Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rožės Namajunas pareiškimas palydėtas publikos ovacijomis

Džeksonvilyje Rožė Namajunas sulaukė palaikymo šūksnių prieš kovą su Zhang Weili dėl UFC lengvo svorio čempionės diržo.
Rožė Namajunas (dešinėje)
Rožė Namajunas (dešinėje) pernai įveikė J.Andradę ir dabar kausis dėl čempionės diržo. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Su Dievo pagalba ar pati, R.Namajunas rengiasi susigrąžinti čempionišką diržą.

28 metų JAV lietuvė prieš ketverius metus pirmą kartą tapo lengvo svorio (nuo 48 iki 52 kg) UFC čempione, kai daugumai netikėtai įveikė Joanną Jedrzejczyk. Po metų – 2018-aisiais, R.Namajunas apgynė titulą, darsyk įveikusi Lenkijos kovos menų žvaigždę.

Bet brazilė Jessica Andrade atėmė titulą iš R.Namajunas per kovą Rio de Žaneire 2019 metais, nors Lietuvos atletė tame mače dominavo.

Po pertraukos karjeroje R.Namajunas atsirevanšavo Brazilijos kovotojai pernai vasarą, o naktį iš šeštadienio į sekmadienį jos mačas su čempionės titulą ginančia kine Zhang Weili puoš UFC renginį Floridoje.

„Tikiu, kad galiu būti geriausia. Jei Dievas to panorės, aš būsiu čempione“, – spaudos konferencijoje prieš kovą pareiškė R.Namajunas.

Apsirengusi mėgstamu džinsiniu rūbu, ji pagarbiai ištiesė ranką varžovei, su kuria pastarosiomis savaitėmis prasilenkė nuomonėmis dėl pažiūrų apie politiką ir žodžio laisvę.

Tačiau abi sportininkės stojo viena prieš kitą ramiai ir pagarbiai linktelėjo viena kitai per spaudos konferenciją ūžiant žiūrovams.

„Jei lygintumėme kitas kovotojas su manimi, mano pranašumas, kad aš galiu smogti labai kietai“, – sakė R.Namajunas, sukėlusi ovacijas Džeksonvilyje.

31 metų Zhang Weili yra laimėjusi net 20 kovų iš 21 profesionaliame ringe, bet kinė pripažino, kad dabar laukia sudėtingesnės kovos nei su Joana Jedrzejczyk, kurią įveikė pernai, iškovodama čempionės diržą.

„Gali būti sunkiau nei kovoje su Joana, nes Rose yra mišrių kovos menų specialistė“, – sakė Zhang Weili.

Sekmadienį ryte tame pačiame narve vyks ir kita titulinė kova, kurioje Nigerijos atstovas Kamaru Usmanas grumsis su amerikiečiu Jorge Masvidaliu pusvidutinio svorio kategorijoje (iki 77,1 kg).

Tiesioginė transliacija iš JAV miesto Džeksonvilio per „TV3 Sport“ kanalą ir naujos kartos televiziją „Go3“ prasidės balandžio 25-ąją, sekmadienį, 5.00 val. Be minėtų dviejų kovų, bus parodyti dar trys susirėmimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius