-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio imtynių čempionatas: sekmadienį ekspertai pergales pranašauja favoritams

Budapešte vykstantis pasaulio imtynių čempionatas finišo tiesiojoje. Sekmadienį bus išdalinti paskutiniai trys medalių komplektai. Vakare paaiškės nugalėtojai svorio kategorijose iki 66, 74 ir 120 kilogramų. O įtakingiausi imtynių specialistai ir apžvalgininkai prognozavo, kokių valstybių vėliavos kils nugalėtojų garbei.
Romanas Vlasovas (raudonas triko) ir Arsenas Julfalakyanas
Romanas Vlasovas (raudonas triko) ir Arsenas Julfalakyanas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Imtynės Vengrija

Iki 66 kilogramų svorio aiškiu favoritu laikomas vengras Tamas Loerinczas. Londono olimpinių žaidynių vicečempiono pergale suabejojo tik du ekspertai, kurie ant nugalėtojų pakylos norėtų matyti Rasulą Čunajevą iš Azerbaidžano ir amerikietį Justiną Lesterį. Pasak žinovų, ypač gerą formą rodančiam vengrui, be abejonės, padės ir triukšmingos namų sienos.

Svorio kategorijoje iki 74 kilogramų dauguma ekspertų pergalę skyrė olimpiniam čempionui Romanui Vlasovui iš Rusijos. Burtų valia galimai jau antrame rate jis turėtų susitikti su armėnu Arsenu Džulfalakianu. Beje, Vlasovo pergalei įtvirtinti, rusai į Budapeštą atskraidino šamaną Odžuną Adigdži See-Oglu. Iš Pietų Sibire esančios Tuvos respublikos atvykęs šamanas vaikštinėja Laszlo Pappo arenos apylinkėse, apsivilkęs tradicine šamanų apranga ir pasiruošęs „kibti“ į darbą prieš kiekvieną R.Vlasovo dvikovą.

Tačiau, nežiūrint į visapusiškas ruso komandos pastangas, portalo nywrestling.com apžvalgininkas Al Bevilacqua svarsto, kad armėnas yra labiau motyvuotas, nes norės atsigriebti už lemiamą pralaimėjimą Londono finale. Tarp kandidatų į čempiono titulą paminėtas ir Londono olimpiados nugalėtojas svorio kategorijoje iki 66 kg Hyeon-Woo Kimas, kuris po žaidynių perėjo į sunkesnę kategoriją.

Tarp sunkiasvorių atletų (iki 120 kg) daugiausiai balsų surinko skandalingai pagarsėjęs turkas Riza Kayaalpas. Rugpjūtį tarptautinė imtynių federacija (FILA) šešiems mėnesiams diskvalifikavo Londono olimpinių žaidynių trečios vietos laimėtoją, 2011 metų pasaulio čempioną Riza Kayaalpą už rasistinius pasisakymus socialiniuose tinkluose, tačiau savo sprendimą vėliau sušvelnino ir leido turkui galynėtis pasaulio čempionate.

Specialistai pastebi, kad pagrindiniai turko konkurentai kovoje dėl aukso yra švedas, Londono olimpiados prizininkas Johanas Eurenas ir 2010 metų pasaulio čempionas Amiras Aliakbaris iš Irano. Sąrašuose nėra jau legenda tapusio galiūno iš Kubos – olimpinio čempiono ir keturiskart pasaulio čempiono Mijaino Nunezo Lopezo. Pasak šios šalies imtynių federacijos prezidento Eduardo Perezo Tellezo, olimpinio čempiono dalyvavimas Budapešte nebuvo numatytas.

„Mes norime kad Lopezas pailsėtų. Tegul atsipalaiduoja, mėgaujasi gyvenimu. O nuo kitų metų pradėsime pasiruošimą Rio de Žaneiro olimpinėms žaidynėms“, – sakė Kubos imtynių federacijos vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius