Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Nakties desertas: dėl WBC bokso čempiono titulo susikaus Amiras Khanas ir Danny Garcia

Šiąnakt Mandalay Bay pramogų centre, Las Vegase, 12 raundų kovoje susitiks Amiras Khanas (26-2, 18 nokautų) ir Danny Garcia (23-0, 14 nokautų), o ant kovos bus pastatytas Garcia WBC pirmojo pusvidutinio svorio titulo likimas.
Amiras Khanas (kairėje) ir Danny Garcia
Amiras Khanas (kairėje) ir Danny Garcia / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dvikovą 4.00 val. Lietuvos laikus tiesiogiai transliuos „Viasat Sport Baltic“.

Garcia WBC titulą iškovojo paskutinėje savo kovoje užtikrintai vienbalsiu teisėjų sprendimu nugalėdamas šlovės galerijos narį Eriką Moralesą. Tuo tarpu Khanas po pralaimėjimo Lamontui Petersonui siekia grįžti į pergalių kelią

Khanas atsakomojoje kovoje turėjo susitikti su Lamontu Petersonu, tačiau Petersono kraujyje buvo rasta neleistinų medžiagų, todėl kova buvo atšaukta. Šis faktas uždeda dar didesnį klaustuką ant Khano „pralaimėjimo“ Petersonui 2011 m. gruodį Vašingtone. Dauguma manė, kad Khanas turėjo laimėti tą kovą, nes iš jo abejotinose situacijose buvo atimti du svarbūs taškai, o Petersonui pavyko išspausti pergalę nevienbalsiu teisėjų sprendimu. Būtent tie du taškai ir lėmė Khano pralaimėjimą.

Petersonas kovėsi iš visų jėgų, tačiau dėl įtartino teisėjavimo ir dabar dėl neleistinų medžiagų vartojimo galima teigti, jog Khano pralaimėjimas nebuvo boksininko nuosmukio padarinys. Vis dėlto, šiek tiek jaudina, kad Khanas buvo pasirengęs atkeršyti už pralaimėjimą, tačiau vietoj to jam teks susikauti su pralaimėjimo nepatyrusiu boksininku.

AFP/Scanpix nuotr./Amiras Khanas (kairėje) ir Danny Garcia
AFP/„Scanpix“ nuotr./Amiras Khanas (kairėje) ir Danny Garcia

Garcia nėra tas boksininkas, kuriuo norėtųsi pakeisti prieš tai numatytą kovą. Khanas turėjo nekreipti dėmesio į situacijos pasikeitimą ir ruoštis šiai kovai. O laiko pasiruošti jis turėjo.

24 metų Garcia yra pralaimėjimo nepatyręs boksininkas iš Filadelfijos. Jam vis dar yra kur tobulėti, tačiau iki šiol jis pasiekė viską, ko iš jo buvo galima tikėtis. Jis perkopė daugelį prieš jį pastatytų kliūčių. Pirma rimta jo kova buvo prieš britą Ashley Theophane‘ą. Garcia pavyko išplėšti pergalę nevienbalsiu teisėjų sprendimu.

Po gražaus Mike‘o Arnaoutiso nokauto boksininkas teisėjų sprendimu nugalėjo buvusį čempioną Nate‘ą Campbellą. Po to Garcia nevienbalsiu teisėjų sprendimu įveikė Kendallą Holtą (tiesa, ši kova turėjo baigtis vienbalsiu teisėjų sprendimu) ir galiausiai užtikrintai susitvarkė su Eriku Moralesu.

Khanui dar tik 25 metai ir tuos dalykus, dėl kurių jį pamėgo visi žiūrovai, boksininkas vis dar demonstruoja. 

Garcia prieš Moralesą atrodė puikiai, tačiau Khanas yra visiškai kito kalibro boksininkas. Nenoriu sumenkinti Moraleso, nes pastarasis į šlovės muziejų buvo išrinktas ne veltui. Tačiau pastarosios jo kovos 63,5 kg svorio divizijoje tikrai nežavi. Jis pateikė gana rimtą iššūkį Maidanai, bet prieš Garcia atrodė visai išsekęs. Tačiau nesu tikras, ar dėl pergalių prieš Holtą ir Moralesą jis yra vertas kautis su geriausiu pirmojo pusvidutinio svorio boksininku (nes Timas Bradley šiuo metu boksuojasi pusvidutinio svorio divizijoje).

Khanui dar tik 25 metai ir tuos dalykus, dėl kurių jį pamėgo visi žiūrovai, boksininkas vis dar demonstruoja. Atrodo, kad į kovą su Petersonu boksininkas pažiūrėjo tik pro pirštus. Jis vyko kautis į priešininko teritoriją, kurioje Petersonui reikėjo ne tik Rokio Balboa pasirodymo, bet ir arbitro pabaigos, kad išplėštų pergalę.

Khanas neabejotinai yra nuožmesnis boksininkas. Talentas yra labai subjektyvus faktorius, tačiau manau, kad Khanas yra labiau apdovanotas talentu už jo priešininką. Vis dėlto, kaip visi žinome, vien tik talentas sėkmės negarantuoja. Į visą mišinį įeina keletas dalykų, kuriuos Garcia ir tikisi išnaudoti. Jam teks aplenkti Khano atletiškumą savo tvirtumu ir atkaklumu.

Man patinka Garcia. Po 2-3 metų jis gali dominuoti savo svorio divizijoje. Jis pamažu labai sėkmingai ištobulino savo įgūdžius ir atsakė į visus iššūkius. Dabar jo laukia didžiausias iššūkis iš visų ir manau, kad šį kartą jis šio iššūkio neatlaikys. Vis dėlto, Khanas kartais gali boksuotis nepastoviai, o priešininko pakeitimas gali jį išmušti iš vėžių. Tačiau po pralaimėjimo galima tikėtis išvysti susikaupusį Khano, kuriam reikia pergalės, kad atgaivintų savo karjerą ir galėtų toliau judėti į priekį.

Boksopasaulis.lt spėjimas: Amiro Khano pergalė vienbalsiu teisėjų sprendimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius