Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ramūnas Dagys pasaulio imtynių čempionate iškovojo penktą vietą

Budapešte tęsiasi pasaulio imtynių jaunimo čempionato graikų–romėnų imtynių turnyras. Pirmoje svorio kategorijos iki 55 kilogramų dvikovoje Ramūnas Dagys rezultatu 1:0/1:0 įveikė Joao Carvalho iš Portugalijos, praneša imtynes.lt.
Ramūnas Dagys
Ramūnas Dagys / imtynes.lt nuotr.

Antroje imtyje Ramūną egzaminavo dukart Europos kadetų čempionas Stepanas Maryanyanas iš Rusijos. Deja, varžovo pranašumas buvo akivaizdus – rusas R.Dagį nugalėjo pirmame kėlinuke. Būsimasis pasaulio jaunimo čempionas S.Marynyanas ir toliau nuo kelio šlavė savo varžovus ir, patekdamas į finalą, atvėrė Ramūnui galimybę pakovoti dėl aukštesnės vietos.

Pirmoje paguodos imtyje Lietuvos olimpinio sporto centro auklėtinis nepaliko vilčių Mindia Culukidzei (3:2/6:0). Kitą varžovą – Carlą Andersą Ekstromą buvęs troškūnų K.Inčiūros mokyklos mokinys įveikė rezultatu 1:0/0:2/6:0. Lemiamoje imtyje dėl “bronzos” Ramūnui akivaizdžiai pritrūko jėgų ir jis nusileido Azijos jaunimo čempionato sidabro medalio laimėtojui Samanui Abdouali iš Irano rezultatu 0:7/0:7. Galutinėje įskaitoje Ramūnas Dagys užėmė penktą vietą tarp 27 dalyvių.

„Mes, Anykščių treneriai be galo džiaugiamės Ramūno rezultatu. Dagiui nelengvai klostėsi sportinis kelias. Vaikinas iš „sunkios“ daugiavaikės šeimos. Ramūno du broliai ir trys seserys turi sveikatos sutrikimų. Mama prikaustyta prie invalidų vežimėlio. Visi gyvena iš pašalpų. Tik Ramūnas prieš trylika metų „užsikabino“ už imtynių ir garsina Anykščių kraštą ir Lietuvą. Būdavo, kad jis savaitėmis badavo, bet atkakliai ėjo į pratybas ir savo užsispyrimu užkariavo Lietuvos olimpinio sporto centro trenerių dėmesį. Ramūno aukštas rezultatas pasaulio čempionate – puiki dovana treneriui Artūrui Sudeikiui penkiasdešimtmečio proga!”, – savo auklėtiniu džiaugiasi treneris Arvydas Krikščiūnas.

Ramūnas Dagys kilęs iš vos 600 gyventojų turinčio Troškūnų miestelio, kurio pasididžiavimu prieš septynetą metų buvo čigonai broliai Aleksas ir Nikolajus Janovičiai. Jie yra iškovoję ne vieną skambią pergalę šalies ir tarptautinėse arenose. Anykščių imtynių specialistai yra paruošę paruošę ir eilę perspektyvių imtynininkių – Indrę Bubelytę, Simą Žiogaitę bei Justiną Aldusevičiūtę. Beje, Indrė ir Sima kovos ir pasaulio jaunimo čempionate Vengrijoje.

Svorio kategorijoje iki 120 kilogramų Marijus Grygelis kovojo su ukrainiečiu Igoriu Didyk. Ir pralaimėjo rezultatu 0:1/0:6. Vėliau ukrainietis nugalėjo dar tris varžovus ir, patekęs į finalą, suteikė šansą buvusiam kuršėniškiui kautis dėl „bronzos“. Deja, paguodos imtyje Marijus pralaimėjo gruzinui Sergo Gogisvanidzei (0:1/1:0/0:2) ir iškrito iš tolimesnių varžybų.

Nesėkmingai čempionatas susiklostė Eivydui Sekui (66 kg). Trenerio Valdo Jasočio auklėtinis liepos pradžioje pasiekė geriausią rezultatą tarp Lietuvos sportininkų Bulgarijoje vykusiame Europos jaunimo čempionate. Tąkart Eivydas užėmė aukštą penktą vietą. Budapešto kilimas nebuvo toks sėkmingas – jau pirmoje imtyje aukščiausias savo svorio imtynininkas (186 cm!) suklupo dvikovoje su vokiečiu Timo Baduschu (0:1/0:2) ir baigė pasirodymą pasaulio čempionate.

Ketvirtadienį kovas pradeda imtynininkės. Svorio kategorijoje iki 51 kilogramo Simos Žiogaitės varžovė bus japonė Haruko Hirano. Šiame svoryje galynėsis 20 sportininkių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius