Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

S.Maslobojevas: „Suklupęs galvojau, kad geriau jau mirsiu ringe, nei čia, ant šios žemės, pasiduosiu“

Sergejus Maslobojevas į „Siemens“ arenos ringą šeštadienio vakarą kopė siekdamas pagerbti kontraversiškai vertintą Lietuvos bušido žvaigždę Remigijų Morkevičių.
Sergeaus Maslobojevas
Sergejus Maslobojevas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

S.Maslobojevas ne kartą yra minėjęs, kad Remyga buvo tikras dievukas, įkvėpęs ne tik jį, bet ir kelias Lietuvos kovotojų kartas.

R.Morkevičius gruodžio mėnesį Kaune buvo nužudytas.

„Remyga. Rest in peace. The champion forever“, – toks užrašas ir Remygos atvaizdas puošė S.Maslobojevo krūtinę, kai ryškiausias Lietuvos kovotojas žengė kautis su Thomasu Bridgewateriu iš Olandijos.

Sudėtingoje kovoje, atsitiesęs po nokdauno, klaipėdietis įveikė varžovą ir iškovojo 15-tą pergalę iš eilės.

„Noriu priminti visiems, kad niekas neužmirštų, kaip praeityje visi palaikydavo Remigijų Morkevičių“, – po kovos sakė Kuvalda.

Per gerą dešimtmetį „Siemens“ arenoje vykstančius bušido turnyrus tokio besąlygiško žiūrovų palaikymo, ko gero, yra sulaukę tik jis ir Remyga.

Šeštadienį publika buvo gerokai įsitempusi – raginimo šūksnius keisdavo mirtina tyla, mat Th.Bridgewaterio smūgiai gerokai lamdė nenugalimojo aurą turinčio S.Maslobojevo šonus.

Antrajame raunde lietuvis netgi atsidūrė nokdaune.

„Labai jaučiau aplinkinių energiją, palaikymą. Įtampa sutrukdė užtikrinčiau pasirodyti. Norėjosi geriau pasirodyti, bet visada labai gera ir malonu kovoti Lietuvoje“, – sakė pergalę galiausiai išplėšęs S.Maslobojevas.

„Suklupęs nusprendžiau: „Ne, aš čia nepasiduosiu. Ant šitos žemės jis manęs nepalauš. Lietuva man – pati geriausia vieta pasaulyje“, – pridūrė rusiškų šaknų turintis, bet visuomet meilę Lietuvai demonstruojantis kovotojas.

„Buvo sunku, nes jau išėjau susikaustęs. Galbūt ant savo kupros apsiėmiau per daug dalykų. Norėjosi ir šou sukurti, ir tinkamai pagerbti Remigijaus atminimą. Norėjau priminti jo vardą ir tą atmosferą, kurią jis sukurdavo arenoje.“

„Nesinorėjo nuvilti nei žmonių čia, nei Remigijaus, esančio danguje“, – tikino Kuvalda.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Sergejaus Maslobojevo kova
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Sergejaus Maslobojevo kova

Pasak jo, varžovas buvo sunkiai nuspėjamas, naudojo nestandartinius smūgius. „Tokius analizuok neanalizavęs... Reikėjo daugiau kontraatakuoti, tačiau norėjosi eiti į priekį ir rodyti iniciatyvą.“

„Norėjau parodyti, jog esame, nors ir maža, bet labai kovinga ir užsispyrusi tauta“, – sakė S.Maslobojevas.

„Ateityje, norint geresnių rezultatų, reikia dažniau kovoti. Reikia kas mėnesį kovoti. Trūksta sunkesnių partnerių treniruotėse. Esu įpratęs spausti varžovą, o čia atvyksta pajėgus užsienietis ir jauti, kad tave patį spaudžia.“

„Suklupęs po smūgio keliu, nusprendžiau, kad ir kaip viskas blogai, aš čia nepasiduosiu. Galvojau, geriau jau mirsiu ringe, nei čia, ant šios žemės, pasiduosiu.“

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Sergejaus Maslobojevo kova
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Sergejaus Maslobojevo kova

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius