliai Kličko tarpusavyje nesiaiškins, kas stipresnis. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Tik brolis Vitalijus gali mane įveikti“, – po dvikovos su R.Čagajevu savaitgalį bild.de sakė Vladimiras Kličko. Pastarasis po devynių raundų įtikinamai nugalėjo 30 metų uzbeką techniniu nokautu.  Boksininkas dėl iš prakirsto antakio tekančio kraujo negalėjo tęsti kovos.

Kličko nori visų trofėjų 

AFP/Scanpix nuotr./V.Kličko buvo aiakiai pranaaesnis už varžovą
V.Kličko buvo akivaizdžiai pranašesnis už varžovą.

Apgynęs tris pasaulio čempiono titulus pagal IBF, WBO, IBO versijas V.Kličko tikino, kad geriausias jo pasirodymas dar laukia ateityje. Kas gali nugalėti tokią kovos mašiną (47 nokautai per 56 dvikovas)?

„Abu Kličko turės vieną nebaigtą reikaliuką, jeigu nestos ringe vienas prieš kitą“, – pareiškė buvęs pasaulio čempionas Lennoxas Lewisas. Vladimiras iš karto paneigė visas kalbas apie galimą brolių dvikovą.

„Esame pirmieji broliai sunkaus svorio pasaulio čempionai, tačiau niekada vienas kitam nemesime iššūkio“, – teigė jis. „Norime dar iškovoti pasaulio čempiono diržą pagal WBA versiją. Tuomet mūsų trofėjų kolekcija bus surinka“, – teigė 37 metų Vitalijus Kličko.

Kličko motina Nadia uždraudė sūnums boksuotis tarpusavyje ir šie jai duoto pažado neketina laužyti. Viename interviu Vladimiras prasitarė, kad būdami mėgėjai broliai treniravosi kartu. „Pastebėjome, kad lengvai galime vienas kitą sužeisti, ir iš karto visa tai nutraukėme“, – pasakojo Vladimiras.

Heye dvikovą vadino nuobodžia

AFP/Scanpix nuotr./V.Kličko plieniniai smūgiai
V.Kličko plieniniai smūgiai

Vietoj R.Čagajevo praėjusį savaitgalį turėjęs į ringą su V.Kličko lipti britas Davidas Haye ką tik įvykusį sunkiasvorių mačą pavadino nuobodžiu ir nevaizdingu. D.Haye žodžiais, V.Kličko privalėjo nokautuoti uzbeką dar pirmame raunde, tačiau kova tęsėsi devynis raundus.

Britas tikino, kad Vladimiras atrodė tarsi suakmenėjęs. „Jeigu būčiau buvęs ringe aš, dvikova būtų buvusi daug įdomesnė“, – „Boxingscene“ sakė D.Haye. Jis birželio 20-ąją turėjo susigrumti su V.Kličko, tačiau dėl nugaros traumos dvikovą atšaukė, o jo vietą užėmė R.Čagajevas.

Dabar skandalingasis britas rugsėjį rengiasi suremti bokso pirštines su Vitalijumi Kličko. Ukrainietis gins pasaulio čempiono titulą pagal WBC versiją, o kitas Vladimiro varžovas veikiausiai bus rusas Aleksandras Povetkinas.

Čagajevui skauda širdį

AFP/Scanpix nuotr./Žaizdai sutvarkyti prireikė keturių siūlių
Žaizdai sutvarkyti prireikė keturių siūlių.

„Dabar manęs laukia atostogos su šeima. Noriu viską ramiai išnagrinėti, – bild.de sakė R.Čagajevas. – Naktį akių nesumerkiau. Prakirstam antakiui susiūti prireikė keturių siūlių. Neskaudėjo. Ką tikrai skauda – širdį.“

Daugelis klausia, kas atsitiko R.Čagajevui. Prieš dvikovą jis atrodė piktas ir grasino kaip šuo, o ringe nesugebėjo net įkąsti varžovui. Ekspertų nuomone, uzbekas tiesiog perdegė po daugybės treniruočių, jam trūko patirties ir, vaizdžiai tariant, ši dvikova jam buvo dviem numeriais per didelė.

Mėgino apakinti lazeriu

Dvikovos liudininkai Gėlzenkircheno stadione pastebėjo, kad pirmame raunde kažkas kėsinosi apakinti vieną iš boksininkų lazerio spinduliu. Stadione, kuriame telpa daugiau nei 60 tūkst. sirgalių, spindulys buvo nukreiptas kažkur iš VIP tribūnų.

Ar tai pavojinga? Boksininkai galėjo būti apakinti ir praleisti smūgį. Anot ekspertų, žalias lazerio spindulys dešimt kartų stipresnis nei raudonas ir veikia stipriau nei saulė. Kaltininkų rasti nepavyko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius