-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mindaugas Mizgaitis ir Laimutis Adomaitis – tarptautinio turnyro Suomijoje nugalėtojai

Lietuvos imtynių komanda naująjį sezoną tradiciškai pradėjo varžybomis Suomijoje. XXXV Hermano Kare graikų-romėnų imtynių turnyre Kouvoloje Laimutis Adomaitis ir Mindaugas Mizgaitis nugalėjo visus savo varžovus ir tapo nugalėtojais.
Mindaugas Mizgaitis
Mindaugas Mizgaitis / imtynes.lt nuotr.

Laimutis Adomaitis (svorio kategorija iki 85 kg) įveikė ukrainietį Sergejų Severiną (6:4) ir suomius Miką Kuroneną (10:0) bei Marko Kivimiakį (2:1). Šioje svorio kategorijoje varžėsi 8 atletai.

Suomijoje žiūrovai stebėjo įspūdingą Mindaugo Mizgaičio pasirodymą. Galiūnas iš Lietuvos (svorio kategorija iki 130 kg) pirmoje imtyje didele persvara nugalėjo suomį Janne Karhą (10:0), o vėliau nepasigailėjo rusų Artiomo Kušnariovo (pergalė paguldžius ant menčių) ir Sergejaus Česnokovo (8:1). Sunkiasvorių turnyre varžėsi 6 imtynininkai.

Dvi pergales iškovojo ir vieną pralaimėjimą patyrė bei trečią vietą užėmė Julius Matuzevičius (svorio kategorija iki 85 kg, 8 dalyviai). Jis įveikė suomius Jarno Alanderį (1:0) ir Jussį Kotalą (10:0), tačiau nesugebėjo rimčiau pasipriešinti turnyro finalininkui Mairbekui Adygenovui  iš Rusijos (0:8).

Marijus Grygelis (130 kg) patyrė pralaimėjimą jau pirmame rate.

„Po ilgos pertraukos nudžiugino Mindaugas. Laimėti aukso medalį yra svarbu, bet man daugiau teigiamų emocijų suteikė pati M.Mizgaičio kova. Jis drąsiai atliko veiksmus, rizikavo tiek stovėdamas, tiek gulėdamas. Senosios taisyklės M.Mizgaitį išmušė iš vėžių, jis pamiršo, kad yra labai geras metikas. Dabar jam reikia prisiminti savo sugebėjimus ir drąsiai jais naudotis“, – pasakojo treneris Ruslanas Vartanovas.

Varžybose dalyvavo 74 imtynininkai iš Suomijos, Izraelio, Latvijos, Estijos, Juodkalnijos, Rusijos, Tadžikistano, Ukrainos ir Lietuvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius