Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos imtynininkai Japonijoje gynė Europos vardą: imtynės be smūgių bei žinia I.Barysui

Geriausi Lietuvos imtynininkai garbingai pasirodė Japonijoje vykusiame „Quintet“ turnyre. Pasak Lietuvos bušido federacijos vadovo Donato Simanaičio, tai – neįkainojama patirtis.
Geriausi Lietuvos imtynininkai garbingai pasirodė Japonijoje vykusiame „Quintet“ turnyre
Geriausi Lietuvos imtynininkai garbingai pasirodė Japonijoje vykusiame „Quintet“ turnyre / Bushido.lt nuotr.

Organizacijos vadovas prisipažino, kad „Quintet“ turnyras buvo puiki proga artimiau pabendrauti su lyderiaujančių kovos menų organizacijų vadovais ir dar plačiau atverti duris Lietuvos kovotojams į tarptautinius turnyrus, – informuojama Lietuvos bušido federacijos pranešime spaudai.

–Donatai, tik spėjote grįžti iš Japonijos, kur vyko grandiozinis „Quintet“ turnyras. Kokie įspūdžiai?

–Šis turnyras buvo didelis iššūkis Lietuvos bušido federacijai: neįprastos mišrių imtynių be smūgių taisyklės kėlė nerimą. Teko gerai paplušėti, kol surinkome geriausius bušido meistrus, subūrėme komandą. Lietuvai atstovavo Mindaugas Veržbickas, Teodaras Aukštuolis, Sergejus Grečicho, Viktoras Tamoševičius ir Marius Žaromskis. Nors mano užduotis buvo surinkti geriausius imtynininkus iš Europos, nemanau, kad man būtų pavykę rasti geresnius kovotojus. Mes, lietuviai, atstovaujame Europos rinktinę. Matyt, „sugrojo“ lietuviškos ambicijos, juk mes, lietuviai, esame kovotojų šalis.

Kitos trys komandos buvo mišrios. Jų garbę gynė Japonijos, Brazilijos, Australijos, Anglijos, JAV ir Korėjos legendos, olimpiniai bei pasaulio čempionai: UFC čempionas Joshas Barnettas, „Pride“ čempionas Kazushi Sakuraba, „Shooto“ pasaulio čempionas Call Uno, ZST pasaulio čempionas Hideo Tokoro, „Poliaris“ pasaulio čempionas Craigas Jonesas. Visas elitas ant vieno imtynių kilimo.

Mūsų rinktinei teko kovoti su galingiausia „Poliaris“ komanda. Pirmąją kovą efektingai pradėjo M.Veržbickas, tačiau per daug drąsi taktika nepasiteisino ir po kojos sąnario laužimo varžovas privertė Mindaugą pasiduoti.

S.Grečicho burtai lėmė imtyniauti su dvidešimčia kilogramų sunkesniu daugkartiniu mišrių imtynių pasaulio čempionu C.Jonesu. Po aštuonių minučių kovos buvo paskelbtos lygiosios. Manau, kad tai yra puikus rezultatas. Kas gali pasigirti, kad kovodamas su žymiai sunkesniu nenugalimu čempionu išplėšė lygiąsias? Niekas. Tik Sergejui tai pavyko.

Labai gaila, kad per anksti savo pergale patikėjo V.Tamoševič – po lemtingos klaidos ir skausmingo kojos laužimo jis turėjo pripažinti savo varžovo pranašumą. Pralaimėjimą patyrė ir T.Aukštuolis.

Paskutinis ant kilimo lipo M.Žaromskis, kuris visada garsėjo savo smūgių technika. Tiesą pasakius, niekas nesitikėjo puikių imtynių. Tačiau Marius įrodė, kad per visus metus tik tobulėjo. Tik apmaudu, kad teisėjų sprendimu pergalė po aštuonių minučių kovos buvo atiduota jo varžovui.

„Poliaris“ komanda finale įveikė Japonijos komandą, kurią į priekį vedė legendinis K.Sakuraba.

15min.lt/Juliaus Kalinsko nuotr./Lietuvos bušido federacijos prezidentas Donatas Simanaitis
15min.lt/Juliaus Kalinsko nuotr./Lietuvos bušido federacijos prezidentas Donatas Simanaitis

–Komanda į Lietuvą grįžo kiek anksčiau, o jūs užsibuvote.

–Taip, buvo sunki savaitė – vienas susitikimas vijo kitą. Teko susitikti su „Rizin“, „Shooto“, „K-1“, „Krush“, „Rise“, „Shoot Boxing“, „Deep“ organizacijų vadovais. Aptarėme glaudžius bendradarbiavimo planus su Lietuvos bušido federacija. Tai turėtų dar plačiau atverti Lietuvos sportininkams duris į Japoniją.

Ignas Barysas dėl čempiono diržo kausis su Torchuku Oleksii.

–Bet žinių parvežėte ir vienam geriausių Lietuvos kovotojui Ignui Barysui?

– Buvau susitikęs su pasaulinės bušido organizacijos vadais Akira Maeda ir Joe Uehara. Aptarėme MMA Bushido veiklą ir plėtrą. Susitikimo metu su A.Maeda patvirtinome pagrindinę gegužės 4 dieną Vilniuje vyksiančio „MMA Bushido“ turnyro kovą svorio kategorijoje iki 70 kilogramų: Ignas Barysas dėl čempiono diržo kausis su Torchuku Oleksii.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Ignas Barysas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Ignas Barysas

–Ko žiūrovai dar gali tikėtis iš „MMA Bushido“ turnyro, kuris įvyks gegužės 4 dieną Vilniaus „Siemens“ arenoje ?

–Šįkart viskas vyks aštuonkampiame narve, kurį specialiai turnyrui parsisiuntėme ir UFC. Sukursime tikrą MMA kovos menų šventę, kuri pranoks UFC ir „Bellator“ organizuojamus turnyrus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius