Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Olimpinių žaidynių medaliai liejami iš perdirbtų išmaniųjų telefonų

Pasaulyje kasmet daugėjant elektronikos atliekų, 2020-aisiais Japonijoje vyksiančių olimpinių ir paralimpinių žaidynių laimėtojų medaliams lieti bus naudojami iš šių atliekų išgauti brangieji metalai.
Olimpinis aukso medalis – kiekvieno sportininko svajonė.
Olimpinis aukso medalis – kiekvieno sportininko svajonė. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tokijo žaidynių organizacinis komitetas iškėlė tikslą iš perdirbtų išmaniųjų telefonų ir kitų elektronikos prietaisų išlieti 5000 aukso, sidabro ir bronzos medalių.

Per kiek ilgiau nei metus iš žmonių surinktų prietaisų išgauta daugiau kaip 16 kg aukso, 1800 kg sidabro ir 2700 kg bronzos. Tai yra pusė Olimpiniams medaliams pagaminti reikalingo metalo.

Tokiu būdu japonai kviečiami asmeniškai prisidėti prie olimpinių žaidynių ir taip pat saugiai atsikratyti elektronikos atliekų. Per 2016 metus pasaulyje jų buvo skaičiuojama beveik 45 mln. tonų.

Jungtinės Tautos įspėja, kad elektronikos atliekų kasmet daugėja 3–4 proc. Statistika rodo, kad tik penktadalis šių aplinkai itin kenksmingų prietaisų yra perdirbami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius