-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio čempionato debiute – japonų pamokos europiečiams

Pasaulio kiokušin karatė čempionatas be svorio kategorijų prasidėjo pirmą kartą į programą įtrauktomis katos rungties varžybomis. Jose lietuviams kalnų nuversti nepavyko, o turnyre dominavo šeimininkų atstovai.
Diana Mačiūtė
Diana Mačiūtė / Algimanto Barzdžiaus nuotr.
Temos: 2 Japonija Karatė

Lietuvai katos rungtyje atstovavo Diana Mačiūtė (Klaipėdos „Okinava“, treneris – Ričardas Poška), Raminta Makackaitė (Marijampolės „Tornadas“, treneris – Valius Rudys), Matas Sasnauskas („Okinava“, trenerė – D.Mačiūtė) ir Matas Sasnauskas (Kauno „Shori“, treneris – V.Rudys).

Geriausiai turnyre sekėsi abiems uostamiesčio sportininkams. D.Mačiūtė pirmajame etape prieš save taip ir neišvydo Liudmilos Ustiugovos iš Kazachstano, aštuntfinalyje įveikė japonę Asuką Taniguchi, tačiau ketvirtfinalyje pralaimėjo būsimai vicečempionei Sawai Yamanakai.

Tuo metu M.Sasnauskas įveikė Raito Suzuki iš Japonijos, bet taip pat kevirtfinalyje nusileido būsimam čempionui japonui Taishi Watanabe.

T.Zienius 1/16 finalo etape nugalėjo kanadietį Michaeilą Perrone'ą, tačiau vėliau nusileido iki pusfinalio nukeliavusiam dar vienam šeimininkų atstovui Kentai Tanakai.

R.Makackaitė aštuntfinalyje neprilygo japonei Emi Shoguchi, kuri vėliau pasipuošė bronzos apdovanojimu.

Abiejų turnyrų čempionais tapo Tekančios saulės šalies atstovai. Moterų varžybose triumfavo Rina Tanaka, o vyrų – jau minėtas T.Watanabe.

Tiesa, tarp vyrų danas Nikolajus Lunnas Jensenas įrodė, kad galima sėkmingai kovoti su japonais. Jis nukeliavo iki finalo ir tapo vieninteliu ne japonu ant prizininkų pakylos per katos rungties varžybas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius