-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kovoje dėl olimpinio kelialapio Lietuvos boksininkės laukia tituluotos varžovės

Birželio 4-8 dienomis Paryžiuje vyks paskutinis Tokijo olimpinių žaidynių bokso varžybų atrankos turnyras. Jame dėl olimpinio kelialapio kovos vienintelė Lietuvos atstovė Gabrielė Stonkutė. Šis atrankos turnyras Londone prasidėjo dar praėjusių metų kovo mėnesį, tačiau dėl koronaviruso pandemijos buvo nutrauktas vos įpusėjęs.

Antradienį į Paryžių su treneriais Vidu Bružu ir Dariumi Katkevičiumi išvykusi G.Stonkutė kovos svorio kategorijoje iki 75 kg. Norint laimėti olimpinį kelialapį, reiks iškovoti dvi pergales ir patekti į atrankos turnyro pusfinalį.

2019 m. Europos jaunimo čempionės 20-etės G.Stonkutės kelyje olimpinio kelialapio link laukia tituluotos ir labiau patyrusios varžovės. Pirmoje kovoje G.Stonkutė penktadienį pirštines surems su 2014 m. pasaulio čempionato bei 2018 ir 2019 m. Europos čempionatų prizininke 28-erių metų ukrainiete Anastasija Černokolenko.

„Varžovė yra įveikiama. Tiesiog reikia susiimti, parodyti charakterį ir tikrai turiu galimybių laimėti. Varžovę esu mačiusi ir treniruočių stovykloje, nes kartu treniravomės Ukrainoje. Todėl žinau, kaip varžovė dirbs ringe. Su treneriu analizavome varžovę ir jau esame paruošę taktinį planą. Aišku, varžovė irgi analizuoja mano kovas ir ruošiasi būsimai kovai“, – sakė G.Stonkutė.

LBF nuotr./Gabrielė Stonkutė
LBF nuotr./Gabrielė Stonkutė

Pergalės atveju, lemiamoje kovoje lietuvė susitiktų su britės Lauren Price ir prancūzės Michelės Davinos poros nugalėtoja. Šios poros favorite laikoma pirmąja turnyre skirstyta 26-erių metų L. Price. 2019 metais L. Price tapo pasaulio čempione bei Europos žaidynių nugalėtoja. Iš viso jos sąskaitoje – du pasaulio ir keturi Europos čempionatų medaliai.

„L.Price yra labai stipri ir laikoma atrankos turnyro favorite. Su ja boksavausi turnyre Vengrijoje. Pralaimėjau, bet buvau gal kiek psichologiškai išsigandusi, nes varžovė – labai tituluota. Norėčiau dar kartą su ja susitikti ir atsirevanšuoti. Ringe reikia neprisileisti varžovės arti ir daugiau spausti. Varžovė yra greita, tai man reikėtų pasirinkti tinkamą taktiką ir būtų įdomi kova“, – tvirtino G.Stonkutė.

LBF nuotr./Gabrielė Stonkutė (dešinėje)
LBF nuotr./Gabrielė Stonkutė (dešinėje)

20-etė G. Stonkutė į suaugusiųjų boksą perėjo tik pernai, po pergalingo Europos jaunimo čempionato. Boksininkė pripažįsta, kad suaugusiųjų varžybose jai dar trūksta patirties. Todėl ruošdamasi olimpinei atrankai, G. Stonkutė stengėsi dalyvauti kuo daugiau tarptautinių turnyrų, kur susitiko su garsiomis varžovėmis.

Turnyre Vengrijoje G.Stonkutė pirštines surėmė su L.Price, Ispanijoje kovojo su pasaulio čempionato prizininke amerikiete Naomi Graham, Kaune vykusiame Algirdo Šociko turnyre susitiko su olimpinį kelialapį jau užsitikrinusia kazache Nadežda Ryabets bei daugkartine pasaulio ir Europos čempione ruse Zenfira Magomedalijeva.

„Perėjimas į suaugusiųjų boksą buvo nelengvas. Jaučiasi varžovių patirtis, jos vyresnės ir fiziškai stipresnės. Bet pradedu įsivažiuoti, stiprėju ir įgaunu labai daug patirties. Pasirengimas olimpinei atrankai vyko gan gerai. Dalyvavau stipriuose turnyruose ir kovojau su tituluotomis varžovėm. Buvo geras ir fizinis pasirengimas. Taip gerai pasirengusi paskutinį kartą jaučiausi turbūt 2019 metais per pergalingą Europos jaunimo čempionatą“, – teigė pirmąja Lietuvos boksininke Europos čempione tapusi G. Stonkutė.

LBF nuotr./Gabrielė Stonkutė
LBF nuotr./Gabrielė Stonkutė

Kiti Lietuvos boksininkai neteko galimybės kovoti dėl olimpinių kelialapių, kai buvo atšauktas pasaulinis atrankos turnyras. Jame planavo dalyvauti ir vienas stipriausių šalies boksininkų Eimantas Stanionis. Profesionalų ringe pergales skinantis E. Stanionis kreipėsi į Tarptautinį olimpinį komitetą (IOC), kad jam būtų suteikta galimybė kovoti dėl olimpinio kelialapio, tačiau atsakymo kol kas nesulaukė. Likę kelialapiai į Tokijo žaidynes bus išdalinti pagal olimpinius atrankos turnyrus organizuojančios IOC specialios bokso grupės sudarytus reitingus.

Iki šiol Lietuvos boksininkai yra dalyvavę visose olimpinėse žaidynėse po nepriklausomybės atkūrimo.

VIDEO: Boksininkė Gabrielė Stonkutė rengiasi olimpinei atrankos kovoms

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius