-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuvos boksininkas – per žingsnį nuo pasaulio čempionato medalio

Pasaulio jaunimo čempionate antrą pergalę iškovojo Lietuvos boksininkas Aleksandras Trofimčiukas. Lenkijoje vykstančiose planetos pirmenybėse A.Trofimčiukas įveikė aštuntfinalio barjerą ir atsidūrė per žingsnį nuo pasaulio čempionato medalio. Pergalė ketvirtfinalyje lietuviui garantuotų mažiausiai bronzos apdovanojimą.
Aleksandras Trofimčiukas (dešinėje)
Aleksandras Trofimčiukas (dešinėje) / Tibor Kincses nuotr.
Temos: 1 Boksas

Svorio kategorijos iki 75 kg aštuntfinalyje A. Trofimčiukas susitiko su rumunu Julianu Dumitrescu. Varžovas aktyviau pradėjo kovą ir laimėjo pirmą raundą. Antrame raunde Lietuvos boksininkas perėmė iniciatyvą ir ją išlaikė ir trečiame raunde iki pat finalinio gongo. Teisėjai pergalę A.Trofimčiukui skyrė taškais 3:2 (29:28, 29:28, 29:28, 28:29, 28:29).

„Teko kovoti su stipriu varžovu, kuris pasaulio čempionatą pradėjo pergale aiškia persvara prieš mūsų kaimyną latvį. Pirmą raundą man šiek tiek pritrūko iniciatyvos, per daug dėmesio skyriau žvalgybai. Reikėjo iškart daugiau atakuoti ir rezultatas būtų kitoks. Manau, kad pergalę lėmė didesnis noras nugalėti“, – sakė A.Trofimčiukas.

Tibor Kincses nuotr./Aleksandras Trofimčiukas
Tibor Kincses nuotr./Aleksandras Trofimčiukas

„Kovos pradžioje varžovas greičiau prisitaikė ir buvo aktyvesnis. Po pirmo raundo treneriai pasakėm Aleksandrui, kad reikia perlaužti kovą ir daugiau atakuoti. Aleksandras puikiai įvykdė trenerių nurodymus ir daugiau nepaleido iniciatyvos iš savo rankų. Kovingumas ir lėmė pergalę“, – teigė Lietuvos jaunimo vaikinų rinktinės treneris Vidas Bičiulaitis.

Pasaulio čempionato ketvirtfinalyje A.Trofimčiukas susitiks su kazachu Diasu Molzhigitovu. Pasaulio čempionatą D.Molzhigitovas pradėjo pergale aiškia persvara antrame raunde prieš moldavą Svetoslavą Voskresenskį. Aštuntfinalyje kazachas taškais 5:0 nugalėjo Venesuelos atstovą Alexanderį Alvarezą Leoną.

„Su šiuo varžovu nėra tekę kovoti. Visi yra įveikiami, reikia daug dirbti ir labai tikiuosi, kad viskas bus gerai. Stebėjom kazacho kovas šiame pasaulio čempionate. Reikės duoti jam mažiau erdvės, nes jis aukštesnis ir tikriausiai stengsis laikyti distanciją bei neiti į artimą kovą“, – sakė A.Trofimčiukas.

Kova dėl pasaulio čempionato medalio vyks pirmadienį. A.Trofimčiukas yra iškovojęs du medalius Europos jaunių čempionatuose. 2017 m. Lietuvos boksininkas laimėjo sidabrą, o 2018 m. – bronzą.

Pasaulio jaunimo čempionatuose Lietuvos boksininkai yra iškovoję 4 medalius. 1998 m. Buenos Airėse (Argentina) bronzos medalį laimėjo Darius Jasevičius. Pusfinalyje lietuvis pralaimėjo vėliau daugkartiniu pasaulio profesionalų bokso čempionu net keturiose svorio kategorijose tapusiam legendiniam Migueliui Cotto iš Puerto Riko. 2006 m. Agadire (Marokas) bronzos apdovanojimą pelnė Marijus Kravčiukas. 2010 m. Baku (Azerbaidžanas) sidabrą iškovojo Evaldas Petrauskas, o bronzą Ričardas Kuncaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius