Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po neįtikėtinų kovų – dvigubas Lietuvos kiokušin karatė sportininkų triumfas

Bulgarijos sostinėje Sofijoje vykęs 2016 metų kiokušin karatė absoliučios svorio kategorijos suaugusiųjų čempionatas baigėsi dviguba lietuvių pergale. Moterų varžybų nugalėtoja tapo Inga Mikštaitė, o vyrų – Eventas Gužauskas.
Europos kiokušin karatė čempionatas
Europos kiokušin karatė čempionatas / Algimanto Barzdžiaus nuotr.
Temos: 2 Karatė Bulgarija

Vyrų varžybos lietuviams klostėsi pagal tiesiog neįtikėtiną scenarijų. Iš pradžių viskas nuteikė optimistiškai – tik prieš pat varžybas paaiškėjo, kad jose dėl traumos nedalyvaus favoritas bulgaras Valerijus Dimitrovas, o pirmajame etape pergales iškovojo visi 7 lietuviai.

Vienoje kovoje – dvi netektys

Deja, aštuntfinalyje iš kovos pasitraukė Antanas Klibavičius ir Kęstutis Radvila, o ketvirtfinalis virto tikru košmaru.

Nemaloniausia situacija nutiko dviejų treniruočių partnerių – Edgardo Sečinskio ir Juro Sokolovo dvikovoje. Pastarasis sportininkas, pažeisdamas taisykles, pataikė E. Sečinskiui ranka į veidą ir buvo dėl šio smūgio diskvalifikuotas. Deja, E. Sečinskis, kuris nedalyvaujant V. Dimitrovui, tapo vienu pagrindinių varžybų favoritų, turnyro tęsti taip pat nebegalėjo. Taip Lietuvos rinktinė prarado iš karto du kovotojus.

Varžovo pranašumą ketvirtfinalyje po pratęsimo (šis buvo pelnytas tik video peržiūroje įrodžius, kad varžovas neatliko sėkmingo smūgio į lietuvio kūną) turėjo pripažinti ir Jonas Eimontas.

Kitoje ketvirtfinalio dvikovoje vėl susitiko 2 lietuviai, o pergalę joje šventė Eventas Gužauskas, nugalėjęs patyrusį Vytautą Cėplą.

Taip iš didžiulio būrio gerai kovas pradėjusių lietuvių pusfinalį pasiekė vienintelis E. Gužauskas.

Laimei, šiam sportininkui toliau viskas sekėsi tiesiog puikiai. Pusfinalyje mūsiškis nugalėjo J. Eimontą eliminavusį lenką Mareką Wolny, o finale įrodė savo pranašumą prieš pusfinalyje su E. Sečinskiu taip ir nesusitikusį bulgarą Vasilį Vangelovą.

VIDEO: Evento Gužausko kova finale

Per metus – trys titulai

Moterų varžybose tokių sukrėtimų lietuviai nepatyrė, o galingai kovojusi I. Mikštaitė paeiliui nugalėjo slovakę Kristiną Huplan, lenkes Anną Bojdą, Agatą Winiarską bei Martą Luboš ir tapo čempione. Pastaroji sportininkė pusfinalyje sustabdė Gabiją Gudeliauskaitę, kuriai teko tenkintis galutine trečiąja vieta.

Kitoms mūsų sportininkės sekėsi prasčiau: Nora Vaznelytė ketvirtfinalyje nusileido būtent M. Luboš, Diana Balsytė iš kovos pasitraukė aštuntfinalyje.

VIDEO: Ingos Mikštaitės kova finale

36 metų I. Mikštaitei šis Europos čempionės titulas tapo jau trečiuoju šiais metais. Anksčiau ji nugalėtoja tapo dar dviejuose Senojo žemyno turnyruose – Tbilisyje nugalėjo turnyre, kuriame sportininkės buvo suskirstytos į 4 kategorijos, o Belgrade tapo ir čempionato pagal 9 svorio kategorijas laimėtoja.

Jaunimui – dar du titulai

Titulų sąskaitą lietuviai šeštadienį papildė Europos jaunimo (iki 22 metų) čempionato kovose. Įspūdingą pasirodymą mūsiškiai surengė vyrų 75-80 kg svorio kategorijoje. Čia į finalą prasibrovė Arnoldas Grevas ir Laurynas Auglys, o čempiono titulą pelnė A. Grevas.

Merginų svorio kategorijoje virš 65 kg jokia varžovė vėl neprilygo čempionės titulą apgynusiai Brigitai Gustaitytei.

Vyrų 70-75 kg kategorijoje Lukas Rickevičius tik finale pralaimėjo ukrainiečiui Maksimui Čaikivskiui, o trečias liko tam pačiam varžovui pusfinalyje neprilygęs Justinas Šapoka.

Antrąja vieta džiaugėsi ir merginų svorio kategorijoje iki 55 kg kovojusi Erika Žeburtunovič.

80-85 kg svorio kategorijoje Orestas Abazorius turėjo tenkintis trečiąja vieta, o tarp virš 85 kg sveriančių sportininkų tokią pat poziciją užėmė Dominykas Juškevičius. Merginų varžybose trečiąją vietą užėmė viena Lietuvos sportininkė – Magdalena Gustautytė (iki 65 kg).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius