Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos boksininkai prieš paskutinę olimpinių kelialapių medžioklę: kovą gali lemti ir užkulisiniai žaidimai

Lietuvos bokso rinktinė kol kas turi vieną olimpinį kelialapį. Praėjusių metų pasaulio čempionate jį iškovojo Egidijus Kavaliauskas (svorio kategorija iki 64 kg). Dar vieną galimybę įšokti į olimpinį traukinį boksininkai turės balandžio 13-22 dienomis Trabzone, Turkijoje. Šiame atrankos turnyre bus išdalinti paskutiniai kelialapiai į 2012-ųjų Londoną.
Evaldas Petrauskas ir Egidijus Kavaliauskas
Evaldas Petrauskas ir Egidijus Kavaliauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Boksas

Į Turkiją vyks penki Lietuvos boksininkai: Edgaras Skurdelis (iki 56 kg), Evaldas Petrauskas (iki 60 kg), Vladimiras Milevskis (iki 75 kg), Daugirdas Šemiotas (iki 81 kg) ir Vitalijus Subačius (virš 91 kg).

Lietuvos bokso federacijos (LBF) prezidentas Darius Šaluga ir rinktinės treneris Vladimiras Bajevas teigia, kad boksininkams keliamas tikslas iš Trabzono parvežti bent vieną olimpinį kelialapį.

„Tikimės išvengti traumų, sulaukti sėkmingų burtų bei objektyvaus teisėjavimo, ir iškovoti dar bent vieną kelialapį. Toks yra tikslas. Vieną jau turime, bet norime bent dviejų“, – sakė D.Šaluga.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Spaudos konferencija
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Spaudos konferencija

„Lietuvos boksininkai dalyvaus jau penktoje olimpiadoje iš eilės. Ne kiekviena sporto šaka Lietuvoje gali tuo pasigirti. Tai rodo, kad ir nepaisant nedidelio finansavimo, tiek treneriai, tiek sportininkai entuziazmą išlaiko, ir turime rezultatus, kurie kalba patys už save“, – pridūrė LBF prezidentas.

Kiekviename svoryje – skirtingas laisvų kelialapių skaičius

Kiekvienoje svorio kategorijoje yra likęs skirtingas laisvų kelialapių skaičius. Tai priklauso nuo to, kiek kelialapių praėjusiame pasaulio čempionate pavyko pagriebti Europos boksininkams.

Atrankos turnyras
Svorio kategorija Lietuvos atstovas Dalyvių skaičius Kelialapių skaičius
- 56 kg Edgaras Skurdelis 26 4
- 60 kg Evaldas Petrauskas 26 4
- 75 kg Vladimiras Milevskis 26 2
- 81 kg Daugirdas Šemiotas 16 3
+ 91 kg Vitalijus Subačius 16 2

V.Bajevas: daug gali lemti užkulisiniai žaidimai

V.Bajevas nesiryžo prognozuoti, kurio boksininko šansai iškovoti olimpinį kelialapį didžiausi, ir tikino, kad vienodai džiaugtųsi kiekvieno sėkme.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Vladimiras Bajevas
Vladimiras Bajevas

„Sunku prognozuoti. Turkijos rinktinė yra labai stipri, turinti pasaulio ir Europos čempionų. Tačiau kol kas nė vienas turkas neturi olimpinio kelialapio. Tad galite įsivaizduoti, kas ten bus. Ir teisėjavime, ir kituose užkulisiniuose dalykuose. Ne paslaptis, mūsų sporto šakoje daug lemia žmogiškas faktorius. Daug lemia simpatijos ir antipatijos. Eidamas link ringo treneris visuomet pirmiausia žvilgteli į teisėjus – iš kokių jie šalių? Tikimės, kad tokie dalykai nepakiš kojos“, – kalbėjo V.Bajevas.

„Optimalus rezultatas, kurį planavome dar pernai – du kelialapiai. Vieną pelnėme pasaulio čempionate, vieną tikimės iškovoti atrankos turnyre. Jei tai pavyks, būsime patenkinti. Iškovoję tris kelialapius skraidžiotume padebesyse.

Jei tai pavyks pelnyti du kelialapius, būsime patenkinti. Iškovoję tris – skraidžiotume padebesyse

„Daugiausia tikimės iš trijų boksininkų. V.Milevskio kategorijoje likę vos du laisvi kelialapiai, o E.Skurdelis dar labai jaunas sportininkas. Didžiausias viltis dedame į E.Šemiotą, E.Petrauską ir V.Subačių. Kuris sportininkas pelnys, nelabai svarbu. Vienodai pradžiugintų bet kurio iškovotas kelialapis“, – kalbėjo V.Bajeris. Vis dėlto treneris išskyrė V.Subačiaus atvejį.

„V.Subačius dėl olimpinio kelialapio kovos jau ketvirtą kartą. Ankstesniuose trijuose cikluose jis per plauką likdavo nuo olimpiados. Būčiau laimingas, jog galiausiai jis iškovotų kelialapį. Bokse yra amžiaus cenzas – olimpinėse žaidynėse galima dalyvauti iki 34 metų. Vitalijui dabar yra 33-eji, tad  jam tai paskutinė galimybė. Man jo kelialapis būtų didelė dovana“, – teigė V.Bajevas.

„Pasiruošimas atrankos turnyrui prasidėjo iškart po pasaulio čempionato. Turėjome virtinę stovyklų Druskininkuose, Vilniuje, taip pat Baltarusijoje. Pasitikrinome jėgas keliuose tarptautiniuose turnyruose. Liko paskutinė stovykla Ukrainoje, kurioje sportininkai galutinai pasiruoš atrankos turnyrui. Noriu padėkoti KKSD, LTOK ir LOSC vadovams, kad jokių sutrikimų finansavime neturėjome – viskas, kas pažadėta, buvo įvykdyta, ir pasiruošimas praėjo sklandžiai. Dabar viskas priklauso nuo pačių boksininkų. Žinoma, kuo arčiau svarbiausios varžybos, tuo didesnis psichologinis spaudimas. Jaučia jį ir treneriai, ne tik boksininkai“, – kalbėjo V.Bajevas.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Evaldas Petrauskas
Evaldas Petrauskas

Evaldas Petrauskas:

  • „Savo galimybes vertinu teigiamai. Tikiuosi iškovoti kelialapį, treniruotėse tikslui pasiekti dedu daug pastangų. Priešininkų tikrai daug – rusas, airis, balatarusis, turkas... Jie stiprūs, bet, manau, galiu juos visus įveikti. Suaugusiųjų bokse esu antrus metus, todėl, manau, kad jau apsipratau“.

Egidijus Kavaliauskas: „Traumos išgydytos“

Vietą olimpiadoje jau užsitikrinęs E.Kavaliauskas balandį varžysis Ukrainoje vyksiančiame Prezidento taurės turnyre, kuriame planuoja dalyvauti didžioji dauguma olimpinius kelialapius jau iškovojusių sportininkų.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Egidijus Kavaliauskas
Egidijus Kavaliauskas

E.Kavaliauskas po pasaulio čempionato iškart gydėsi net kelias traumas, tačiau žaizdos, pasak sportininko, jau baigiamos išlaižyti.

„Didžiausios traumos išgydytos, sportinė forma jau dabar yra nebloga. Treniruotėse galiu dirbti atiduodamas visas jėgas ir tai svarbiausia ruošiantis olimpiadai. Dėl žandikaulio traumos viskas gerai, nugaros skausmai kartais atsinaujina, tačiau didelių problemų nėra.

Džiaugiuosi, kad užsitikrinau olimpinį kelialapį pasaulio čempionate – taip gavau daugiau laiko pasiruošti olimpiadai. Į Pekiną papuoliau per papildomą atrankos turnyrą ir laiko pasiruošti žaidynėms nebuvo daug. Dabar esu geresnėje situacijoje“, – kalbėjo geriausias 2011 m. Lietuvos boksininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius