-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po Londono olimpinių žaidynių mėgėjų bokse bus atsisakyta šalmų?

Daugiau nei dešimtmetį besitęsiančios kalbos, kad mėgėjų bokse vertėtų atsisakyti šalmų, po Londono olimpinių žaidynių turėtų virsti tikrove. Tuo įsitikinęs Lietuvos bokso rinktinės treneris Vladimiras Bajevas.
Bokso kovos akimirka
Bokso kovos akimirka / Scanpix/PA nuotr.

„Šis klausimas jau ne pirmą olimpinį ciklą. Dar prieš 2000 m. Sidnėjaus olimpines žaidynes norėta atsisakyti šalmų. Tačiau šįkart ketinimai labai rimtai. Manau, tikimybė, kad bus atsisakyta šalmų po Londono olimpinių žaidynių yra 90 procentų. Ne tik šalmų, bet ir marškinėlių. Būtų kaip profesionaliame bokse“, – teigė V.Bajevas.

Motyvas – mėgėjų boksas turi tapti patrauklesniu žiūrovams. „Tai būtų daroma dėl bokso 

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Vladimiras Bajevas
Vladimiras Bajevas

populiarinimo. Su šalmu sportininko beveik nesimato. Net neatskirsi – boksuojasi vaikinas ar mergina. O žiūrovai nori matyti sportininkus, jų veidus, emocijas. Kam lengvoji atletika būtų įdomi, jei lengvaatlečiai dėvėtų šalmus?“, – kalbėjo V.Bajevas.

Su šalmu sportininko beveik nesimato. Net neatskirsi – boksuojasi vaikinas ar mergina...

Tiesa, treneris pripažįsta, kad traumų, boksininkams kovojant be šalmų, gerokai padaugėtų. „Palyginčiau tai su motociklo vairavimu: be šalmo smagiau, bet su šalmu – saugiau“, – šyptelėjo V.Bajevas.

Lietuvos boksininkų Egidijaus Kavaliausko ir Evaldo Petrausko nuomonės dėl šalmų naudojimo išsiskiria. E.Petrauskas permainoms pritartų.

„Be šalmo galbūt ir geriau. Patogiau. Nesimaišytų, pirštinės nekliūtų už šalmo. Manau, būtų geriau“, – sakė jaunasis boksininkas.

Tuo tarpu E.Kavaliauskui atrodo, kad trinti linijų tarp mėgėjų ir profesionalų bokso nevertėtų. „Mėgėjų boksas tam ir yra mėgėjų boksas. Be šalmų ir marškinėlių – tai jau būtų visiškai panašu į profesionalų boksą. Aš tam nepritarčiau“, – teigė geriausiu Lietuvos boksininku praėjusiais metais išrinktas E.Kavaliauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius