Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stebuklas ringe: lenkę pribloškusi lietuvių kilmės kovotoja tapo UFC čempione

Rose Namajunas netikėtai, bet įtikinamai iškovojo UFC (Ultimate Fighting Championship) moterų lengvo svorio čempionės titulą. Kovoje dėl jo, pirmajame raunde 25 metų atletė nokautavo titulą gynusią lenkę Joaną Jedrzejczyk.
Rose Namajunas nokautavo Joanną Jedrzejczyk ir tapo UFC čempione.
Rose Namajunas nokautavo Joanną Jedrzejczyk ir tapo UFC čempione. / „Scanpix“ nuotr.

Šeštadienį Niujorke R.Namajunas nokautavo varžovę aršiu kairiuoju smūgiu kairiąja ranka „kabliu“. Paskui ėjusi serija kitų smūgių buvo tokia galinga, kad teisėjams teko stabdyti laiką, praėjus 3 minutėms ir 3 sekundėms nuo kovos pradžios.

Taip greitai išgaravo J.Jedrzejczyk viltys susilyginti su Rounda Rousey, kuriai priklauso moterų rekordas – šeši apginti titulai.

30-metė MMA kovų meistrė iš Lenkijos buvo ryški dvikovos Niujorke favoritė – mažai kas tikėjo R.Namajunas.

VIDEO: Rose Namajunas vs Joanna Jedrzejczyk FULL FIGHT

Galbūt todėl R.Namajunas sunkiai tramdė emocijas po kovos. Ji braukė ašaras, nes jos užplūdo kovotoją, patyrusią nelengvą gyvenimą. Būdama maža R.Namajumas patyrė seksualinį užpuolimą, o paskui daug kalbėdavo apie būtinybę didinti psichologinę pagalbą aukoms.

VIDEO: UFC 217: Rose Namajunas Octagon Interview

„Aš tiesiog noriu pasaulį paversti geresne vieta“, – sakė R.Namajunas.

R.Namajunas tėvai – emigrantai iš Lietuvos, kurie persikėlė į JAV, tačiau jos tėvas mirė, kai mergaitei buvo 16-a.

„Jis sirgo šizofrenija. Mano mama darė viską, kad pasirūpintų manimi ir broliu. Augdama mačiau visko – apiplėšimų, padegimų, žmogžudysčių, prievartos ir net savižudybę. Gyventi tai kentėti, o išgyventi, tai surasti prasmę kentėjime”, – yra sakiusi kovotoja.

„Scanpix“ nuotr./Rose Namajunas nokautavo Joanną Jedrzejczyk ir tapo UFC čempione.
„Scanpix“ nuotr./Rose Namajunas nokautavo Joanną Jedrzejczyk ir tapo UFC čempione.

JAV užaugusi R.Namajunas nurodo, kad yra kilusi iš Lietuvos ir mielai pasakoja apie savo šaknis: „Lietuviai labai didžiuojasi savo kultūra, nes ilgai kentė Rusijos priespaudą. Jie yra paprasti žmonės, kurie myli krepšinį ir savo gamtą. Jiems gamta labai svarbi, nes Lietuva buvo paskutinė pagoniška šalis Europoje.“

Mergina yra apsilankiusi Lietuvoje, kur gali mėgautis ramybe: „Sugrįžusi aplankyti šeimos visada einu į mišką rinkti mėlynių ir grybų. Visa tai labai skiriasi nuo greito amerikietiško maisto. Lietuviai taip pat mėgsta bulves, kopūstus, burokėlius, grūdus ir grybus.“

R.Namajunas taip pat rekomendavo apie Lietuvą daugiau sužinoti pažiūrėjus filmą „Kita svajonių komanda“ – tai pasakojimas apie Lietuvos krepšinio rinktinę, išsivadavus iš SSSR kovojusią Barselonos olimpinėse žaidynėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius