Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos boksininką įveikęs bulgaras žada nukarūnuoti Vladimirą Klyčko

„Viasat Sport Baltic“ parengė bokso gerbėjams brangią dovaną. Šis kanalas naktį iš šeštadienio į sekmadienį tiesiogiai iš Hamburgo „O2“ arenos transliuos intriguojančią sunkiasvorių (per 90,8 kg) kovą – garsiajam ukrainiečiui Vladimirui Klyčko iššūkį mes profesionalų ringe dar nenugalėtas bulgaras Kubratas Pulevas.
Vladimiras Klyčko ir Kurbatas Pulevas
Vladimiras Klyčko ir Kurbatas Pulevas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tiesioginė transliacija prasidės 00.00 val. Iš pradžių vyks dvi „apšildančios“ kovos.

V.Klyčko akistata su K.Pulevo – mūšis dėl WBA (Pasaulio bokso asociacijos), WBO (Pasaulio bokso organizacijos), IBF (Tarptautinės bokso federacijos), IBO (Tarptautinės bokso organizacijos) ir „The Ring“ pasaulio čempiono titulų. Visus juos gins 38 metų 198 cm ūgio V. Klyčko. Jis vadinamas kovos favoritu.

Tačiau Bulgarijos boksininkas pasiryžęs nukarūnuoti ukrainietį. „Ši kova – mano karjeros viršūnė. Aš pasirengęs Klyčko pakeisti čempiono soste. Labai sunkiai dirbau prieš akistatą su ukrainiečiu. Įrodysiu, kad V.Klyčko nėra visus varžovus traiškanti mašina“, – kalbėjo „kobra“ vadinamas K.Pulevas.

Ukrainos boksininkas apie priešininką atsiliepia pagarbiai: „K.Pulevas pasiekė puikių rezultatų ir mėgėjų, ir profesionalų varžybose. Jo technika sudėtinga, ir man bus nelengva.“

33 metų 194 cm ūgio K.Pulevas profesionalų ringe laimėjo visas 20 kovų (11 nokautu). Tiesa, jis dar nesusidūrė su aukščiausio lygio priešininkais. Bulgaras – buvęs Europos (EBU) sunkaus svorio, taip pat buvęs IBF „International“ čempionas.

K. Pulevas 2008 metais tapo Europos mėgėjų pirmenybių nugalėtoju. Jis atrankoje į 2008 metų olimpines žaidynes rezultatu 14:6 nugalėjo Lietuvos atstovą Jaroslavą Jakšto.

Ukrainos atletas, rengdamasis akistatai su bulgaru, pasitelkė į pagalbą net 15 partnerių. Beje, šis mačas turėjo įvykti rugsėjo pradžioje, bet V.Klyčko patyrė traumą. Už savaitgalio kovą ukrainietis susižers 5,8 milijono JAV dolerių, o K. Pulevas – 1,45 mln.

V.Klyčko tarp profesionalų 62 kovas laimėjo (52 nokautu), 3-iose nusileido varžovams. Pastarąjį kartą ukrainietis patyrė nesėkmę prieš dešimtį metų. Vladimiras jau kiek daugiau nei 8,5 metų yra pasaulio sunkiasvorių čempionas. Tai antras rezultatas šioje svorio kategorijoje per visą bokso istoriją. Amerikietis Joe Louisas viršūnėje išsilaikė 11 metų ir 8 mėnesius.

Ukrainos boksininkas titulą gins jau 17-ą kartą. Tai trečias rodiklis. Amerikietis Larry Holmesas pasaulio sunkiasvorių čempiono diržą apgynė 20 sykių, o jo tautietis J. Louisas – net 25 kartus.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius