-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos kovotoja neatsilaikė prieš Lenkijos tekvando žvaigždės atakas

Baryje (Italija) vykstančiame G4 extra Europos tekvondo čempionate Klaudijai Tvaronavičiūtei burtai lėmė vieną pajėgiausių varžovių. Lietuvos rinktinės lyderei jau pirmoje kovoje teko stoti į mūšį su viena ryškiausių Senojo žemyno žvaigždžių lenke Patrycja Adamkiewitcz.
Klaudija Tvaronavičiūtė
Klaudija Tvaronavičiūtė / Gintaro Šiupario nuotr.

Su pasaulio reitinge 8-ąją vietą užimančia Lenkijos superžvaigžde Klaudija jau buvo išmėginusi jėgas dukart. Abusyk pergalę iškovojo P.Adamkiewitcz.

„Tai bus lakmuso popierėlis mums. Jis parodys, kur dabar esame, – ištraukus burtus kalbėjo treneris Romualdas Montvidas. – Šis čempionatas mums – vienas iš etapų prieš balandį Milane (Italija) vyksiantį atrankos į Tokijo turnyrą“.

Treneris pažymėjo, kad trauktis nėra kur – norint iškovoti kelialapį, teks įveikti ir P.Adamkiewitcz barjerą: „Į olimpiadą pateks tiks saujelė verčiausiųjų“.

Šeštadienį prieš vidurdienį įvykusi trečioji tarpusavio dvikova tarp Klaudijos ir Lenkijos superžvaigždės P.Adamkiewitcz prasidėjo atsargiai. Šiaulių sporto centro „Atžalynas“ kovotoja netgi turėjo iniciatyvą, bet pirmasis raundas baigėsi nulinėmis lygiosiomis.

Antrajame raunde abi sportininkės neišlaikė – per vieną ataką apsikeitė tiksliais smūgiais. Klaudija už pavyzdinę ataką į sąskaitą įsirašė 3 taškus, o varžovė – 2. Deja, per likusią minutę laviną atakų surengusi lenkė ne tik išlygino, bet ir persvėrė rezultatą – 7:3.

Lemiamame raunde Klaudija buvo priversta rizikuoti ir nuolat atakuoti, nes spaudė tirpstantis laikas. Patyrusi varžovė tykojo menkiausios klaidelės ir savo pergalę įtvirtino dar dviem smūgiais į korpusą – 11:3.

Organizatorių nuotr./Klaudija Tvaronavičiūtė
Organizatorių nuotr./Klaudija Tvaronavičiūtė

Pirmą kartą tekvondo istorijoje surengtame G4 ekstra Europos tekvondo čempionate varžėsi 200 kovotojų iš visos Europos. Olimpinėje moterų svorio iki 57 kg kovojo 21 atletė.

Netrukus Klaudija išvyks į Paryžių – lapkričio 16-17 d. dalyvaus G1 serijos turnyre „French Open 2019“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius