-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

S.Gaižauskas stebina: kaip lygus prieš lygų kovėsi su Tailando Muaythai žvaigžde

Pasaulio Muaythai čempiono diržo savininkas Sigitas Gaižauskas sekmadienį vėl kopė į Tailando „Max Muay Thai“ turnyro kovų ringą. Šįkart jo laukė itin kietas riešutėlis – nacionalinio Lumpini stadiono čempionas, vietinė tailandietiško bokso žvaigždė Noppakitas Kor. Kampanartas. „Jei dovanosiu gerą kovą, būsiu laimingiausias žmogus pasaulyje“, – prieš mūšį tikino lietuvis.

Priešininkas – itin tituluotas. Jis – vienas rimčiausių Tailando kovotojų, keliskart tapęs nacionalinio Lumpini stadiono čempionu. Kovų statistika: 89 pergalės, 3 lygiosios ir 33 pralaimėjimai. Sigito sąskaitoje: 29 pergalės, 2 lygiosios ir 11 pralaimėjimų.

„Tai aukščiausias lygis Tailande ir pasaulyje. Kas domisi Muaythai, žino Lumpini stadioną. Jei laimėsiu, tai Tailande daug kam burnos iš nuostabos išsižios“, – prieš kovą tikino S.Gaižauskas.

Anot jo, priešininkas – kairiarankis, turi stiprias rankas ir greitą bei stiprų smūgį kaire koja. Noppakitas Kor. Kampanartas – „Gran prix“ turnyro laimėtojas svorio kategorijoje iki 68 kg.

Šįkart dvikova vyko svorio kategorijoje iki 71 kg. Kova tarp dviejų čempionų, dviejų diržo savininkų. Tai – „Max Muay Thai“ turnyro vakaro dvikova.

„Bus sunku blokuoti jo kojos smūgius, tačiau tikiuosi geros kovos. Į ringą turėjau lipti tik gegužę, tačiau kai pasiūlė kovoti prieš šį priešininką, negalėjau atsisakyti“, – patikino lietuvis.

S.Gaižauskas įrodė, jog kaip lygus su lygiu gali kovoti prieš daug labiau patyrusias vietos Muaythai žvaigždes.

S.Gaižauskui žengiant į ringą, tiesioginės transliacijos metu ekranuose buvo rodoma jo gimtąjį kraštą pristatanti Kauno pilis.

Pirmajame raunde priešininkas ėmėsi to, ko Sigitas iš jo ir tikėjosi: išvien smūgiavo kaire koja. Tačiau lietuvis stengėsi atsakyti į kiekvieną kirtį. Antrajame raunde jau vyravo smūgių rankomis bei alkūnėmis dvikova, kartais persimetusi į klinčą, kuriame pagrindinis ginklas – keliai.

Trečiajame raunde tailandietis toliau kovojo taip, kaip moka geriausiai – smūgiavo kaire koja, o Sigitas kaskart į tai atsakė firminiu smūgiu alkūne.

Paskutinėmis itin lygios ir įtemptos dvikovos minutėmis abu kovotojai atidavė viską, abu, lyg laimėję, jie kėlė rankas ir nuskambėjus finaliniam gongui. Tačiau teisėjai nugalėtoju paskelbė Noppakitą Kor. Kampanartą. Atsiimdamas apdovanojimą, Tailando kovotojas šluostėsi kraują nuo prakirstos lūpos.

S.Gaižauskas įrodė, jog kaip lygus su lygiu gali kovoti prieš daug labiau patyrusias vietos Muaythai žvaigždes.

„Galvojau, kad laimėjau, bet jei Tailande čempiono nenokautuosi, pergalės negausi. Šį kartą po lygios kovos pergalę teisėjai davė priešininkui. Laukia sunkus darbas. Ištaisysiu klaidas. Pažadu laimėti kitą kovą“, – savo pasirodymą įvertino lietuvis.

Po kiekvienos dvikovos turnyro vedėjai skelbia, kuriam iš kovotojų skiriama papildoma piniginė premija už gražią kovą. Šįkart bonus buvo skirtas abiems – tiek S.Gaižauskui, tiek jo priešininkui. O tai dar kartą įrodo, kad mūšis buvo lygus.

VIDEO: Sigito Gaižausko kova Tailande prieš Noppakitą Kor. Kampanartą

Gegužę S.Gaižausko laukia dar viena rimta dvikova „Max Muay Thai“ turnyre Patajoje. Tuomet jis jau žengs į po vasarį kilusio gaisro atstatytą naująją areną.

Tai buvo antrasis lietuvio pralaimėjimas „Max Muay Thai“ ringe. Tailandietiško bokso gimtinėje jis šešis kartus šventė pergalę.

Pirmą kartą į Tailandą kovotojas išvyko praėjusių metų pavasario pradžioje. Svečioje šalyje jis išbuvo pusmetį. Kovojo ir Kinijoje bei Vietname. Vasaros pabaigoje trumpam sugrįžo į Lietuvą, o spalį vėl persikėlė į Tailandą.

„Max Muay Thai“ ringe Sigitas du kartus pralaimėjo, kartą išplėšė lygiąsias bei penkis kartus šventė pergalę.

Kovo 6 d. pasiekęs savo svajonę ir laimėjęs pirmąjį pasaulio čempiono diržą, kovo 25 d. Hua Hin miestelyje jis apsijuosė ir antruoju, iškovotu stadione, kuriame pats treniruojasi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius