Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos jaunimo imtynių čempionate dominavo Klaipėdos sportininkai

Šiauliuose vyko Lietuvos laisvųjų imtynių jaunimo vaikinų (nuo 16 iki 20 metų) pirmenybės, kuriose dalyvavo 94 vaikinai suskirstyti į 8 svorio kategorijas.
Arnas Draugelis
Arnas Draugelis / imtynes.lt nuotr.
Temos: 1 Imtynės

Varžybos individualios, o skirstant pagal prizines vietas, daugiausia jų iškovojo Klaipėdos komanda (9), Šiaulių komanda liko antroje vietoje su šešiais prizininkais. Dvi trečiąsias vietas su keturiais prizininkais pasidalijo Kauno ir Vilkaviškio komandos.

Vaikinai kovodami didelių staigmenų nepateikė, kaip ir buvo prognozuojama, beveik visi nugalėtojai ir prizininkai surado savo vietas, informuoja Lietuvos imtynių federacija.

Mažiausioje svorio kategorijoje iki 50 kg pirmąją vietą iškovojo Emilis Rekašius iš Klaipėdos (dvi pergalės).

Svorio kategorijoje iki 55 kg pirmąją vietą iškovojo raseiniškis Andrius Žekas. Andriui ant kulnų lipo imtynininkas iš Vilkaviškio Tomas Baracevičius, bet Andrius atlaikė vilkaviškiečio atakas ir laimėjo finalinę kovą.

Svorio kategorijoje iki 60 kg (12 dalyvių) išsiskyrė klaipėdietis Andrius Mažeika, kuris pakeliui į finalą įveikė tris priešininkus ir lemiamoje imtyje susitiko su radviliškiečiu Deividu Jaznu. Aiškia persvara finalinę kovą laimėjo Andrius.

Svorio kategorijoje iki 66 kg (17 dalyvių) nenugalimas buvo Denisas Širvaitis iš Pagėgių. Praeitų metų Europos jaunių 8 vietos laimėtojas nepaliko vilčių su juo susitikusiems. Gal šiek tiek neramumo buvo pusfinalio akistatoje su kelmiškiu Benediktu Butkumi. Finalinėje kovoje su kauniečiu Edgaru Peckumi netikėtumų neįvyko.

Svorio kategorijoje iki 74 kg (17 dalyvių) „nedraugiškai“ elgėsi buvęs vilkaviškietis, dabar besitreniruojantis Klaipėdoje, Arnas Draugelis, kuris visas kovas baigė anksčiau laiko, nepalikdamas priešininkams jokių vilčių. Arnas pakartojo praėjusių metų rezultatą ir tapo čempionu. Be to, jis ir Lietuvos suaugusiųjų čempionato nugalėtojas svorio iki 66 kg kategorijoje. Antras liko Simas Petrutis iš Klaipėdos. Trečiąsias vietas laimėjo Tadas Valčiukas iš Šiaulių ir Erikas Bizunovič iš Vilniaus.

Svorio kategorijoje iki 84 kg dalyvavo daugiausia sportininkų (19 dalyvių). Šioje svorio kategorijoje tiek Modestas Jokubauskas iš Šiaulių, tiek Algirdas Kuoris iš Kelmės gan nesunkiai pasiekė finalą, o finale surėmė pečius išsiaiškinti, kuris iš jų stipresnis. Algirdas nesunkiai taškais įveikė Modestą ir ne tik tapo Lietuvos čempionu, bet ir pakartojo praeitų metų rezultatą. Finalistams ant kulnų lipo Liutauras Valentinas iš Kelmės ir Andrejus Rybinas iš Klaipėdos. Jie iškovojo bronzos apdovanojimus.

Svorio kategorijoje iki 96 kg dalyvavo 12 sportininkų. Iš jų išsiskyrė šiauliečiai Ailandas Šulcas ir Emilis Šarkovas, kurie nesunkiai pasiekė finalą. Finalinę kovą laimėjo didesnę tarptautinių varžybų ir stovyklų patirtį turintis Ailandas Šulcas. Jis taip pat antrus metus iš eilės tapo Lietuvos jaunimo čempionu. Trečiąsias vietas laimėjo klaipėdiečiai Danilas Nedoboras ir Martynas Endužis.

Įdomu buvo stebėti sunkiasvorių, sveriančių iki 120 kg, imtynes (8 dalyviai). Finalą nesunkiai pasiekė Igoris Fiodorovas iš Vilniaus ir, paskutiniu metu besitreniruojantis Klaipėdoje, buvęs pagėgiškis Jonas Rudavičius. Kovos debiute abu atletai buvo atsargūs – tiek vienas, tiek kitas ieškojo būdų pelnyti nors vieną tašką. Tačiau Igoris kelis kartus „apgavo“ Joną ir pirmą kėlinį laimėjo 3:0. Antrame kėlinyje vilnietis atakavo vis drąsiau ir Jonas, neišlaikęs įtampos, pripažino Igorio Fiodorovo pranašumą, kuris pelnytai iškovojo sunkiasvorio nugalėtojo vardą. Trečiąsias vietas laimėjo šiauliečiai Mindaugas Bužinskas ir Arlandas Juodzevičius.

Lietuvos laisvųjų imtynių jaunimo pirmenybių nugalėtojai iškovojo teisę dalyvauti Europos jaunimo čempionate, kuris vyks Zagrebe (Kroatija) birželio 19–26 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius