Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasirengimą pasaulio čempionatui Lietuvos kiokušin karatė rinktinė pradėjo Šveicarijoje

Lietuvos kiokušin karatė rinktinė, kuri rudenį dalyvaus pasaulio čempionate Japonijoje, dalyvavo treniruočių stovykloje Šveicarijoje. Sportininkai kalnuose ne tik treniravosi, bet ir tikrino savo psichologines galimybes.
Karate rinktinė Šveicarijoje
Karate rinktinė Šveicarijoje / „Facebook“ nuotr.

Šveicarijoje darbavosi 6 merginos (Inga Mikštaitė, Rita Pivoriūnaitė, Rūta Brazdžionytė, Nora Vaznelytė, Diana Balsytė, Gabija Gudeliauskaitė) ir 9 vaikinai (Vytautas Cėpla, Valdemaras Gudauskas, Aurimas Draugelis, Eventas Gužauskas, Edgardas Sečinskis, Kęstutis Radvila, Juras Sokolovas, Antanas Klibavičius, Justinas Kvietka). Du rinktinės nariai – Diana Mačiūtė ir Lukas Kubilius – stovyklą praleido dėl užimtumo Lietuvoje.

Šveicarijoje dirbę A. Klibavičius ir J. Kvietka kol kas yra tik atsarginiai rinktinės nariai. Jie kelialapių į Japoniją kol kas neturi, sportininkų likimas paaiškės netrukus priėmus galutinius sprendimus Japonijoje.

„Šveicarijoje ir gyvenimo, ir treniruočių sąlygos buvo puikios. Pastaraisiais metais treniruočių stovyklose pavyksta susikurti tokias sąlygas, kokių mums reikia, – apie netoli garsiojo Šamoni miestelio vykusią stovyklą pasakojo vienas Lietuvos rinktinės trenerių Paulius Klapatauskas. – Rytais bėgiojome, dieną eidavome į kalnus, o vakare dirbome treniruoklių salėje pagal savo programas.“

Anot trenerio, stovykla buvo svarbi ir kolektyvo formavimo atžvilgiu.

„Komandoje yra ir jaunesnių sportininkų, ir veteranų. Reikia pažinti vieniems kitus, suburti kolektyvą. Laukia nemaži išbandymai, todėl turime būti pasirengę padėti vieni kitiems. Stovykloje naudojome treniruočių planą, panašų į tą, kurį naudosime Japonijoje. Tad aukštikalnėse kiekvienas turėjome galimybę pasitikrinti savo galimybes, charakterį, o dabar galėsime pasidaryti reikiamas išvadas“, – aiškino P. Klapatauskas.

Prieš ketverius metus Lietuvos rinktinė vyko į Japoniją be tokio patikrinimo, koks šiemet buvo atliktas Šveicarijoje.

„Japonijoje būsime 10 prieš čempionatą, laukia aklimatizacija, buvimas toli nuo namų, kitame kolektyve. Todėl buvo labai naudinga išvykti į kalnus – pakeisti aplinką, atsidurti kitokiame klimate, netradicinėse sąlygose, įvertinti savo reakciją į tokias permainas“, – dėstė treneris.

Grįžę iš Šveicarijos sportininkai išsiskirstė treniruotis į savo klubus, o rugpjūčio pradžioje susirinks į dar vieną treniruočių stovyklą Palangoje. Rugsėjo mėnesį rinktinę dar planuojama trumpam surinkti Trakuose.

Absoliučios svorio kategorijos pasaulio čempionatas, dar vadinamas karatė olimpiada, Japonijoje vyksta kas ketverius metus. Šiemet sportininkai varžysis spalio 31 – lapkričio 1 dienomis. Elitinėse varžybose savo jėgas yra išbandę daug Lietuvos kiokušin karatė meistrų, o geriausiai sekėsi į finalą patekusiems Donatui Imbrui ir Margaritai Čiuplytei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius