Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuvertintas ir priešo teritorijoje titulą ginsiantis E.Stanionis: „Man tai patinka“

Eimantas Stanionis ruošiasi didžiausiai ir kol kas brangiausiai gyvenimo kovai. 28-erių lietuvis jau šį savaitgalį San Antonijuje (JAV) gins WBA reguliariojo pusvidutinio svorio kategorijos čempiono diržą.
Eimanto Stanionio ir Vergilo Ortizo dvikovos plakatas
Eimanto Stanionio ir Vergilo Ortizo dvikovos plakatas

Pirmasis profesionalų bokso čempionas iš Lietuvos ringe susikaus su kylančia JAV bokso žvaigžde 25-erių Vergilu Ortizu jaunesniuoju.

Tai bus brangiausia E.Stanionio gyvenimo kova. ESPN teigimu, ji buvo parduota už 2,3 mln. JAV dolerių, o lietuviui, kaip čempionui, iš šios sumos atiteks 75 proc.

„Esu čempionas, bet prieš kovą visų akyse esu matomas kaip autsaideris“, – interviu „Boxing Scene“ pradėjo E.Stanionis.

„Tačiau man – tai nieko naujo“, – čia pat pridūrė lietuvis.

Intrigą dar labiau didina faktas, kad abu boksininkai profesionalų ringe dar niekada nepralaimėjo. Buvusio Europos čempiono E.Staniono sąskaitoje – 14 pergalių ir 9 nokautai, o V.Ortizas visus 19 sykių laimėjo anksčiau laiko.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Eimantas Stanionis su čempiono diržu
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Eimantas Stanionis su čempiono diržu

Joks varžovas su amerikiečiu ringe neišbuvo ilgiau nei 9 raundus, įskaitant ir kitą lietuvį Egidijų Kavaliauską, kurį V.Ortizas 2021-aisiais įveikė techniniu nokautu aštuntajame raunde.

Įdomu, kad 35-erių E.Kavaliauskas šįkart padėjo V.Ortizui ruoštis kovai su E.Stanioniu – buvo amerikiečio treniruočių partneris.

E.Stanionis ir V.Ortizas pirštines surems jau liepos 8 dieną. Lietuvos laiku jau bus liepos 9-oji. Dvikova vyks Teksase, gimtojoje V.Ortizo valstijoje.

„Kovosiu Vergilo namų valstijoje. Jis – boksininkas iš Teksaso, tuo metu aš – iš Lietuvos. Visi galvoja, kad laimės jis. Visi palaikys jį, o mane nušvilps“, – tęsė E.Stanionis.

WBO nuotr./Vergilas Ortizas jaunesnysis
WBO nuotr./Vergilas Ortizas jaunesnysis

„Būsiu tam pasiruošęs. Man patinka autsaiderio vaidmuo ir galvosena. Tiesą sakant, kitokio vaidmens aš ir nežinau. Kiek kovojau JAV, tiek būdavau nurašomas. Niekas manęs nežino. Esu iš mažos šalies. Man – tai normalu, nieko naujo“, – prisipažino pasaulio čempiono diržą ginsiantis geriausias Lietuvos boksininkas.

Vertindami boksininkų šansus švęsti pergalę, JAV ekspertai prognozuoja didžiulį amerikiečio pranašumą – skirdami jam net 80 proc. tikimybę nugalėti, bet titulą ginsiantis lietuvis dėl to neišgyvena.

„Nekreipiu į tai dėmesio“, – „Boxing Scene“ atsakė E.Stanionis.

„Scanpix“ nuotr./Eimantas Stanionis
„Scanpix“ nuotr./Eimantas Stanionis

„Vergilą palaikys visi jo draugai, sirgaliai. Aš daryčiau taip pat, jei eičiau į kovą, kurioje boksuotųsi vienas iš mano draugų. Žinoma, varžovui nešvilpčiau, bet negaliu to kontroliuoti. Galbūt jie nustos švilpti, kai laimėsiu. Pamatysime“, – ryžtingai interviu užbaigė lietuvis.

Galima prisiminti, kad ši kova jau dukart buvo nukelta. Pirmiausia – dėl E.Stanionio apendicito operacijos, o vėliau – dėl V.Ortizui atsinaujinusios rabdomiolizės, skersaruožių skeleto raumenų ląstelių irimo.

Dėl šių priežasčių E.Stanionis į ringą nelipo net 15 mėnesių. Nuo tada, kai dar pernai balandį įveikė taip pat favoritu laikytą rusą Radžabą Butajevą ir apsijuosė WBA organizacijos reguliariojo čempiono diržu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius