-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio imtynių čempionate R.Fridriko likimas – iraniečio rankose

Serbijos sostinėje Belgrade vykstančiame pasaulio imtynių čempionate ketvirtadienį čempionate startavo klasikai, praneša Lietuvos imtynių federacija.
Romas Fridrikas
Romas Fridrikas / imtynes.lt nuotr.

Mūsų šaliai atstovauja 2013 metų pasaulio jaunių vicečempionas Paulius Galkinas (77 kg) ir 2013 metų Europos ir pasaulio jaunimo čempionatų bronzinis prizininkas Romas Fridrikas (130 kg).

Sunkiasvorių turnyro kvalifikacinėje imtyje Romas Fridrikas 2:1 nugalėjo vengrą Dariuszą Attilą Viteką ir iškovojo pirmąją pergalę iki tol itin nesėkmingai Lietuvai besiklosčiusiame čempionate.

Kitame etape Romas grumėsi su 2019 metų pasaulio jaunimo vicečempionu Colthonu Michaeliu Schultzu iš JAV ir paguldė savo varžovą ant menčių dar neįpusėjus pirmam kėlinukui.

Ketvirtfinalio akistatoje su pasaulio vicečempionu Aminu Mirzazadehu iš Irano R.Fridrikas po pirmo kėlinuko pirmavo 1:0, tačiau antrame kėlinuke gavo įspėjimą ir dvikova baigėsi taikiai 1:1. Pagal papildomus kriterijus teisėjai pergalę skyrė iraniečiui.

Romas dar gali grumtis dėl čempionato bronzos bei olimpinio kelialapio, tačiau jo likimas – iraniečio rankose. Tam, kad lietuvis patektų į paguodos turnyrą, būtina, kad A.Mirzazadehas laimėtų pusfinalio imtį.

Tuo tarpu Paulius Galkinas (77 kg) neatlaikė Europos ir pasaulio čempiono Malkhaso Amoyano spaudimo ir pralaimėjo armėnui rezultatu 0:9. Tačiau ir čia nededamas taškas. Visai tikėtina, kad armėnas pateks į finalą ir atvers duris Pauliui į paguodos turnyrą.

Sėkmės atveju, tiek R.Fridrikas, tiek P.Galkinas paguodoje kovotų penktadienį.

Kovų rezultatai:

  • 130 kg, ketvirtfinalis: Aminas Mirzazadehas (Iranas) – Romas Fridrikas 1:1 (pralaimėjimas pagal papildomus kriterijus)
  • 130 kg, aštuntfinalis: Cohltonas Michaelas Schultzas (JAV) – Romas Fridrikas 0:4 (pergalė mentėmis)
  • 130 kg, kvalifikacija: Romas Fridrikas– Dariuszas Attila Vitekas (Vengrija) 2:1
  • 77 kg, šešioliktfinalis: Paulius Galkinas– Malkhas Amoyanas (Armėnija) 0:9

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius