-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 03 /2016 12 04

Kovos Tauragėje: bokso rinktinės triumfas prieš suomius, 25 sek. trukusi kova ir T.Pakutinsko smaugimas

Kovos adrenalino, kraujo ir emocijų persmelktas renginys gruodžio 3 d. Tauragėje žengia į naują lygį. Įprastą S.W.A.T. turnyrą keičia „Fight Night Show“: MMA ir K-1 dvikovinių sporto šakų turnyras „Taurris Cup“ ir pirmą kartą mūsų šalyje rengiama Europos bokso lygos serijos dvikova tarp Suomijos ir Lietuvos nacionalinių vyrų bokso rinktinių. Lietuviai prieš suomius šventė pergalę 5:3.
ZST kova: Arnoldas Misiūnas prieš Deividą Žukauską
ZST kova: Arnoldas Misiūnas prieš Deividą Žukauską - vakaro nokautas / Karolinos Stažytės nuotr.

„Šiemet turnyrą rengiame be Bušido federacijos pagalbos. Nebus nė vienos kovos, kur aiškus nugalėtojas. Jokių mėgėjų. Šiemet turnyro lygis – itin aukštas. Lietuva prieš Latviją, Tauragė prieš Vilnių, Lietuva prieš Suomiją – bus geras reginys“, – prieš prasidedant vakarui žadėjo Pabaltijo realių kovų čempionas Saulius Bucius, vieno iš organizatorių, sporto klubo „Taurris“, įkūrėjas.

Karolinos Stažytės nuotr./Europos bokso lygos serijos dvikova tarp Suomijos ir Lietuvos nacionalinių vyrų bokso rinktinių
Karolinos Stažytės nuotr./Suomijos bokso rinktinė

Jis ir pats turėjo lipti į ringą, tačiau priešininkas iš Rusijos laiku negavo vizos.

„Idėja rengti tarpvalstybinius bokso susitikimus, kuriuose dalyvautų šalių rinktinės, po ilgos pertraukos buvo atgaivinta pernai ir Marijampolėje buvo surengtas daug susidomėjimo sukėlęs Lietuvos ir Lenkijos rinktinių mačas. Šiais metais norėjome organizuoti daugiau susitikimų, tačiau boksininkams buvo labai intensyvus tvarkaraštis – olimpinių žaidynių atrankos turnyrai ir olimpinės žaidynės.

Mūsų siūlymą reguliariai rengti tarpvalstybinius susitikimus aktyviai palaiko ne tik kaimynės – Lenkija, Latvija, Estija ir Baltarusija, bet ir Skandinavijos atstovai, Vokietija, todėl tikimės, kad kitais metais bokso gerbėjai pamatys daugiau aukšto lygio bokso dvikovų“, – prieš renginį teigė Lietuvos bokso federacijos prezidentas Darius Šaluga.

Vakaras laisvalaikio centre „Fortūna“ prasidėjo merginų šou. Vyriškoji žiūrovų dalis išties turėjo kur paganyti akis: aistras kaitino merginų grupė „Vyšnios“ ir nepakartojamosios Kauno „Žalgirio“ šokėjos, šįkart palaikiusios ne krepšininkus, o kovotojus.

EUROPEAN BOXING LEAGUE SERIES DUAL FIN vs LTU (Europos bokso lygos serijos dvikova tarp Suomijos ir Lietuvos nacionalinių vyrų bokso rinktinių)

Lietuvos bokso rinktinė surėmė pirštines su suomiais. Keturiolika boksininkų. Aštuonios aršios kovos. Vienas prieš kitą stoja Lietuvos ir Suomijos čempionai bei šių šalių prizininkai. Teisėjų komanda – taip pat tarptautinė: iš Suomijos ir Lietuvos.

60 kg Edgaras Skurdelis (Šilutė) prieš Justus Paajanen

Daugkartinis tarptautinio Algirdo Šociko turnyro čempionas Edgaras Skurdelis susitiko su 25 kovas turėjusiu suomiu. Savo karjeroje, kuri tęsiasi penkerius metus, J.Paajanenas pergalę šventė 18 kartų. E.Skurdelio kovų sąrašas – įspūdingas: 150 kovų – 130 pergalių. Šilutiškis ringe kovoja jau penkiolika metų.

Jau pirmoji vakaro kova parodė, jog šiame turnyre akivaizdaus laimėtojo nebus. Abu vaikinai vienas po kito vis apsikeisdavo po taiklų smūgį. Suomiui prireikė ir medikų pagalbos. Jis aršiai ėjo į ataką, net ir jausdamas, jog kovoja svetimoje tvirtovėje. Vis dėlto, patirtis nugalėjo. Teisėjai pergalę skyrė lietuviui.

Edgaras Skurdelis (Šilutė) prieš Justus Paajanen (Suomija)
Edgaras Skurdelis (Šilutė) prieš Justus Paajanen (Suomija)

64 kg Aleksandras Mironovas (Vilnius) prieš Henrik Enroth

Nors suomis, kuris ringe kovoja jau dvylika metų, ir turėjo ūgio pranašumą, vilnietis nežadėjo jam nusileisti. Pirmajame raunde užsienio kovotojas ramiai laukė savo momento, o Aleksandras sunkiai dirbo, bandė jį palaužti. Tiesa, vilniečiui buvo prakirstas antakis. Antrajame bei trečiajame raunde lietuvis, kurio sąskaitoje – 67 pergalės, vis labiau ėmė pasitikėti savo jėgomis. Tą pastebėjo ir teisėjai. Antra iš eilės Lietuvos kovotojų pergalė. Lietuva švenčia.

Aleksandras Mironovas (Vilnius) prieš Henrik Enroth kova
Aleksandras Mironovas (Vilnius) prieš Henrik Enroth kova

69 kg Dainius Jokimaitis (Tauragė) prieš Antti Hietala

Tauragės dvikovinių sporto šakų klubo „SC KOVA“ boksininkas Dainius Jokimaitis salėje sutiktas gausiomis ovacijomis, nes jis – pirmasis į ringą stojęs vietinis kovotojas. Dainius ringe – jau ketverius metus. Vaikinas iš 35 kovų yra iškovojęs 28 pergales ir pirmuosius du raundus jis puikiai įrodinėjo savo vertę. Trečiajame raunde Antti bandė pasivyti vietinį kovotoją taškais, tačiau jam to padaryti nepavyko. Publika ėmė garsiai ploti ir palaikyti tauragiškį. Dainius atliko keletą puikių smūgių ir Lietuva švenčia dar vieną pergalę. 3:0!

75 kg Paulius Petronis (Šiauliai) prieš Ilari Kujala

Pauliaus sąskaitoje – 120 kovų, iš kurių – 100 pergalių. Tačiau po kovos lietuvio akyse – liūdesys. Tenka pirmą kartą pripažinti turnyro svečių pranašumą. Į viršų kyla suomio rankos, Paulius ryja karčią pralaimėjimo piliulę.

75 kg Kristupas Ivanauskas (Tauragė) prieš Topias Lepo

Tauragės dvikovinių sporto šakų klubo „SC KOVA“ boksininkas Kristupas Ivanauskas taip pat pasitiktas garsiomis ovacijomis. Tai – antrasis vietinis kovotojas ringe. Deja, bet jau pirmajame raunde vaikinas patiria stiprų smūgį – teisėjas pradeda skaičiuoti nokdauną. Žiūrovų palaikomas, Kristupas atsistoja. Suomis kovoja jau ketverius metus ir yra laimėjęs aštuonis kartus. Lietuvis po pirmojo raundo pralaimi. Antrajame raunde taip pat kiek aršesnis buvo suomis, o trečiajame lietuviui jau buvo stabdomas iš antakio besiliejantis kraujas.

Tačiau Kristupas nepasidavė – bandė atlikti lemiamus stiprius smūgius. Deja, nieko apčiuopiamo nuveikti nepavyko. Pagarba kovotojui už bandymą, tačiau kovos nugalėtoju skelbiamas Topiasas Lepo. Puikiai pradėję vakarą, lietuviai ėmė „buksuoti“. Suomiai priartėja – 3:2.

81 kg Kęstutis Pūkas (Kaunas) prieš Henrik Palosaari

Lietuvis už savo varžovą – visa galva aukštesnis, ir tai – jo pranašumas. Antrajame raunde Kęstutis atliko keletą puikių smūgių priešininkui į nosį. Suomis bandė pasiekti Kęstutį, bet šis laikėsi ramiai. Smūgiavo tiksliau ir laimėjo. Lietuviai vėl „pabėgo“ nuo varžovų.

81 kg Paulius Zujevas (Kėdainiai/Kaunas) prieš Rafael Ekroos

Algirdo Šociko turnyro prizininkas Paulius Zujevas – 2016 m. Lietuvos čempionas. Šįkart ūgio pranašumo ginklas – jau suomio rankose, kuris ringe kaunasi šešerius metus. Iš 29 turėtų kovų pergalę jis šventė 20 kartų. Lietuvio sąskaitoje – 32 pergalės iš 43 kovų. Nors atrodė, kad lietuvis daugiau atakuoja, pasibaigus kovai, teisėjai nusprendė pergalę skirti svečiui iš Suomijos. Šis atrodė ir pats kiek nustebęs. Žiūrovai, nesutikdami su teisėjų verdiktu, ėmė „baubti“. Lietuva vs Suomija 4:3.

91 kg Tadas Tamašauskas (Vilnius) prieš Lauri Korhonen

Pasaulio ir Europos čempionatų dalyvis, 2016 m. Lietuvos čempionas Tadas Tamašauskas į ringą žengė žinodamas, jog nuo jo priklauso, ar Lietuvos rinktinė šį vakarą pasieks pergalę, ar bus skelbiamos lygiosios. Sunkiasvorių dvikova – laukiamiausias mūšis. Ir jis nenuvylė. Tadas jau nuo pat pirmųjų kovos sekundžių užpylė akivaizdžiai pasimetusį varžovą smūgių kruša. Pradėtas skaičiuoti nokdaunas. Suomis neatsigavo ir dar pirmajame raunde skelbiama lietuvio pergalė. Lietuva triumfavo prieš Suomiją 5:3.

Geriausiu vakaro kovotoju paskelbtas prieš Paulių Petronį laimėjęs suomis Ilari Kujala. Techniškiausias boksininkas – tauragiškis Dainius Jokimaitis.

Karolinos Stažytės nuotr./Europos bokso lygos serijos dvikova tarp Suomijos ir Lietuvos nacionalinių vyrų bokso rinktinių
Karolinos Stažytės nuotr./Geriausiu vakaro kovotoju paskelbtas suomis Ilari Kujala
Karolinos Stažytės nuotr./Europos bokso lygos serijos dvikova tarp Suomijos ir Lietuvos nacionalinių vyrų bokso rinktinių
Karolinos Stažytės nuotr./Techniškiausias boksininkas – tauragiškis Dainius Jokimaitis su treneriais

MMA ir K-1 dvikovinių sporto šakų turnyras „TAURRIS CUP“​

ZST 84 kg (2x5min.) Arnoldas Misiūnas (Šiaulių „Fighting and Fintness center“) prieš Deividą Žukauską (Plungės „The Knight of Plungė“)

Atėjo laikas kiek kitokioms kovoms. Ginklų arsenalas didėja. Jei boksininkai naudoja tik rankas, MMA kovotojams leidžiama daug daugiau. Į ringą žengę kovotojai greitai pabudino kiek prisnūdusią publiką. Jei sprando laužimas nepavyko, pavyko smūgiai. Vienas Arnoldo taiklus kirtis, ir plungiškis susmuko ant ringo grindų. Kova tetruko dvi minutes. Kol Šiaulių kovotojas džiaugėsi, priešininkas vis dar tįsojo ant žemės. Jam ilgokai buvo suteikiama medicininė pagalba. Efektinga kova.

K1 80 kg (3x2min.) Aironas Ramonaitis (Tauragės „Taurris“/Hamburgo „Legacy“) prieš Roką Charlampijevą (Vilniaus „Sparta gym“)

Antroji kova tetruko raundą ir 1 min. ir 21 sek. – po Airono smūgio koja, priešininkui ėmė veidu sruventi kraujas. Mūšis baigtas. Nors medikė ir bandė sustabdyti kraujavimą, galutinis verdiktas – Rokas negali tęsti dvikovos.

„Apmaudu, nes, manau, kad pirmąjį raundą aš laimėjau, „vedžiau“ kovą. Liūdna, jog dėl nestipraus varžovo smūgio koja buvo prakirsta vieta virš lūpos ir nebeleido tęsti mūšio“, – nusivylęs po dvikovos kalbėjo Rokas.

K1 72 kg (3x2min.) Vytautas Sadauskas (Kauno „Dainralfas“) prieš Jurij Margevich (Latvijos „Golden Glory“)

Dar viena tarptautinė vakaro dvikova. Šįkart kaunietis stojo prieš braliuką latvį. 25 sekundė ir jau skaičiuojamas nokdaunas. Į jį krito Jurijus. Vytautui pergalei pasiekti pakako vieno mostelėjimo. Greičiausia kovos baigtis šį vakarą.

Karolinos Stažytės nuotr./K1 kova: Vytautas Sadauskas prieš Jurij Margevich
Karolinos Stažytės nuotr./K1 kova: Vytautas Sadauskas prieš Jurij Margevich

MMA 100 kg (2x5 min.) Tomas Pakutinskas (Tauragė/Vilnius) prieš Igną Mikelionį (Vilniaus „Rings“)

Du kartus Pasaulio pankrationo čempionas, Europos K-1 čempionas, daugkartinis Lietuvos kovų be taisyklių čempionas ir „Heroe's KOK“ serijos turnyrų nugalėtojas „smaugikas“ Tomas Pakutinskas. Tiesa, pastarajame „Heroe's“ turnyre jis pasiekė tik lygiąsias.

Paskutinė, Tauragės publikai laukiamiausia vakaro dvikova. Į ringą lipo su sunkiasvoriai mulai. Nuo pat pradžių atrodė, jog Tomas tiesiog žaidžia su savo varžovu – nesistengia visko užbaigti dar pirmąją minutę. Tačiau dvikova vis vien užsibaigė pirmajame raunde. Čiupęs vilniečio sprandą, Tomas atliko efektingą metimą ir ėmė daryti tai, ką jis sugeba geriausiai – smaugti. Ignui beliko pasiduoti. Tomas Pakutinskas pateisino savo vardą – smaugikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius