-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Rungtynėse su Slovakija rankinio rinktinė padovanojo dar vieną trilerį

Lietuvos rankinio rinktinė ketvirtadienį vakare stojo į kovą su Slovakijos atstovais pirmojoje Europos zonos atrankos grupėje į 2017 m. Pasaulio čempionatą Prancūzijoje. Antrą kartą šiame atrankos cikle sužaista lygiosiomis – 18:18.
Lietuvos rankinio rinktinė
Lietuvos rankinio rinktinė / Lietuvos rankinio federacijos nuotr.

Labai nerezultatyvi rungtynių pradžia buvo palanki slovakams, kurie uždarė lietuvių puolimą ir 8 minutę pirmavo 3:0. Lietuvos rinktinė neblogai gynėsi, bet strigo puolimas. Daugiausiai prie to prisidėjo puikiai žaidęs varžovų vartininkas Richardas Stochlas.

Galiausiai keliai prie varžovų vartų buvo atrasti, rezultatas netrukus pradėjo kisti lietuvių naudai – 5:3. Slovakai pradėjo strigti puolime, o lietuvių vartus puikiai saugojęs Giedrius Morkūnas užkamšydavo gynyboje atsiradusias spragas.

Ir toliau lietuviai didino savo pranašumą, likus 10 minučių iki kėlinio pabaigos buvo priekyje 7:3. Po beveik dvidešimties minučių tylos slovakai pelnė savo įvartį – 7:4. Kėlinys pasibaigė rezultatyviomis abiejų ekipų atakomis, o po 30 minučių švieslentėje degė skaičiai 9:6.

Antrąjį kėlinį puikai pradėję slovakai jau 10-ąją jo minutę pirmavo 12:11. Vėliau savo persvarą padidino iki trijų 18:15. Po šio epizodo lietuviai sustiprino gynybą ir varžovai įvarčių nebepelnė. Lietuvos rinktinė likus 2 minutėms išlygino rezultatą 18:18. Rungtynių pabaigoje emocijos pasiekė maksimumą.

Abi ekipos apsikeitė nerezultatyviais išpuoliais ir likus pusei minutės lietuviai pradėjo paskutinę rungtynių ataką. Lietuvių išpuolio metu iš sunkios situacijos vartus atakavęs Mindaugas Dumčius nepramušė varžovų gynybos ir ekipos pasidalino po tašką.

Po rungtynių treneris Artūras Juškėnas apgailestavo, kad nepavyko pasiekti pergalės. Jo nuomone, lėtos ir nerezultatyvios rungtynės buvo palankesnis žaidimo braižas slovakams. Be to, rinktinės žaidėjus kamuoja traumos, kurios neleidžia visų rankininkų išnaudoti 100 proc. Vis tik prieš artėjančią šeštadienio dvikovą išvykoje su tuo pačiu varžovu treneris teigė, kad pagreitinus tempą ir šiek tiek sėkmingiau sužaidus, galima išsivežti iš Slovakijos pergalę.

Lietuvos rankinio federacijos nuotr./Lietuvos rankinio rinktinė
Lietuvos rankinio federacijos nuotr./Lietuvos rankinio rinktinė

Po ilgokos priverstinės pertraukos į rinktinę grįžęs Aidenas Malašinskas taip pat apgailestavo dėl lygiųjų, bet tiki, kad iki kitų rungtynių pavyks pagerinti individualų žaidimą, dėl kurio buvo daromos klaidos. Jis akcentavo netikslius perdavimus.

Varžovų gretose rezultatyviausi buvo lyderiai Urbanas Tomas ir Radoslavas Antlas, pelnę 7 ir 4 įvarčius.

Lietuvius į priekį labiausiai traukė Rolandas Bernatonis, pelnęs 6, Skirmantas Plėta – 4 ir Mindaugas Dumčius – 3 įvarčius. Po vieną pelnė Aidenas Malašinskas, Povilas ir Gerdas Babarskai, Benas Petreikis ir Vaidotas Grosas.

Geriausiais abiejų rinktinių žaidėjais pripažinti vartininkai G.Morkūnas ir R.Stochlas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius