Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarptautiniame imtynių festivalyje – ir Ukrainos kariai

Šeštadienį Vilniuje prasideda tautinių imtynių festivalis, kurio programoje – ir pasaulio ukrainietiškų imtynių už diržų čempionatas. Į varžybas savo atstovus delegavo 17 šalių atstovai. Gausiausia komanda – ukrainiečių. Dalis jų atvyko tiesiai iš kariuomenės.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Imtynės

„Varžyboms surengti turėjome labai mažai laiko. Todėl smagu, kad turėsime pakankamai gausų būrį imtynininkų. Ypač džiugu, kad atvyko gausi Ukrainos komanda, kurios keli nariai kovoja ginkluotose pajėgose“, - sakė varžybas organizuojantis Pasaulio tautinių imtynių sąjungos prezidentas Gintautas Vileita.

Pasak jo, su Rusijos okupantais kovojantys ukrainiečių sportininkai buvo specialiai deleguoti į čempionatą Vilniuje. Ukrainos delegaciją nemokamai apgyvendino „Best Western Vilnius“ viešbutis, sportininkai – ir vyrai, ir moterys – galėjo kelias dienas treniruotis imtynių bazėje Vilniuje.

Šeštadienį ukrainietiškų imtynių pasaulio čempionato kovos prasidės 9.30 val. Vilniaus miesto sporto mokyklos „Sostinės tauras” sporto salėje. Ten vyks ir finalai, kuriuos dėl oro sąlygų buvo nutarta perkelti nuo Baltojo tilto po stogu. Areną suteikė Vilniaus miesto savivaldybė.

Pasaulio čempionatas turėjo vykti Ukrainoje, tačiau dėl karo jį surengti ukrainiečiai paprašė Lietuvos.

Drauge su ukrainietiškų imtynių už diržų čempionatu vyks ir tautinių imtynių festivalis, kurio programoje - specialus uzbekiškų imtynių kuraš turnyras Uzbekistano prezidento taurei laimėti, lietuviškų ristynių ir pankrationo atviri Lietuvos čempionatai.

Įvairių tautinių imtynių, tarp jų ir ukrainietiškų, atgimimas prasidėjo maždaug prieš trisdešimt metų. Sovietų priespaudos laikais ukrainietiškos ir kitos tautinės imtynės buvo draudžiamos. Po to pradėta rengti tautinių imtynių varžybas pagal unifikuotas taisykles, tačiau po 2014 m. Rusijos pradėtos agresijos prieš Ukrainą viskas pasikeitė, o ukrainiečiai įkūrė tarptautinę ukrainietiškų imtynių už diržų federaciją. Pernai Lvive įvyko ir pirmasis pasaulio čempionatas, o Vilniuje – Europos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius