Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Mantas Knystautas – tarptautinio imtynių turnyro nugalėtojas

Ukrainoje vykusiame tarptautiniame graikų-romėnų imtynių jaunimo turnyre nugalėtojo titulą iškovojo Mantas Knystautas.
Mantas Knystautas
Mantas Knystautas / imtynes.lt nuotr.

Lietuvos olimpinio sporto centro (LOSC) imtynininkas (svorio kategorija iki 120 kg) įveikė tris ukrainiečius ir iškovojo aukso medalį.

Klaipėdietis pasidarbavo iš peties – nugalėjo Europos jaunių čempionato prizininką Dmitrijų Čmychovą, pasaulio jaunimo čempionato 5 vietos savininką Borisą Rezničenką bei Nikolajų Kožuchovą. Du varžovus Europos jaunimo vicečempionas iš Lietuvos paguldė ant menčių, neprarado nė vieno taško ir buvo pripažintas geriausiu turnyro imtynininku.

Praėjusių metų Europos ir pasaulio jaunimo čempionatų trečios vietos laimėtojas Romas Fridrikas (svorio kategorija iki 96 kg) aiškia persvara įveikė ukrainiečius Ivaną Obrizanovą, Jevgenijų Baraniką ir Vladislavą Voronijų, tačiau finale nusileido pajėgiausiam Ukrainos jaunimo amžiaus grupės atletui Jevgenijui Sovetai ir iškovojo turnyro sidabrą.

Turnyre nepasisekė Kristupui Šleivai (svorio kategorija iki 55 kg). Buvęs panevėžietis jau pirmoje imtyje nusileido anksčiau ne kartą nugalėtam ukrainiečiui Vladislavui Korsteliovui ir pasitraukė iš kovos dėl medalių.

„Kristupas daro daug veiksmų, tačiau privelia per daug klaidų. Jis turi potencialo, tačiau reikia įveikti dvi kliūtis – svorio ir amžiaus. Jis ūgtelėjo, perėjo į jaunimo grupę, kur varžovai yra fiziškai stipresni. Svoris taip pat keičia imtynininkų kovų braižą – vien technikos per mažai, teks auginti raumenis ir kantriai dirbti, – pasirodymą Zaporožėje komentavo rinktinės treneris Olegas Antoščenkovas. – Po pernykščių pergalių akivaizdžiai susilpnėjęs yra Romas Fridrikas. Tai yra neišvengiamas etapas. Nepaisant laimėto sidabro, Romo kovos buvo nuobodžios. Iš savo techninio arsenalo jis pasiliko tik kryžminį paėmimą. Kitose varžybose oponentų treneriai perpras Fridriko manevrus ir visaginiečiui bus nelengva.“

Kalbėdamas apie M.Knystautą treneris O.Antoščenkovas pagyrė imtynininką. „Būtų keista, jei būtų nelaimėjęs šio turnyro. Zaporožėje varžovai buvo ne jo lygio“, – sakė treneris.

Tarptautiniame turnyre Ukrainoje kovojo 156 imtynininkai iš Ukrainos, Rusijos, Moldovos bei Lietuvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius