-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Metų kova virto chaosu: Ch.Nurmagomedovas įveikė C.McGregorą ir puolė į ataką tribūnose

Chabibas Nurmagomedovas apgynė čempiono vardą, labiausiai mišrių kovos menų gerbėjus kaitinusioje metų dvikovoje Las Vegase palaužęs airį Conorą McGregorą. Tačiau įtikinama pergalė virto laukine scena dėl veiksmų po kovos.
Chabibas Nurmagomedovas ir Conoras McGregoras – jų mūšis virto laukine scena.
Chabibas Nurmagomedovas ir Conoras McGregoras – jų mūšis virto laukine scena. / „Scanpix“ nuotr.

Suprasti akimirksniu

  • Chabibas Nurmagomedovas laimėjo ketvirtajame raunde kovą, kuri buvo išreklamuota neregėtu mastu.
  • Conoras McGregoras į ringą grįžo po 23 mėnesių pertraukos. Po pralaimėjimo bokso žvaigždei Floydui Mayweatheriui airis nesikovė, todėl iš jo buvo atimtas UFC čempiono titulas.
  • Chabibas Nurmagomedovas buvo laimėjęs 26 kovas iš eilės. Jis irgi yra žvaigždė mišrių kovos menų pasaulyje – vienintelis rusas ir vienintelis musulmonas UFC čempionas.

Chabibas Nurmagomedovas apgynė čempiono titulą, laimėjęs 27-ąją kovą per savo karjerą profesionaliame kovų ringe. Tačiau Rusijos kovotojas ir jo komanda chaosu ringe ir už jo ribų baigė labiausiai išreklamuotą metų mūšį.

Po pergalingo smaugimo veiksmo ketvirtajame raunde iš Dagestano kilęs kovotojas spjovė dantų apsaugą ir rėkdamas iššoko iš narvo. Jis puolė Dilloną Danisą – kartu su airiu besitreniruojantį kovotoją.

Sumaištis kilo tribūnose ir ringe, kur du vyrai iš Rusijos komandos narių užpuolė pralaimėjusį C.McGregorą – 30-metis airis buvo priverstas gintis, kol į ringą suskubo apsauga.

C.McGregoras buvo palydėtas iš arenos, bet UFC prezidentas Dana White'as pareiškė Ch.Nurmagomedovui, kad nesuteiks jam čempiono diržo.

20 tūkst. žiūrovų Las Vegase liko šokiruoti.

Policijos pareigūnai po kovos išlydėjo ir Ch.Nurmagomedovą.

Ar kovų rengėja UFC paliks jam titulą? Ar rusui bus skirta bausmė už šokiruojantį elgesį po dvikovos? Regis, šou tęsis ir po kovos.

Kova vyko pagal ruso diktatą

Po 23 mėnesių į ringą grįžęs C.McGregoras parodė norą dominuoti per pirmąsias kelias kovos sekundes, bet Ch.Nurmagomedovas staigiai krito varžovui į kojas ir parvertė airį.

Grumtynės ant žemės buvo parankesnės sambo, dziudo ir imtynes jaunystėje lankiusiam 30-mečiui rusui, kuris kojomis tarsi trikampiu voratinkliu apraizgė C.McGregoro koją.

Padėtis nebuvo palanki airiui, bet šis sėkmingai gynėsi, nors ir eikvodamas jėgas.

Antrajame raunde kova vyko tarsi bokse, bet ir čia Ch.Nurmagomedovas atakavo pavojingiau ir taikliau.

Rusijos kovotojas parvertė varžovą ir užslinkęs ant jo kumščiais užatakavo airį per trečią raundą.

Tačiau ketvirtajame, kai jam atiteko pergalė, ir liko tik švęsti, Rusijos kovotojas puolė į tribūnas. Tuo metu kažkas iš Ch.Nurmagomedovo stovyklos atakavo pralaimėjusį C.McGregorą ringe.

Kilo chaosas, apkartinęs kovingo atleto iš Dagestano pergalę, kurios jis nusipelnė.

UFC kovų rengėjas Dana White'as atsisakė apjuosti čempiono diržą Ch.Nurmagomedovui. Jo laimėjimą lydėjo garsus švilpimas iš tribūnų.

Kovotojų priešprieša prasidėjo šių metų balandį, kai Brukline C.McGregoras su komanda užpuolė Ch.Nurmagomedovo autobusą.

Ten pora vyrų buvo sužeisti dėl stiklo dūžių, bet viskas atrodė kaip reklaminė akcija, kurią UFC ir panaudojo reklamuodama šeštadienio kovą.

Visai kitaip vaizdas atrodė ringo narve ir tribūnose. Dėl veiksmų už ringo daug kas galėjo pamiršti pačią kovą ir teisėjų oficialų sprendimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius