Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalį – kinės siekis atimti UFC čempionės diržą iš Rose Namajunas

​​​​​​​Lietuvių kilmės JAV kovotoja Rose Namajunas šį savaitgalį Niujorke bandys vėl palaužti pajėgią kinę Zhang Weili ir išsaugoti UFC čempionės titulą minimalaus svorio kategorijoje (iki 52,2 kg).
Rose Namajunas
Rose Namajunas / „Scanpix“ nuotr.

Garsiojoje „Madison Square Garden“ arenoje kovinio sporto gerbėjai išvys ir dar vieną įspūdingą mūšį dėl čempiono diržo. Pusvidutinio svorio kategorijos (iki 77,1 kg) karalius Kamaru Usmanas iš Nigerijos grumsis su grėsmingu amerikiečiu Colby Covingtonu.

Abi titulines, taip pat dar tris įžangines kovas tiesiogiai rodys „TV3 Sport“ kanalas ir naujos kartos televizija „Go3“. Transliacijos pradžia – lapkričio 7-ąją, sekmadienį, 4.00 val.

Šiemet balandžio mėnesį 29 metų 165 cm ūgio R.Namajunas jau pirmajame raunde spyriu koja į galvą nokautavo Zhang Weili ir atėmė čempionės vardą. Kinijos sportininkė pasiryžusi pasiekti revanšą. Lietuviško kraujo turinčios R.Namajunas sąskaitoje MMA varžybose – 10 pergalių (2 nokautai), 4 pralaimėjimai.

32 metų 163 cm kinės statistika įspūdingesnė. Ji 21 kovą laimėjo (10 nokautų) ir tik dviejose nusileido varžovėms. Zhang Weili iki pralaimėjimo R.Namajunas buvo iškovojusi net 21 pergalę iš eilės.

Intrigos laukiama ir K.Usmano bei C.Covingtono akistatoje. Čempiono diržą gins 34 metų 183 cm K.Usmanas. Šis Nigerijos atstovas dabar triumfavo net 18-oje kovų iš eilės. Nugalėtojo diržą jis gins jau penktą kartą. Šiemet balandį jis pasiuntė į nokautą amerikietį Jorge Masvidalį.

K.Usmanas su C.Covingtonu santykius aiškinosi ir 2019 metų gruodį. Tuomet Nigerijos sportininkas oponentą nokautavo penktajame raunde. K.Usmano kraityje – 19 pergalių (9 nokautai) ir tik viena nesėkmė. Ji buvo patirta labai seniai – 2013-aisiais. K. Usmanas užima pirmąją vietą bendrame UFC reitinge – tarp visų svorio kategorijų sportininkų.

33-ejų 183 cm C.Covingtonas anksčiau buvo laikinasis pusvidutinio svorio kategorijos čempionas. Praėjusioje kovoje pernai rugsėjį amerikietis įveikė tėvynainį Tyroną Woodley. C.Covingtomas MMA turnyruose 16 kovų laimėjo (4 nokautai), dviejose pripažino priešininkų pranašumą.

Iš įžanginių kovų ypač didelio dėmesio vertas garsių amerikiečių Justino Gaethje ir Michaelo Chandlerio mūšis lengvojo svorio kategorijoje (iki 70,3 kg).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius