Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su šypsena varžovą įveikęs Eimantas Stanionis: „Man čia gera, ringas – antrieji namai“

Europos čempionui Eimantui Stanioniui puikiai susiklostė pirmoji kova Rio olimpinėse žaidynėse. Svorio kategorijos iki 69 kg pirmojoje kovoje lietuvis be didesnio vargo taškais 3:0 įveikė septyneriais metais vyresnį kiną Liu Wei.
Eimantas Stanionis
Eimantas Stanionis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Lietuviui kovojant ringe už jo ribų garsiai skambėjo „Lietuva, Lietuva“, o arenoje buvo ne viena mūsų šalies vėliava. Vietinė publika irgi ne kartą išreiškė palaikymą su šypsena kovojusiam mūsiškiui.

„Aš toks esu. Jisai stumdosi, daro „beleką“, galvą kiša, o man šypseną sukelia. Iš tos panikos jis taip darė. Aš visada ringe šypsausi, jaučiuosi čia gerai – kaip mano antri namai.

Taip kaip tikėjausi, kaip planavau – viską padariau, ką reikėjo. Peržiūrėjau dar vaizdo medžiagą iš pasaulio čempionato, negaliu patikėti, kad tada jam pralaimėjau. Dabar buvo didesnis pyktis ir turėjau įrodyti, kad esu pranašesnis ir geresnis kovotojas“, – po kovos kabėjo E.Stanionis.

Lietuvos boksininkas prieš varžovą turėjo puikiai matomą pranašumą, o trečiajame ringe atrodė, kad kinas tikrai neatlaikys. L.Wei buvo akivaizdžiai labiau pavargęs.

„Jis tikrai buvo pavargęs, stengėsi, bet aš saugojausi. Nenorėjau įsivelti su juo į muštyne. Jis labai galvą kišo į priekį, o aš jaučiau, kad laiminėju. Nenorėjau įsivelti, nes paskui prasiskelsiu galvą ir toliau negalėsiu kovoti“, – apie kovą pasakojo lietuvis.

Su šypsena veide kovojęs olimpinių žaidynių debiutantas kovą laimėjo vienbalsiai, nors prieš porą metų pasaulio čempionate šiam varžovui buvo nusileidęs.

„Tiesiog ištaisiau savo klaidas, treniravausi kur kas stipriau nei anksčiau. Aš tuo pačiu vis dar augu, bokse esu tik nuo 14 metų, ne kaip daugelis – nuo 6 ar 8. Aš vis dar visus vejuosi ir tobulėju“, – užtikrintas savo jėgomis kalbėjo E.Stanionis.

Kitame etape E.Staniono lauks Uzbekistano kovotojas S.Giyasovas arba Ispanijos boksininkas Y.Sissokho Ndiaye.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius