Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos imtynininkams Europos žaidynės – baigtos

Lietuvių varžovai laisvųjų imtynių turnyre jau per pirmuosius kėlinukus įrodė akivaizdų pranašumą.
Imtynės Europos žaidynėse
Imtynės Europos žaidynėse / LTOK nuotr.

Svorio kategorijoje iki 125 kg 23 metų Jonui Rudavičiui burtai lėmė susitikimą atrankos kovoje su trejais metais vyresniu ir daug didesnę titulų kolekciją sukaupusiu Azerbaidžano atletu Jamaladdinu Magomedovu. Iš Dagestano kilęs buvęs Europos ir pasaulio čempionatų prizininkas nepaliko lietuviui jokių vilčių – per 2 min. 32 sek. surinko išankstinei pergalei reikalingus 10 taškų.

Varžovas iš imtynių šalies teko ir 25 metų Šarūnui Jurčiui. Tiesa, lietuvis aktyviai pradėjo kovą su Pekino olimpinių žaidynių prizininku, buvusiu pasaulio čempionu bulgaru Radoslavu Velikovu ir pirmavo 2:0. Tačiau tituluotas Bulgarijos sportininkas netruko perimti iniciatyvos ir, praėjus nuo mačo pradžios 2 min. 56 sek., jau džiaugėsi pergale 12:2.

Š.Jurčys dar apie dvi valandas laukė galimybės pakovoti turnyre dėl bronzos. Tačiau jį įveikęs bulgaras suklupo pusfinalyje ir lietuviui žaidynės galutinai baigėsi.

Vakar žaidynėse dvi kovas pralaimėjo ir labiausiai patyręs Lietuvos laisvųjų imtynių kovotojas Mindaugas Rumbutis (iki 97 kg), į varžybas sugrįžęs po dvejų metų pertraukos.

„Pasirodėme vidutiniškai. Tikrai negaliu sakyti, kad blogai. Labai gaila, kad pastarąjį mėnesį nepavyko įgyvendinti pasirengimo žaidynėms plano. Mindaugui pasirengimą kiek sujaukė čiurnos trauma. Šarūnas tik prieš pat kelionę į Baku apsigynė magistro darbą, o Jonas – bakalauro. Negalėjome nuvažiuoti į stovyklą Lenkijoje, nes sportininkams reikėjo mokytis. Tad pasirodėme pagal galimybes“, – teigė Lietuvos laisvųjų imtynių rinktinės treneris Sergejus Kasimovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius