Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 08 /23:47

Osvaldas Bareikis pralaimėjo kovą dėl bronzos

Vienintelis dziudo imtynininkas iš Lietuvos Rio de Žaneiro parolimpinėse žaidynėse Osvaldas Bareikis lemiamoje kovoje dėl bronzos medalio nesugebėjo prilygti triskart parolimpiniam čempionui iš Japonijos.
Osvaldas Bareikis (baltas kimono)
Osvaldas Bareikis (baltas kimono) / Rimanto Navicko/RGB pictures nuotr.

22 metų parolimpietis vyrų svorio kategorijos iki 66 kg nužygiavo iki bronzinės dvikovos, tačiau ją pralaimėjo Satoshi Fujimoto, kuris yra Atlantos, Sidnėjaus ir Atėnų parolimpinių žaidynių nugalėtojas, Pekino parolimpiados vicečempionas.

O.Bareikis niekuo nenusileido japonui, tačiau kovos pradžioje atsinaujino sena dešinio peties trauma, todėl kurį laiką jis buvo neveiksnus ir už tai gavo tris geltonas korteles. Tai ir lėmė lietuvio pralaimėjimą.

„Aš pirmą kartą parolimpiadoje ir aišku, kad labai džiaugiuosi pasiekimu – penkta vieta. Viskas vyko pagal su treneriu paruoštą taktiką. Pirmas varžovas, parolimpinės bronzos laimėtojas iš Venesuelos, mane labai išvargino, sunkiai prieš jį laimėjau.

Prieš ukrainietį neturėjau šansų laimėti, todėl labiau ruošėmės kovai su priešininku iš Puerto Riko, kurį jau pažinojau iš sporto stovyklos. Kovoje su japonu jau buvau mažiau susikaupęs ir pavargęs po beveik 9 valandų, nuo ryto praleistų arenoje“, – pasibaigus varžyboms pasakojo O.Bareikis, jau nusiteikęs ruoštis Tokijo parolimpinėms žaidynėms.

Rimanto Navicko/RGB pictures nuotr./Osvaldas Bareikis (baltas kimono)
Rimanto Navicko/RGB pictures nuotr./Osvaldas Bareikis (baltas kimono)

O.Bareikis anksčiau ketvirtadienį aštuntfinalyje įveikė Venesuelos imtynininką Marcosą Falconą. Šis sportininkas žaidynėse Londone buvo iškovojęs bronzos medalį.

Po šios pergalės O.Bareikis pateko į ketvirtfinalį, tačiau jame nepasisekė laimėti.

Lietuvis stojo į kovą su Londono parolimpiniu čempionu Davydu Chorava iš Ukrainos, kuris laimėjo kovą „ippon“ veiksmu.

Tačiau ketvirtfinaliuose ir pusfinaliuose pralaimėję kovotojai toliau tęsia savo pasirodymą bei kovą dėl bronzos medalių. Tai padarė ir lietuvis.

O.Bareikis paguodos kovoje įveikė Puerto Riko sportininką Luisą Jabdielį Perezą Diazą ir turėjo šansą laimėti vieną iš dviejų bronzos medalių.

VIDEO: Dziudo imtynininko Osvaldo Bareikio kova Rio

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius