-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sekmadienį – antroji D.Wilderio ir T.Fury akistata

Deontay Wilderis „The Bronze Bomber“ – prieš Tysoną Fury „The Gypsy King“. Šios dar nepralaimėjusių sunkiasvorių čempionų kovos nekantriai laukia visas bokso pasaulis. Vieni žinomiausių pasaulio sunkiasvorių pirštines surems ankstų sekmadienio rytą Lietuvos laiku Las Vegase (JAV). Jie susigrums dėl WBC (Pasaulio bokso tarybos) planetos čempiono titulo.
Deontay Wilderis ir Tysonas Fury
Deontay Wilderis ir Tysonas Fury / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 2 Boksas Tysonas Fury

Amerikiečio ir brito mūšis numatytas maždaug 6.00 val. Prieš tai bus parodyta keletas įžanginių kovų.

Žinomi bokso ekspertai, lažybininkai abiejų atletų galimybes laimėti vertina apylygiai, todėl laukiama didžiulės intrigos.

Tai jau bus antroji D.Wilderio ir T.Fury tarpusavio akistata. 2018 metų gruodį jų dvikova baigėsi lygiosiomis. Tada 12-ajame raunde D. Wilderis pasiuntė priešininką į nokdauną, tačiau šis atsistojo ir pabaigė mūšį. Abu boksininkai profesionalų ringe dar nepatyrė nė vieno pralaimėjimo.

34 metų 201 cm ūgio amerikietis D.Wilderis iškovojo 42 pergales, net 41 iš jų pasiekė nokautu. Šis atletas gins WBC čempiono diržą. Jį D.Wilderis laimėjo 2015-aisiais, kai nugalėjo kanadietį Barmane'ą Stiverną. Amerikietis šį titulą apgynė net 10 kartų. D.Wilderis garsėja milžiniška fizine jėga ir triuškinamais smūgiais.

31-erių 206 cm ūgio romų kilmės brito T.Fury sąskaitoje – 29 pergalės (20 nokautų).

Įsimintiniausią karjeros kovą jis laimėjo 2015-aisiais, kai taškais palaužė garsųjį ukrainietį Vladimirą Kličko ir užsijuosė WBA (Pasaulio bokso asociacijos), IBF (Tarptautinės bokso federacijos), WBO (Pasaulio bokso organizacijos), IBO (Tarptautinės bokso organizacijos) ir žurnalo „The Ring“ diržus.

Paskui šiuos titulus dėl įvairių priežasčių Didžiosios Britanijos boksininkas prarado. Taip nutiko dėl to, kad jis iš pradžių nesutiko boksuotis su ukrainiečiu Viačeslavu Glazkovu, paskui keleto diržų atsisakė pats, nes susirgo depresija. T.Fury vartojo kokainą, kitą draudžiamąjį preparatą nandroloną. Po kovos su V.Kličko britas norėjo baigti karjerą, tačiau beveik po trejų metų pertraukos sugrįžo.

Pasak daugelio bokso specialistų, T.Fury yra techniškesnis boksininkas nei D.Wilderis, bet pastarasis vikresnis, ištvermingesnis, kiek galingiau smūgiuoja.

Abu atletai prieš kovą bandė sumenkinti oponentą. Jų tarpusavio dialogus drąsiai galima vadinti kultiniais. Ir amerikietis, ir britas pabrėžia, kad nokautuos varžovą.

Kovos baigtį prognozavo ir garsūs boksininkai. Anthony Joshua, Mike'as Tysonas, Oleksandas Usikas mano, kad triumfuos T.Fury, o Davidas Haye, Charlesas Martinas spėja, kad nugalės D.Wilderis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius