Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po užsikrėtimų protrūkio bokso varžybos Europoje stabdomos iki rugpjūčio mėnesio

Europos bokso konfederacija (EUBC) paskelbė, kad dėl koronaviruso pandemijos visos tarptautinės bokso varžybos Europoje stabdomos iki rugpjūčio mėnesio. Tokį sprendimą EUBC Vykdomasis komitetas priėmė atsižvelgęs į nacionalinių federacijų išreikštas pozicijas, – pranešė Lietuvos bokso federacija.
Lietuvos bokso čempionato kovos
Lietuvos bokso čempionato kovos / Sauliaus Čirbos nuotr.

Imtis griežtų priemonių paskatino ir Tokijo olimpinių žaidynių atrankos turnyras Londone, kurį organizavo Tarptautinis olimpinis komitetas. Kovo 14 dieną prasidėjęs Europos zonos atrankos turnyras truko vos tris dienas, vietoje vienuolikos numatytų ir dėl grėsmės sportininkų bei žiūrovų sveikatai buvo sustabdytas. Po šio turnyro net kelios rinktinės pranešė, kad jų boksininkai ir treneriai Londone užsikrėtė koronavirusu.

„EUBC apklausė nacionalines Europos valstybių bokso federacijas. Visos federacijos svarbiausiu prioritetu laiko sportininkų ir trenerių sveikatą, todėl visi pasisakė už sprendimą nerengti tarptautinių bokso varžybų bent iki rugpjūčio mėnesio. Buvo svarstoma keletas scenarijų, tarp jų ir atšaukti visus 2020 metais turėjusius vykti Europos čempionatus bei tarptautinius turnyrus. EUBC įdėmiai stebi situaciją visose Europos valstybėse ir tolesni sprendimai dėl varžybų bus priimami atsižvelgiant į koronaviruso pandemijos mastą“, – teigė Lietuvos bokso federacijos (LBF) prezidentas Darius Šaluga.

Dėl pandemijos numatytomis datomis nevyks Europos jaunimo čempionatas Juodkalnijoje, jaunių čempionatas Sakartvele ir moksleivių pirmenybės Šiaurės Airijoje. Kol kas neaiškus Europos U22 čempionato likimas. Jis turėtų prasidėti rugsėjo pabaigoje Italijoje, kuri yra viena labiausiai koronaviruso paveiktų šalių pasaulyje.

Dėl koronaviruso pandemijos atšaukiamos ir Lietuvoje turėjusios vykti bokso varžybos.

„Atšaukėme balandžio mėnesį turėjusį vykti Lietuvos jaunių čempionatą. Nuo situacijos Lietuvoje priklausys ir kitų varžybų likimai. Tikimės, kad pandemija pasitrauks ir galėsime išaiškinti čempionus Lietuvos suaugusiųjų čempionate, kuris numatytas lapkričio mėnesį. Daugiausia klaustukų dėl tarptautinio Algirdo Šociko turnyro, kuris turėjo vykti Kaune balandžio 22-26 dienomis. Numatytomis dienomis turnyras tikrai nevyks. Stengsimės jį nukelti į rudenį, bet neatmetame galimybės, kad šiais metais jis gali ir neįvykti“, – sakė LBF generalinis sekretorius Donatas Mačianskas.

Jau anksčiau paskelbta, kad šiais metais nebus organizuojama ir atranka į 2021 metais vyksiančias Tokijo olimpines žaidynes. Pasaulinis atrankos turnyras Paryžiuje turėjo vykti gegužės 11-25 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius