Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio čempionate lietuviai boksuosis dėl kelialapių į olimpiadą

Antradienį iš Vilniaus per Minską į Azerbaidžano sostinėje Baku vyksiantį XVI pasaulio bokso čempionatą išvyko Lietuvos rinktinė.
Daugiausia vilčių dedama į Evaldą Petrauską (kairėje).
Boksas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dėl čempionato medalių bei kelialapių į 2012 metų Londono olimpines žaidynes kovos septyni Lietuvos boksininkai: Evaldas Petrauskas (svorio kategorija iki 60 kg), Ričardas Kuncaitis (64 kg), Egidijus Kavaliauskas (69 kg), Vladimiras Milevskis (75 kg), Daugirdas Šemiotas (81 kg), Eugenijus Tutkus (91 kg) ir Vitalijus Subačius (+91 kg).

Kartu su rinktine išvyko treneriai Vladimiras Bajevas, Vidas Bružas, Jurijus Kolyčevas ir Valerijus Krivojus bei gydytojas-masažuotojas Aleksandras Trofimovas.

Komandos vadovas Stanislavas Mižigurskis prie rinktinės prisijungs po poros dienų.

„Čempionatui ruošėmės ypač atsakingai – visi planai visose aštuoniose stovyklose įvykdyti. Tikimės iškovoti bent vieną kelialapį į 2012 metų Londono olimpiadą, nors patekti tarp aštuonių pajėgiausiųjų savo svorio kategorijose bus labai sunku, – prieš išvyką kalbėjo olimpinės rinktinės treneris V.Bajevas. – Pagrindinis kandidatas į Londoną – Evaldas Petrauskas, kuris šiuo metu užima vienuoliktąją vietą pajėgiausių planetos boksininkų reitinge svorio kategorijoje iki 60 kg.“

Treneris nemažai tikisi ir iš R.Kuncaičio, kuris rugpjūčio pabaigoje tapo Europos jaunimo čempionu.

„Po nesėkmės Europos suaugusiųjų pirmenybėse Ričardas buvo kiek nusivylęs, bet Europos jaunimo (iki 18 metų) čempiono titulas suteikė jaunam boksininkui naujų vilčių. Po Airijoje iškovoto titulo jis pakilo į 25-ą vietą savo svorio kategorijoje, – kalbėjo V.Bajevas. – Labai gaila, kad Europos čempionate nedalyvavo Egidijus Kavaliauskas, kuris svorio kategorijos iki 69 kg reitinge nukrito net į 36-ą vietą. Pagal pajėgumą jis turėjo būti gerokai aukščiau.“

Treneris nenurašo ir kitų keturių boksininkų, tačiau prisipažįsta, kad su nerimu laukia burtų, kurie paskutiniu metu Lietuvos boksininkų nelepina.

„Mes pasiruošėm puikiai, o dabar viskas jau priklauso nuo objektyvių ir subjektyvių dalykų. Svarbiausia, kad pasikeitus klimatui niekas nesusirgtų. O labiausiai, be abejo, lauksime sekmadienio, kai po svėrimų bus ištraukti burtai ir paaiškės būsimieji varžovai. Į olimpines žaidynes kelialapius tiesiogiai iškovos į pirmuosius aštuntukus savo svorio kategorijose patekę boksininkai. Europai kiekvienoje kategorijoje skiriamos septynios vietos. Taigi dėl likusių kelialapių dar galėsime kovoti 2012 metų vasario mėnesį Stambule (Turkijoje) vyksiančiame olimpiniame atrankos turnyre“, – baigdamas visas smulkmenas aiškino V.Bajevas.

Oficialiai pasaulio bokso čempionatas Baku prasideda jau ketvirtadienį, tačiau pirmosios kovos vyks pirmadienį.

Po nepriklausomybės atkūrimo vienintelį bronzos medalį 2007-ųjų pasaulio bokso čempionate yra iškovojęs Daugirdas Šemiotas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius