Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sugrįžimas pavyko: G.Kasparovas sužaidė lygiosiomis su S.Karjakinu ir dar dviem varžovais

Po dvylikos metų pertraukos prie šachmatų lentos oficialiose varžybose grįžęs legendinis Garis Kasparovas sužaidė lygiosiomis su tautiečiu Sergejumi Karjakinu varžybose JAV.
Garis Kasparovas
Garis Kasparovas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Sent Luise, Misūrio valstijoje, vykstantį turnyrą „Rapid and Blitz“ 54 metų šachmatų legenda pradėjo partija su dvigubai už save jaunesniu S.Karjakinu.

Baltosiomis figūromis startavęs G.Kasparovas su tautiečiu sužaidė lygiosiomis ir vėliau taip užbaigė dar dvi partijas.

Antrojoje partijoje G.Kasparovo varžovas buvo Japonijoje gimęs, tačiau JAV atstovaujantis 29-erių Chrisas Hikaru Nakamura, trečiojoje – 33 metų Kubos šachmatininkas Leinieras Dominguezas.

Po trijų lygiosiomis pasibaigusių partijų G.Kasparovas su trimis taškais dalijasi penktąją vietą su dar trimis šachmatininkais.

„Na, aš retai kada būnu laimingas trimis lygiosiomis iš eilės, tačiau įvykdžiau savo tikslą išlaikyti šaltus nervus pirmąją dieną ir žadu rytoj spausti stipriau“, – taip savo pasirodymą „Twitter“ paskyroje pakomentavo G.Kasparovas.

„Rapid and Blitz“ turnyras yra ketvirtasis iš penkių „Grand Chess Tour“ etapų. Šiose varžybose po trijų etapų pirmauja Sent Luise nežaidžiantis pasaulio čempionas Magnusas Carlsenas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius