-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per kovos įkarštį nuplėšta ausis ir du jaunųjų imtynininkų aukso medaliai

Teresine (Lenkija) vyko tarptautinis laisvųjų imtynių jaunių turnyras, kuriame du mūsų šalies atletai iškovojo aukso medalius. Vienam iš jų teko siūti nuplėštą ausį, praneša Lietuvos imtynių federacija.
Nuotraukoje iš kairės: treneris Andrejus Iljinas, Mantas Markevičius, treneris Jonas Jurkynas, Tomas Baracevičius, Vladislavas Vasiljevas, Domantas Pauliuščenka ir Vilkaviškio sporto mokyklos direktorius Algirdas Karalius.
Nuotraukoje iš kairės: treneris Andrejus Iljinas, Mantas Markevičius, treneris Jonas Jurkynas, Tomas Baracevičius, Vladislavas Vasiljevas, Domantas Pauliuščenka ir Vilkaviškio sporto mokyklos direktorius Algirdas Karalius. / Dalyvių nuotr.
Temos: 2 Medalis Imtynės

Svorio kategorijoje iki 35 kilogramų puikiai kovojo vilkaviškietis Mantas Markevičius. Pirmose imtyse Mantas nugalėjo tėvynainius Mantą Motiejauską ir Antaną Vasiliauską. Pusfinalyje M.Markevičius įveikė prancūzą Lucą Memmą, o kovoje dėl čempiono vardo nugalėjo imtynininką iš Rusijos Vladimirą Prilipkiną. A.Vasiliauskas kovoje dėl trečios vietos turėjo pripažinti ukrainiečio Andriejaus Karišo pranašumą ir tenkinosi penkta vieta. Šioje svorio kategorijoje kovojo 18 imtynininkų.

Dar vienas Vilkaviškio imtynių mokyklos auklėtinis Tomas Baracevičius triumfavo svorio kategorijoje iki 42 kilogramų. Jis pirmose kovose nugalėjo lenkus Bartošą Šalovskį ir Rodoslavą Figurą. Pusfinalyje Tomas susitiko su vokiečiu Aleksanderiu Riolliu.

Dvikovos įkarštyje vokietis Tomui nuplėšė ausį. Tačiau sutvarsčius žaizdą Tomas tęsė kovą ir iškovojo pergalę, užsitikrindamas sidabro medalį. Per pertrauką buvo susiūta žaizda. „Gerai, kad pavyko salėje ausį rasti“, – guodėsi T.Baracevičiaus treneris.

Finale laukė stiprus Rusijos imtynininkas Rašidas Tomajanas. Šioje dvikovoje Tomas tiesiog sudraskė savo priešininką rezultatu 3:0/6:0. Dmitrijus Orlovas su dviem pergalėmis liko 9-oje vietoje. Kategorijoje kovojo 19 sportininkų.
 

Svorio kategorijoje iki 47 kilogramų pagirtinai kovojo raseiniškis Domantas Pauliuščenka. Jis užėmė antrą vietą. Nugalėjęs keturis varžovus, Domantas finalinėje imtyje turėjo pripažinti ruso Artiomo Augos pranašumą. Rokas Neiberka laimėjo dvi kovas ir užėmė 8-ą vietą. Martynas Damidavičius su viena pergale liko 13-as, o Romanas Trofimovas liko 17-as iš 21 kategorijoje kovojusio imtynininko.

Klaipėdietis Vladislavas Vasiljevas (73 kg, 8 dalyviai) iškovojo trečią vietą. Turnyre penktąsias vietas užėmė vilkaviškietis Ainoras Ivanauskas (38 kg) ir klaipėdietis Gytis Balčys (100 kg), o Laurynas Damidavičius (53 kg) su viena pergale liko keturioliktas.

Lietuvos komandai atstovavo po septynis Vilkaviškio ir Klaipėdos imtynininkus bei vienas Raseinių sportininkas. Iš viso turnyre dalyvavo 140 atletų iš Prancūzijos, Vokietijos, Slovakijos, Ukrainos, Lenkijos, Lietuvos, Rusijos ir Izraelio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius